قتل مادر و فرزند

قتل مادر و فرزند

در این مقاله آشنا میشوید با: قتل مادر و فرزند، قتل عمد، مجازات قتل عمد، نحوه شکایت در جرم قتل، حکم قتل فرزند توسط مادر، قتل فرزند در جنون آنی، وکیل قتل. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی قتل، می توانید با وکیل قتل در ارتباط باشید.

نمایش ویدیو درباره قتل مادر و فرزند

قسمت سی و یکم رادیو حقوقی دادپویان قتل مادر و فرزند

سلام به رادیو دادپویان خوش آمدید.

رادیو حقوقی دادپویان قصد داره در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند.

با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف رادیو حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل دارید، با وکیل آنلاین تماس بگیرید.

قتل عمد

مواردی که قاتل با انجام کاری قصد کشتن شخص معین یا فرد یا افرادی غیر معین از یک جمع را دارد خواه آن کار نوعا کشنده باشد خواه نه، ولی در عمل سبب قتل شود و قتل عمد گویند.

هم چنین در مواردی که قاتل عملا کاری را انجام دهد که نوعا کشنده باشد هرچند قصد کشتن شخص را نداشته باشد نیز قتل عمد محسوب می‌شود.

در صورتی که قاتل قصد کشتن را ندارد و کاری را انجام می‌دهد نوعا کشنده نیست ولی نسبت به طرف براثر بیماری و یا پیری ناتوانی یا کودکی و امثال آن ها نوعا کشنده باشد قاتل نیز به آن آگاه باشد را قتل عمد می‌نامند.

قتل مادر و فرزند

در ماده ۲۰۷ قانون مجازات اسلامی آمده است که هرگاه مسلمانی کشته شود قاتل قصاص می‌شود و معاون در قتل عمد به ۳ سال تا ۵۱ سال حبس محکوم می‌شود.

هم چنین در ماده ۲۰۸ این قانون آمده است هرکس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته باشد ولی از قصاص گذشت کرده باشد و اقدام وی باعث اخلال در نظم جامعه یا خوف دیگران شود موجب حبس تعزیری از ۳ تا ۱۰ سال خواهد بود.

برای مشاوره وکالت تلفنی، می توانید با موسسه وکالت دادپویان در تماس باشید.

اکراه در قتل

اکراه در قتل و یا دستور به قتل دیگری مجوز قتل نیست، بنابراین اگر کسی را وادار به قتل دیگری کنند یا دستور به قتل رساندن دیگری را بدهند مرتکب قصاص می‌شود و اکراه کننده، به حبس ابد محکوم می‌شود.

در تبصره یک و دو ماده ۲۱۱، آمده است که اگر اکراه شونده طفل غیر ممیز یا مجنون باشد فقط اکراه کننده محکوم به قصاص است و اگر اکراه شونده طفل ممیز باشد نباید قصاص شود بلکه باید عاقله او دیه را بپردازد و اکراه کننده نیز به حبس ابد محکوم است.

مجازات قتل عمد

قانون گذار برای قتل عمد دو نوع مجازات تعیین نموده است:

قصاص

اولین و شدیدترین مجازات برای قتل عمد قصاص است که طبق ماده 381 قانون مجازات اسلامی مصوبه 1392 مجازات قتل عمدی در صورت تقاضای ولی دم و وجود سایر شرایط مقرر در قانون، قصاص می گردد.

دیه

در صورت رضایت اولیای دم به جای قصاص دیه جایگزین می شود. طبق قانون دیه ظرف مدت یک سال قمری به اولیای دم پرداخت شود که علاوه برآن در صورت عدم قصاص، به مجازات حبس 3 تا الی 10 سال محکوم می گردد.

نحوه شکایت در جرم قتل

جرم قتل به مانند سایر جرائم به دلیل این که جنبه کیفری دارد باید با تقدیم شکواییه آغاز شود و این شکواییه که می تواند به صورت شفاهی یا کتبی باشد به دادسرا تحویل داده می شود. در صورت این که جرم قتل محرز باشد و ادله قابل قبول یا قابل استناد بازپرس به دستور دادستان تحقیقات آن را انجام می دهد و بازپرس می تواند در جریان تحقیقات از ضابطین نیز استفاده کند.

نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که دادستان نمی تواند تحقیقات این جرم را انجام دهد مگر این که این جرم به صورت مشهود انجام شده باشد، بعد از این که روند تحقیقات تکمیل شد در صورت احراز مجرمیت قاتل پرونده با صدور کیفرخواست توسط دادستان به دادگاه کیفری 1 ارسال می شود و دادگاه در خصوص مجرم تصمیم می گیرد.

گاهی جرم قتل در منظر ضابطین و یا دادستان اتفاق می افتد در این صورت آنها اقدامات لازم را جهت حفظ ادله و آثار جرم انجام داده و تحقیق در خصوص آن را به بازپرس واگذار می کنند. چنانچه شاکی که در این جا به دلیل این که مقتول فوت شده است اولیای دم یا دادستان می باشد در قتل عمد گذشت کنند به معنای آزادی قاتل نمی باشد و جهت حفظ نظم جامعه و جلوگیری از جری شدن قاتل مجازات تعزیری پا برجاست.

