حکم و مجازات شلیک با اسلحه
قسمت بیست و هشتم رادیو حقوقی دادپویان حکم و مجازات شلیک با اسلحه سرد و گرم. سلام به رادیو حقوقی دادپویان خوش آمدید.
رادیو دادپویان قصد داره در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند.
با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف رادیو حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل متخصص و پایه یک دادگستری دارید، با وکیل آنلاین دادپویان تماس بگیرید.
مجازات شلیک با تفنگ ساچمه ای
یکی از سلاح هایی که در مغازه های لوازم شکار و تیراندازی به وفور یافت می شود تفنگ بادی یا ساچمه ای است که البته مسئولان وزارت دفاع، انواع تفنگ های زیر 5.5 میلیمتر آن را آزاد دانسته اما بالاتر از آن چون می تواند تبدیل به سلاح جنگی بزرگتر بشود، ممنوع اعلام کرده است.
در سال 1392 بود که مجلس شورای اسلامی قانون مجازات اسلامی را به تصویب رساند که در ماده 617 این قانون آمده بود که هر فردی با چاقو و یا هروسیله دیگر تظاهر به قدرت نمایی کرده و دراین حین برای مردم ایجاد مزاحمت کند، به حبس از 6 ماه تا 2 سال و تا 74 ضربه شلاق محکوم می شود که در نهایت در شهریور ماه سال 95 بود که با الحاق دو تبصره به این ماده ممنوعیت حمل سلاح سرد به تصویب رسید.
بر این اساس حمل سلاحهای سردی چون قمه، شمشیر، ساطور و چاقوی ضامن دار و سایر سلاحهای سرد هم جرم محسوب میشود و مجرم به حداقل مجازات در این ماده محکوم می شود این در حالی بود که پیش از این قانونی درمورد جرم تلقی شدن حمل سلاح سرد وجود نداشت اما با الحاق دو تبصره به ماده 617 قانون مجازات اسلامی، حمل سلاح سرد جرم تلقی می شود.
مجازات شلیک با اسلحه شکاری
به استناد ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ باید گفت: هرگاه کسی به روی شخصی سلاح بکشد و موجب ترس گردد و بر اثر این ترس شخص بمیرد یا مصدوم گردد حسب مورد بر اساس تعاریف انواع جنایات به قصاص یا دیه محکوم میگردد.
به هر حال حتی اگر این عمل سبب هیچ گونه حادثهای نشود صرف عمل قدرت نمایی با سلاح گرم به قصد ترساندن دیگران عمل مجرمانه بوده و مرتکب به مجازات حبس و شلاق محکوم میگردد.
این در صورتی است سلاح مجوز داشته باشد. البته اگر سلاح فاقد مجوز باشد حمل کننده سلاح به مجازات حمل و نگهداری غیر مجاز نیز محکوم میشود. ضمنا حمل سلاح فقط برای دارنده مجوز، مجاز است نه دیگران هر چند از بستگان درجه یک وی باشد.
و حال مجازات شلیک با اسلحه شکاری هم از این قاعده مستثنی نیست اگر برای خودنمایی و قدرت نمایی باشد مشمول همین بند از قانون می باشد.
رزرو آنلاین وقت مشاوره
مجازات شلیک با سلاح گرم
هر کس با اسلحه (چه مجاز و چه غیر مجاز) باعث سلب آسایش دیگران گردد، چه با قصد و نیت قدرت نمایی و برای ترساندن دیگران این کار بکند و چه این که عمل نامبرده باعث اختلال در نظم گردد، به مجازات حبس و شلاق محکوم می گردد.
اگر اسلحه مجاز باشد بر اساس نوع عمل مرتکب، می تواند باعث لغو مجوز سلاح گردد. اگر سلاح غیر مجاز باشد شخص مرتکب علاوه بر مجازات های فوق از حیث نگهداری غیر مجاز سلاح (چه شکاری باشد و چه جنگی) به مجازات حبس و شلاق نیز محکوم می شود.
