وکیل تسخیری برای مهریه
در این مقاله آشنا میشوید با: وکیل تسخیری برای مهریه. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
جهت هرگونه مشاوره حقوقی مهریه، می توانید با بهترین وکیل مهریه تهران در ارتباط باشید.
وکیل تسخیری کیست؟
وکیل تسخیری یک وکیل مدافع (یا در مواردی هیئت وکلای مدافع) است برای دفاع از کسانی که از عهده دفاع از خود یا گرفتن وکیل خصوصی در امور کیفری بر نمیآیند. وکیل تسخیری همچنین میتواند از منافع ملی، حقوق بازداشت شدگان تبعه یک کشور در کشور دیگر و در موارد خاص از حقوق اساسی و منافع یک کشور دفاع کند.
در ایران برای دسترسی یکسان عامه به دادرسی عادلانه در اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی آمده است: در همه دادگاهها طرفین دعوی حق دارند برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی وکیل را نداشته باشند، باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم شود.
وکیل تسخیری برای چه اموری است؟
وکیل تسخیری وکیلی است که مخصوص امور کیفری میباشد. براساس قانون آیین دادرسی کیفری، اگر یکی از طرفین دعوا در امور کیفری تمکن مالی گرفتن وکیل را نداشته باشد، این شخص میتواند از دادگاه درخواست داشتن وکیل نماید.
دادگاه نیز پس از بررسی شرایط متقاضی، اقدام به تعیین وکیل تسخیری برای وی مینماید. گرفتن وکیل تسخیری نیز همانند وکیل معاضدتی شرایطی دارد، اولین شرط لازم برای تعیین وکالت تسخیری این است که متقاضی توانایی مالی لازم برای در اختیار گرفتن وکیل را نداشته باشد.
یکی دیگر از شرایط تعیین وکیل تسخیری، این است که در برخی از جرایم، حتی اگر خود متهم نیز درخواست داشتن وکیل را ننماید، دادگاه باز هم مکلف به تعیین وکیل تسخیری برای این شخص است.
وکیل معاضدتی برای چه اموری است؟
وکالت معاضدتی وکالتی است که از سوی مرکز وکلای قوه قضاییه و یا از سوی کانون وکلای دادگستری، وکیلی برای اشخاصی که توانایی اخذ وکیل را ندارند در ارتباط با امور حقوقی تعیین میشود. در نتیجه، شخصی که برای معاضدت، وکالت شخصی را که نیازمند داشتن وکیل است قبول میکند، باید دارای پروانه وکالت معتبر باشد.
فلسفه تعیین و ایجاد نهاد حقوقی وکالت معاضدتی در قانون این است که تمام اشخاصی که در دادرسی حضور دارند، حق داشتن وکیلی برای دفاع از حق خود را دارا میباشند.
اما ممکن است تمام افراد توانایی مالی لازم برای در اختیار گرفتن وکیل را نداشته باشند و به همین دلیل وکالت معاضدتی و تسخیری پیش بینی شده است.
نکتهای که در این زمینه وجود دارد این است که ممکن است بسیاری از افراد اطلاعی از این حق خود برای داشتن وکیل معاضدتی و تسخیری را نداشته باشند و به همین دلیل، لازم است تا ظابطین دادگستری و مراجع قضایی افراد را از این حق خود مطلع نمایند.
وکیل تسخیری برای مهریه
برخی از افراد که توانایی پرداخت هزینه های حق الوکاله را ندارند به دنبال وکیل تسخیری برای طی مراحل قانونی پرونده هستند. وکیل تسخیری به صورت رایگان وکالت پرونده را می پذیرد اما نکته ای که در این خصوص مطرح می گردد این است که امکان گرفتن وکیل تسخیری برای پرونده مطالبه مهریه یا اعسار از پرداخت مهریه وجود ندارد.
وکیل تسخیری صرفا در دعاوی کیفری وارد می شود. بنابراین اگر پرونده شما به علل مختلفی همچون استنکاف و خودداری مرد از پرداخت مهریه جریان کیفری یابد می توانید به گرفتن وکیل تسخیری برای مهریه امیدوار باشید.
