جزئیات قتل پدر و مادر از زبان وکیل

فهرست مطالب

جزئیات قتل پدر و مادر از زبان وکیل

قتل یکی از جرائم شدید در قانون است که برای آن مجازات های سنگینی درنظر گرفته شده است. در ادامه به بررسی حکم قتل پدر و مادر توسط فرزند، حکم قتل فرزند توسط پدر و حکم قتل فرزند توسط مادر خواهیم پرداخت. ولی در ابتدا ویدئوی زیر را در خصوص تجربیات وکیل پایه یک دادگستری از یک پرونده قتل ببینید.

فیلم مربوط به جزئیات قتل پدر و مادر از زبان وکیل

حکم قتل پدر و مادر توسط فرزند دختر و پسر

باید گفت که قتل پدر و مادر توسط فرزندان، اعم از پسر و یا دختر  مشمول مجازات جرم قتل است. به طور کلی زمانی که فرزند پسر یا دختر  پدر یا مادر خود را به صورت عمدی به قتل می رساند به تقاضای اولیای دم  به قصاص یا اعدام محکوم می شود مگر اینکه اولیای دم رضایت دهند. اما در صورت وقوع قتل شبه عمد و قتل خطای محض، باید  دیه پرداخت شود.

حکم قتل فرزند توسط پدر چیست؟

یکی از مصادیق قتل های خانوادگی که نسبت به سایر موارد از شیوع بیشتری نیز برخودار است کشتن فرزند توسط پدر است. قتل فرزند توسط پدر، معمولا به خاطر مسائل ناموسی و یا اختلافات خانوادگی رخ می دهد.

که حکم قانونی و مجازات کشتن فرزند توسط پدر و همچنین جد پدری (پدر پدر) در ماده ۲۲۰ قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۷۰ مقرر شده که بر اساس آن اگر پدر یا جد پدری فرزند خود را بکشند قصاص نمی شوند بلکه باید دیه قتل وی را به ورثه مقتول پرداخت کرده و همچنین به مجازات تعزیری نیز محکوم می شوند.

در ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات تعزیری کشتن فرزند توسط پدر مقرر شده است که اگر فردی دیگری را به قتل رسانده و به هر علتی قصاص نشود در صورتی که اقدام او  موجب ایجاد اخلال در نظم و امنیت جامعه شود یا سبب تجری مرتکب یا دیگر افراد جامعه شود، دادگاه  وی را به مجازات حبس از سه تا ده سال محکوم می کند.

بنابراین مجازات جرم کشتن فرزند توسط پدر، حتی در صورت ارتکاب قتل عمدی، قصاص یا اعدام نیست. بلکه پدر باید به ورثه فرزند، دیه پرداخت کند و از آن جهت که یکی از موانع ارث، قتل است  خود پدر از آن بهره مند نمی شود. علاوه بر این، پدر، به مجازات تعزیری حبس از سه تا ده سال نیز محکوم می شود. اما این حکم، صرفا مختص پدر است نه مادر.

حکم قتل فرزند توسط مادر

قتل فرزند توسط پدر اعدام ندارد، بلکه پدر از باب اخلال در نظم جامعه و تجری دیگران به مجازات تعزیری حبس از ده تا سه سال محکوم می شود. اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود این است که حکم قتل فرزند توسط مادر چیست؟ آیا مادر نیز، در صورت کشتن فرزند، از مجازات قصاص یا اعدام تبرئه می شود؟

در پاسخ باید گفت که مادر همچون پدر دارای معافیت از مجازات اعدام نبوده و به همین دلیل در صورتی که مادر اقدام به قتل خانوادگی نسبت به یکی از فرزندان پسر یا دختر خود نموده باشد. مانند سایر مجرمین به جرم وی رسیدگی شده و ممکن است.

در صورت وجود ادله اثبات قتل و اینکه قتل صورت گرفته از نوع قتل عمد است به مجازات قصاص یا اعدام محکوم شودکه در صورت تقاضای اولیای دم این مجازات در خصوص وی قابل اعمال است.

اما اگر کشتن فرزند توسط مادر به صورت یک قتل شبه عمد بوده باشد حکم قانونی آن، قصاص یا اعدام مادر نیست بلکه مستلزم پرداخت دیه توسط وی است.

به علاوه اینکه  اگر قتل فرزند توسط مادر به صورت خطای محض باشد (مثل اینکه مادر در طی شب بر روی فرزند نوزاد شیرخوار خود غلتیده و او اشتباها بمیرد) مجازات قتل خطای محض پرداخت دیه توسط عاقله یا خود وی می باشد.

در صورتیکه نیاز به هرگونه مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری راجع به موضوعات حقوقی و یا کیفری با وکیل پایه یک دادگستری داشتید، میتوانید با موسسه حقوقی دادپویان تماس بگیرید.

جهت اطلاع از آخرین اخبار حقوقی و قضایی نیز میتوانید خبرگزاری حقوقی دادپویان را دنبال کنید.

این مطالب را هم بخوانید…

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موسسه حقوقی دادپویان

موسسه حقوقی دادپویان

خبرگزاری حقوقی

خبرگزاری حقوقی و قضایی

پادکست جنایی دادپویان

پادکست جنایی دادپویان

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره حقوقی فوری

پکیج حقوقی

پکیج حقوقی

استعلامات حقوقی

استعلامات حقوقی

موسسه حقوقی دادپویان

نوروز ۱۴۰۴ را به شما عزیزان تبریک میگوید.

روزهای کاری در ایام عید: پنجم، ششم، نهم و دهم فروردین از ساعت ۹ صبح تا ۲ بعد از ظهر

دادپویان از تاریخ ۱۶ فروردین ماه از ۹ صبح تا ۸ شب در خدمت شماست.

تیم موسسه حقوقی دادپویان