نمونه استشهادیه عسر و حرج زوجه
در این مقاله آشنا میشوید با: نمونه استشهادیه عسر و حرج زوجه، عسر و حرج چیست؟ مصادیق عسر و حرج در قانون، دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، سایر موارد عسر و حرج زوجه. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
جهت هرگونه مشاوره حقوقی خانواده، می توانید با وکیل خانواده در ارتباط باشید.
عسر و حرج چیست؟
مطابق تبصره ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، عسر و حرج یعنی: « به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه، با مشقت همراه ساخته و تحمل آن، مشکل باشد.» بنابراین، مصادیق عسر و حرج، منحصر به موارد خاصی نبوده و هر امری که ادامه زندگی را دشوار کند، می تواند عسر و حرج لحاظ شود. در اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج ، بر اساس نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، بار اثبات، بر عهده زوجه بوده و وجود یا عدم وجود عسر و حرج، به تشخیص دادگاه خانواده است.
مصادیق عسر و حرج در قانون
ترک زندگی توسط زوج: چنانچه شوهر، زندگی مشترک را بدون عذر موجه در مدت یک سال، برای شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب ترک کند، زن می تواند، بر اساس نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج ، نماید.
ترک انفاق توسط زوج: پرداخت نفقه زن، تکلیف زوج است و ارتباطی با استطاعت مالی او ندارد. چنانچه زوج، برای شش ماه متوالی یا نه ماه متناوب، اقدام به ترک انفاق نماید، از مصادیق عسر و حرج بوده و زن می تواند، اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج نماید.
عنن و ناباروری زوج: چنانچه مرد، توانایی نعوض نداشته باشد یا بعد از گذشت ۵ سال، به علت ناباروری، قادر به فرزند آوری نباشد، از مصادیق عسر و حرج بوده و زن می تواند با استفاده از نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج را ثبت نماید.
عدم امنیت جانی، مالی، شرافتی زوجه: چنانچه زوج، دست بزن داشته باشد یا اقدام به فحاشی به زن نماید، از مصادیق عسر و حرج بوده و زن می تواند، اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج، بر اساس نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج نماید.
دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج
در صورت وجود مصادیق عسر و حرج، زن، می تواند اقدام به درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج نماید و باید بتواند، عسر و حرج خود را به دادگاه، ثابت کند.
دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج، در مواردی استفاده می شود که زن، بخواهد از دادگاه، تقاضای صدور حکم طلاق، به علت وجود شرایط و مصادیق عسر و حرج را داشته باشد. در صورت وجود مصادیق عسر و حرج، زن می تواند، دادخواست عسر و حرج خود را تکمیل نموده و اقدام به ارسال آن به دادگاه، از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی نماید. موارد مورد نیاز، برای درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج، عبارتند از:
- داشتن عقد نامه یا رونوشت آن.
- داشتن شناسنامه و مدارک هویتی زوجه.
- داشتن ادله اثبات، نظیر استشهادیه، صورت جلسه کلانتری یا هر امر دیگری که اثبات کننده عسر و حرج زوجه باشد.
- مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، جهت ثبت دادخواست عسر و حرج زوجه، و ثبت آن، با کمک نمونه دادخواست طلاق بر مبنای عسر و حرج.
سایر موارد عسر و حرج زوجه
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید. از جمله:
الف) عدم پرداخت نفقه مطابق با ماده ۳ قانون حمایت خانواده و ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی که برای اثبات موضوع نفقه یا ترک انفاق و عسر و حرج زن، ثابت کردن فقر و تنگدستی و قرار گرفتن زن در چنین شرایطی با ارائه دلایل مختلف از جانب زوجه امکان پذیر است.
ب) زوج دارای شغلی باشد که بر خلاف شان و مصالح خانوادگی زن باشد. دادگاه در چنین مواردی میتواند حق را به زن بدهد تا زوج را از ادامه چنین شغلی منع نماید و اگر مرد توجه نکند و به شغل خود ادامه دهد دادگاه میتواند زوجه را از جانب مرد طلاق دهد.
پ) عقیم بودن مرد که در این صورت زن با اثبات اینکه همسرش قدرت باروری ندارد میتواند درخواست طلاق دهد.
در صورتیکه نیاز به هرگونه مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری راجع به موضوعات حقوقی و یا کیفری با وکیل پایه یک دادگستری داشتید، میتوانید با موسسه حقوقی دادپویان تماس بگیرید.
جهت اطلاع از آخرین اخبار حقوقی و قضایی نیز میتوانید خبرگزاری قضایی دادپویان را دنبال کنید.
بدون دیدگاه