وکیل تسخیری برای مهریه امکان پذیر است؟
همانطور که در بخش قبلی نیز گفتیم وکیل تسخیری تنها برای دعاوی کیفری می باشد. در دعاوی حقوقی اگر شخص تمکن مالی نداشته باشد به جای وکیل تسخیری، وکیل معاضدتی در اختیار او قرار می گیرد.
درست است که این دو نوع وکیل در اختیار افراد کم بضاعت به صورت رایگان قرار داده می شوند، اما تفاوت هایی با یک دیگر به ویژه در حق الوکاله دارند. بنابراین دعاوی چون طلاق و یا مهریه باید درخواست وکیل معاضدتی کرد. حق الزحمه این وکلا در دو حالت مورد بررسی قرار می گیرد.
- پرونده به ضرر موکل پایان یابد.
- پرونده به نفع موکل پایان یابد.
در حالت اول برای وکیل هیچ حق الوکاله ای تعلق نمی گیرد. اما اگر وکیل در پرونده موفق شده و آن را به نفع موکل به پایان برساند، موکل موظف به پرداخت حق الزحمه وکیل خواهد بود.
بنابراین وکیل معاضدتی برای مهریه نمی تواند در ابتدای کار تقاضای حق الوکاله داشته باشد. زیرا زمانی استحقاق دریافت حق الزحمه خود را دارد که دعوی به نفع موکل او به پایان رسیده باشد.
برای مهریه وکیل تسخیری بگیریم یا وکیل معاضدتی؟
با توجه به توضیحاتی که در این مقاله پیش رو داده شد ما متوجه شدیم که، وکیل تسخیری برای امور کیفری می باشد و برای امور حقوقی در صورت نداشتن و عدم تمکن مالی اشخاص باید درخواست وکیل معاضدتی بکنند.
و شاید افراد به کرات شنیده باشند وکیل تسخیری مهریه و در نگاه کلی این مورد در عوام جامع به این لفظ شنیده و باور شده است.
در صورتی که چنانچه مرد توانایی مهریه را دارد و مرد بنا به دلایلی از پرداخت مهریه سرباز میزند و پرونده چنانچه جنبه فرار از دین و کیفری اطلاق شود دراین خصوص می توان وکیل تسخیری برای آن درخواست کرد.
و در مجموع جمع بندی برای افرادی که میخواهند درخواست مهریه دهند و قدرت گرفتن وکیل را ندارند باید درخواست وکیل معاضدتی نمایند.
شرایط گرفتن وکیل معاضدتی و باید به کجا مراجعه کرد؟
در صورتی که مرجعی که وکیل معاضدتی را انتخاب می نماید دادگاه نیست بلکه کانون وکلای دادگستری است. به این ترتیب که شخصی که درخواست وکیل معاضدتی را دارد باید به کانون وکلا شهری که پرونده در آن محل مطرح است مراجعه نموده و تقاضای خود را مطرح نماید.
شرایط درخواست وکیل معاضدتی بر طبق ماده ۲۴ قانون وکالت عبارت است از:
۱ – فرد متقاضی توان مالی برای پرداخت حق الوکاله را نداشته باشد.
۲- فرد تقاضای وکیل معاضدتی را داشته باشد و شخصا ذینفع یا دارای سمت در دعوای مطرح شده را داشته باشد.
۳- دعوای در امور حقوقی باشد.
۴- هم خواهان و هم خوانده می توانند درخواست وکیل معاضدتی را بنمایند.
در صورتیکه نیاز به هرگونه مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری راجع به موضوعات حقوقی و یا کیفری با وکیل پایه یک دادگستری داشتید، میتوانید با موسسه حقوقی دادپویان تماس بگیرید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار حقوقی و قضایی نیز میتوانید خبرگزاری حقوقی دادپویان را دنبال کنید.
بدون دیدگاه