حکم قتل فرزند توسط مادر

 در قانون مجازات عمومی و قانون مجازات اسلامی ایران، مقررات خاصی برای قتل فرزند توسط مادر به چشم نمی خورد بنابراین مجازات این قتل نیز هم چون بقیه قت لها، قصاص می باشد و قصاص هم قابل تخفیف نیست. اما قانون مجازات اسلامی صورتی را پیش بینی کرده است که در قوانین کیفری خارجی بجز کشورهایی که حقوق کیفری آنها تحت تاثیر فقه اسلامی می باشد، سابقه ندارد و آن قتل فرزند توسط پدر می باشد ماده 301 قانون مجازات اسلامی در این خصوص آورده است:

«پدر یا جد پدری که فرزند خود را بکشد قصاص نمی شود و به پرداخت دیه قتل به ورثه مقتول و تعزیر محکوم خواهد شد».

قتل فرزند در جنون آنی

اطلاق این ماده شامل جنون آنی هم می شود و درجه جنون تاثیری ندارد. زنی که پس از زایمان دچار اختلال روانی می شود در حقیقت نوعی جنون به وی دست می دهد. که هرچند ممکن است درجه آن ضعیف باشد اما در هر صورت ،جنون محسوب می شود و مشمول ماده 51 است.

قتل مادر و فرزند

این ادعا هم صحیح نیست زیرا در حالت زایمان دادگاه به بحث تحقق یا عدم تحقق جنون نمی پردازد و به فرض این که جنون هم رخ نداده باشد این معافیت را اعمال می کند. ممکن است گفته شود حالت زایمان مشمول ماده 54 قانون مجازات اسلامی است:

«در جرائم موضوع مجازات های تعزیری یا بازدارنده هرگاه کسی بر اثر اجبار یا اکراه که عادتا قابل تحمل نباشد مرتکب جرمی گردد مجازات نخواهد شد».

مجازات قتل فرزند توسط مادر چیست؟

همان گونه که در قسمت بالا به ارتکاب قتل توسط مادر پرداختیم می توان از محتوای مواد قانونی و همچنین، روایت پیامبر به این نتیجه رسید که اگر مادری فرزند خود را به قتل برساند قصاص می شود. اما همیشه این گونه نیست که اگر مادری فرزند خود را به قتل برساند قصاص شود.

گاهی ممکن است که مادر قصد تادیب فرزند را داشته باشد و عمل انجام شده توسط اول خارج از عرف و نوعا کشنده نباشد که در این صورت اگر عمل ارتکابی توسط مادر باعث قتل فرزند شوند چنین قتلی قتل عمدی نبوده و مستوجب قصاص نمی باشد و با توجه به مصادیق مطرح شده در خصوص قتل غیر عمد و شبه عمد مشمول یکی از این مصادیق می باشد.

حکم کشتن فرزند توسط مادر

در خصوص کشتن فرزند توسط مادر باید بگوییم که همان عواملی که برای پدر وجود دارد و می‌تواند منجر به کشتن فرزند شود برای مادر نیز وجود دارد.

اما می‌توان گفت که بیشترین دلیلی که برای کشتن فرزندان به دست مادر وجود دارد ترس از آینده‌ای نامعلوم و نامشاعد است. و یا آن که مادری برای آن که فرزندش در شرایط بد خانوادگی و در محیطی که اختلافات شدید و یا اعتیاد وجود دارد بزرگ نشود، دست به قتل او می‌زند.

البته لازم به ذکر است که آمار کشته شدن فرزند توسط مادر نسبت به پدر بسیار کمتر است و از لحاط میزان مجازات نیز با پدر فرق دارد. زیرا اگر قتل مادر از نوع عمدی باشد به قصاص محکوم خواهد شد.

حکم قتل پدر و مادر توسط فرزند دختر و پسر

قتل پدر و مادر توسط فرزندان، اعم از پسر و یا دختر، مشمول مجازات جرم قتل است. به طور کلی، زمانی که فرزند پسر یا دختر، پدر یا مادر خود را به صورت عمدی به قتل می رساند، به تقاضای اولیای دم، به قصاص یا اعدام محکوم می شود، مگر این که اولیای دم، رضایت دهند. اما در صورت وقوع قتل شبه عمد و قتل خطای محض، باید دیه پرداخت شود.

وکیل قتل در تهران

وکیل قتل کسی است که دارای مهارت و تجربه کافی در زمینه حل و فصل پرونده های مربوط به ارتکاب جرم قتل می باشد و می تواند برای احقاق حقوق افراد از ادله اثبات و مدارک مستند استفاده کند. حقیقت آن است که به همان اندازه که جرم قتل دارای نتایج و آثار زیانباری می باشد، دارای روند دادرسی نسبتا پیچیده ای است و هرگونه کوتاهی و عدم شناخت قوانین مربوط به آن باعث تضییع حقوق افراد می گردد.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.

بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *