شکایت رفع سد معبر جلوی مغازه

فهرست مطالب

برای رفع سد معبر جلوی درب مغازه چه کنیم؟

یکی از مواردی که باعث مزاحمت در تردد افراد در پیاده رو ها یا خیابان میشود سد معبر هایی است که توسط مغازه ها ایجاد میشود. برای شکایت از سد معبر ایجاد شده ابتدا باید اطلاعات کافی در مورد مواد قانونی و نحوه شکایت از بابت این مزاحمت داشته باشیم. در این مطلب توضیحات کاملی در این خصوص خواهیم داد. اما در ابتدا نظر وکیل پایه یک دادگستری در مورد رفع سد معبر را ببینید.

فیلم روش رفع سد معبر جلوی مغازه

قانون سد معبر و مزاحمت

در توضیح قانون سد معبر و مزاحمت ناشی از آن، لازم به توضیح است که ماده ۵۵ قانون شهرداری که در باب وظایف این نهاد به تصویب رسیده، در تبصره ۱ و ۱۴ خود، از سد معبر صحبت نموده و در خصوص نحوه رفع و مقابله با آن تعیین تکلیف کرده است.

همچنین، قانون مجازات اسلامی جدید نیز در برخی مواد خود، از مزاحمت و ایجاد خسارت با اعمال منجر به سد معابر و ضمانت اجرای آن، صحبت نموده و می توان گفت، این قانون نیز سد معبر منجر به مزاحمت و خسارت ناشی از آن را جرم انگاری کرده و سبب ضمان سد کننده معبر در چنین شرایطی (بروز خسارت و زیان) دانسته است.

حسب مورد، قانون شهرداری و قانون مجازات، را می توان قانون سد معبر و مزاحمت و خسارت های ناشی از آن دانست و اینگونه نیست که یک قانون جداگانه در خصوص سد معبر و مزاحمت ناشی از آن، به تصویب رسیده باشد.

گزارش سد معبر شهرداری

با استناد به تبصره ۶ ماده ۹۶ قانون شهرداری می‌توان گفت:

اراضی، کوچه‌ های عمومی و میدان‌ ها و پیاده‌روها و خیابان‌ ها و به طور کلی، معابر و بستر رودخانه‌ ها و نهرها و مجاری فاضلاب شهرها و‌ باغ های عمومی و گورستان های عمومی و درخت های معابر عمومی قرار گرفته در محدوده هر شهر که مورد استفاده افراد است ملک عمومی محسوب شده و در مالکیت شهرداری است. به همین خاطر، می توان گزارش سد معبر را به شهرداری داد.

در مورد پیگیری و نحوه گزارش سد معبر شهرداری، می بایست در نظر داشت که این امر می‌تواند با تماس با سامانه های تلفنی ۱۳۷ و ۱۸۸۸ انجام گرفته و یا شخص، به صورت حضوری به شهرداری مراجعه کرده تا شهرداری، توسط ماموران خود، وارد عمل شده و اقدام به رفع سد معبر نماید.

مستند قانونی در این مورد که مبارزه با سد معبر و رفع آن، راسا در حوزه وظایف شهرداری قرار دارد، ماده ۵۵ قانون شهرداری که پیرامون وظایف شهرداری، تعیین تکلیف نموده و تبصره ۱ آن ‌میباشد.

نحوه شکایت از سد معبر

نحوه شکایت از سد معبر برای درخواست رفع آن، می تواند در قالب ثبت شکواییه و دادخواست با عناوینی چون مزاحمت و یا ممانعت از حق کیفری و حقوقی باشد که در زیر، مراحل و نحوه انجام این امر، توضیح داده خواهد شد.

برای ثبت شکواییه یا دادخواست مزاحمت و یا ممانعت از حق، ابتدا فرد باید دادخواست یا شکواییه خود را با کمک وکیل یا نمونه دادخواست های موجود، تنظیم و فایل ورد آن را بر روی یک حافظه، رم، سی دی و… ذخیره کند.

سپس، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و با پرداخت هزینه دادرسی لازم، تقاضای ثبت و ارسال شکواییه یا دادخواست خود را به مرجع صالح نماید.

شایان ذکر است، از آنجا که ثبت شکواییه و دادخواست، نیازمند داشتن حساب کاربری در سامانه ابلاغ است، در صورتی که متقاضی طرح دعوا در خصوص سد معبر، از این حساب کاربری برخوردار نیست و باید با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات قضایی یا از طریق مراجعه به سایت adliran.ir بخش احراز هویت برخط، نسبت به تشکیل این حساب کاربری، اقدام کند.

در صورتیکه نیاز به هرگونه مشاوره حقوقی تلفنی یا حضوری راجع به موضوعات حقوقی و یا کیفری با وکیل پایه یک دادگستری داشتید، میتوانید با موسسه حقوقی دادپویان تماس بگیرید.

جهت اطلاع از آخرین اخبار حقوقی و قضایی نیز میتوانید خبرگزاری حقوقی دادپویان را دنبال کنید.

این مطالب را هم بخوانید…

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

موسسه حقوقی دادپویان

موسسه حقوقی دادپویان

خبرگزاری حقوقی

خبرگزاری حقوقی و قضایی

پادکست جنایی دادپویان

پادکست جنایی دادپویان

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره حقوقی فوری

پکیج حقوقی

پکیج حقوقی

استعلامات حقوقی

استعلامات حقوقی

موسسه حقوقی دادپویان

نوروز ۱۴۰۴ را به شما عزیزان تبریک میگوید.

روزهای کاری در ایام عید: پنجم، ششم، نهم و دهم فروردین از ساعت ۹ صبح تا ۲ بعد از ظهر

دادپویان از تاریخ ۱۶ فروردین ماه از ۹ صبح تا ۸ شب در خدمت شماست.

تیم موسسه حقوقی دادپویان