مجازات شلیک با کلت
قانون گذار درباره اسلحه و مهمات جرایم مختلفی را مفروض داشته است از جمله خرید و فروش، تولید، توزیع، تعمیر و قاچاق، اما در ماده ۶ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات به طور مشخص به جرم حمل و نگهداری اسلحه پرداخته و با توجه به نوع اسلحه ای که نگهداری شده باشد درجه مشخصی از حبس تعزیری را قرار داده است.
هم چنین در باب تشدید مجازات آمده است که نگهداری و حمل بیش از یک قطعه اسلحه و کشف قطعات بیشتر می تواند مجازات را یک درجه تعزیری افزایش دهد. و مجازات شلیک با کلت هم جزو همین جرایم می باشد.
مجازات شلیک با تفنگ بادی
جرم حمل تفنگ بادی: حمل تفنگ بادی و سایر ملزومات آن، با توجه به خطرات جانی و آسیب های مالی که برای افراد جامعه دارد و به انتشار خشم کمک می کند، جرم محسوب می شود و استفاده از تفنگ بادی در چارچوبی که قانون تعریف کرده است ممکن است.
جرم حمل تفنگ بادی در ایران نیز مانند هر جای دنیا قوانین و مقرراتی دارد که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد. برای بسیاری از افراد علاقه مند به شکار با تفنگ بادی سوال است که آیا حمل تفنگ بادی و پوکه های آن جرم حساب می شود؟
حمل تفنگ بادی 5.5 مجوز می خواهد؟ و یا تفنگ بادی تا چند ژول مجاز است؟ ابتدا باید بدانید که پوکه تفنگ بادی به این دلیل که از مهمات جنگی محسوب نمی شود، جرم ندارد اما در مورد جرم حمل تفنگ بادی، باید بدانید که باید طبق نظر وزارت دفاع عمل کنید.
استفاده و حمل تفنگ بادی در بسیاری از کشورها برای شهروندان ممنوع است و مجازات دارد. در کشور ما، ایران نیز برای حمل سلاح غیر مجاز مجازات سختی درنظر گرفته شده است و قوانین آن با سختگیری بالایی نوشته شده است.
قتل با شلیک اسلحه
در این مورد قتل با شلیک اسلحه ابتدا باید دید که هدف از شلیک با اسلحه و اینکه شخصی به قتل رسیده است چه بود آیا شلیک و به قتل رساندن از روی عمد بوده یا سهوی این کار انجام شده و ما در این مورد اگر از روی عمد بوده باشد را بیان میکنیم، هرگاه شخصی عمدا با سلاح گرم به سمت کسی تیراندازی کند و آن شخص را به قتل برساند حکم آن شخص قصاص و اعدام می باشد.
بهترین وکیل اسلحه (وکیل سلاح سرد، وکیل سلاح گرم)
همان طور که شما مخاطبین عزیز خودتان مطلع هستید که پرونده های حقوقی و مخصوصا جنایی و کیفری از پیچیدگی های خاصی برخوردار می باشد و با توجه به تعدد مواد قانونی و مسائل حقوقی در مراجع قضایی و با آشنا بودن حقوق می تواند سیر پرونده در هر زمینه ای مخصوصا پرونده های کیفری و موارد مربوط به سلاح سرد و گرم آن را کامل به هر سویی بکشاند لذا در پرونده های مربوط به سلاح پیشنهاد می شود که برای تضییع نشدن حق و حقوق خود با وکلای خبره در زمینه کیفری مشاوره نمایید.
پیشنهاد ما به شما در خصوص انواع مشکلات کیفری و تنظیم شکواییه مشاوره با وکلای متخصص موسسه حقوقی دادپویان می باشد.
موسسه حقوقی دادپویان با وکلای متخصص در زمینه حقوقی و کیفری می تواند شما رو توی این مسیر همراهی کند.
شما میتوانید جدیدترین مقالات و قوانین حقوقی را در قسمت وبلاگ مطالعه کنید.
خیلی ازتون ممنونیم که همراه ما بودید.
بدون دیدگاه