دعاوی اداری

مشاوره حقوقی به صورت تلفنی و حضوری و تصویری با بهترین وکلای دعاوی اداری در تمام ایران

تیم موسسه حقوقی دادپویان

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

یکی از موضوعات مهمی که افراد با آن سروکار دارند، دعاوی اداری از قبیل دعاوی شهرداری. دعاوی مالیاتی، دعاوی کارگر و کارفرما و دعاوی دیوان عدالت اداری است.

شکایت به مراجع قانونی، موضوع مهمی در نظام حقوقی هر کشور محسوب می‌شود.

یکی از دعاوی مهمی که هر فرد در طول زندگی خود ممکن است با آن سر و کله بزند، دعاوی اداری است.

حقوق اداری یکی از رشته های مستقل بسیار مهم حقوق است.

این شاخه از حقوق به دعاوی برخاسته از روابط شهروندان با سازمان های دولتی و شهرداری ها. در رابطه با وظایف ویژه آنان و روابط استخدامی کارمندان دولت با کارفرما می پردازد.

دعاوی اداری به دعاوی مختلفی تقسیم می شود که به توضیحات شاخه های مختلف دعاوی اداری میپردازیم.

دعاوی اداری شامل: دعاوی شهرداری، دعاوی کارگر و کارفرما، دعاوی دیوان عدالت اداری، دعاوی مالیاتی و دعاوی گمرکی تقسیم میشود.

در ابتدا به توضیح در خصوص دعاوی شهرداری می پردازیم.

دعوای اداری

دعاوی شهرداری

شهرداری، سازمانی غیر دولتی و اداری است که با مجوز دولت، مدیریت امور شهری را بر عهده دارد. و هزینه خدماتی که ارائه می دهد به صورت عادلانه بین ساکنین شهر یا افرادی که از آن خدمات خاص بهره مند می شوند. تقسیم می نماید.

در این قسمت از دعاوی اداری، دعاوی شهرداری را برایتان توضیح میدهیم.

کمیسیون های معروف شهرداری عبارتند از: کمیسیون ماده 100 شهرداری و کمیسیون ماده 77 شهرداری.

پینشهاد ما اینست که حتما با وکیل شهرداری مشاوره داشته باشید.

کمیسیون ماده 100 شهرداری

از آنجایی که اصل بر صلاحیت مراجع عمومی می باشد، موارد ذکر شده در ماده 100 قانون دعاوی شهرداری حصری است و از این قبیل می باشد:

تخلف احداث بنا خلاف مشخصات مندرج در پروانه. تخلف احداث یا شروع به احداث بنای بدون پروانه. تخلف تراکم اضافی، تخلف مربوط به عدم احداث پارکینگ و یا غیر قابل استفاده بودن پارکینگ و عدم اصلاح آن. تجاوز به معابر شهر، تخلف عدم استحکام بنا، تخلف عدم رعایت اصول فنی و بهداشتی و شهرسازی.

در ابتدا شخص به شهرداری مراجعه می کند و شهرداری در صورت احراز صلاحیت پرونده را به کمیسیون ارجاع دهد.

کمیسیون ماده صد شهرداری

کمیسیون های ماده 100 قانون شهرداری قبل از ورود به ماهیت پرونده باید از وجود صلاحیت محلی خود اطمینان کسب نمایند. در صورت عدم صلاحیت، باید آن را اعلام کنند.

پس از وصول پرونده، ذینفع ظرف ده روز پس از اعلام کمیسیون، توضیحات خود را باید کتباً ارسال نماید. پس از انقضاء این مهلت 10 روزه؛ کمیسیون با حضور نماینده شهرداری. (که فاقد حق رأی می باشد و برای ادای توضیحات در جلسه شرکت می کند) ظرف یک ماه رأی را صادر می کند.

ذینفع می تواند ظرف مدت 10 روز پس از صدور رأی کمسیون بدوی، جهت اعتراض به کمیسیون تجدید نظر ماده 100 شهرداری مراجعه نماید.

پس از انقضاء مهلت 10 روزه، در صورت عدم اعتراض به آراء صادره از کمیسیون بدوی ماده 100 شهرداری. یا در صورت صدور آراء صادره از کمیسیون تجدیدنظر ماده 100 شهرداری.

هر ذینفعی (به جز شهرداری) می تواند به منظور اعتراض به تصمیمات کمسیون ماده 100 به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید.

کمیسیون ماده 77 شهرداری

رسیدگی به اختلافات امور ناشی از عوارض میان مؤدی و شهرداری در صلاحیت کمیسیون ماده 77 شهرداری قرار دارد.

در صورتی که شهرداری به صورت مستند، عوارض را محاسبه نموده باشد و مؤدی دلیل قانونی برای رد آن نداشته باشد. کمیسیون ماده 77 شهرداری نمی تواند عوارض را تخفیف یا تشدید نماید.

کمیسیون ماده 77 شهرداری فاقد آیین نامه خاص است.

مشاوره تلفنی و حضوری با وکلای متخصص شهرداری

وکیل شهرداری

دعاوی اداره کار (کارگر و کارفرما)

هر گونه اختلاف میان کارگر و کارفرما در ابتدا از طریق سازش مستقیم انجام می پذیرد و در صورت عدم سازش، هیات های تشخیص و حل اختلاف اداری به حل و فصل اختلاف و دعاوی کارگر و کارفرما روی می آورند.

پیشنهاد ما به شما مشاوره حقوقی با وکیل اداره کار یا مشاوره با وکیل کارگر و کارفرما است.

حکم صادر شده از هیات تشخیص ظرف 15 روز قابل اعتراض در هیات حل اختلاف می باشد.

یکی از مصادیق دعاوی کارگر و کارفرما، دعاوی مربوط به پرداخت حق بیمه کارگر می باشد.

کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه کارگر بیمه شده به سازمان تامین اجتماعی می باشد و وظیفه دارد هنگام پرداخت حقوق کارگر، سهم کارگر را کسر و مبلغی که سهم کارفرما در پرداخت بیمه می باشد به آن مبلغ اضافه کند و حداکثر تا آخرین روز ماه بعد، به سازمان تامین اجتماعی تادیه نماید.

در این نوع بیمه، 20 درصد از حق بیمه را کارفرما، 7 درصد کارگر و 3 درصد آن را دولت می پردازد. در بیمه تامین اجتماعی، حق بیمه بنا بر درآمد کارگر محاسبه می شود. لذا سازمان به همه افراد بیمه شده، خدمات یکسانی ارائه خواهد داد.

سازمان تامین اجتماعی حق بیمه را از کارفرما وصول می کند و سابقه خدمت کارگر را محاسبه می نماید. سازمان تامین اجتماعی حتی در صورت تاخیر در پرداخت کارفرما، باید تعهدات خود را در مقابل بیمه شده انجام دهد.

در صورتی که سازمان از انجام وظیفه خود، خودداری نماید کارگر جهت طرح شکایت باید به دیوان عدالت اداری مراجعه نماید.

دعاوی که در دیوان عدالت اداری علیه سازمان تامین اجتماعی مطرح می شود بر دو نوع است

نوع اول) شکایات بر اساس تصمیمات و اقدامات این سازمان مطرح می شود.

نوع دوم) درخواست ابطال بخشنامه ها و آیین نامه هایی که بر خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات سازمان تامین اجتماعی می باشد.

عمده ترین اختلافاتی که در بیشتر پرونده های شکایتی مطرح می شوند مرتبط با عدم واریز بیمه های سنواتی و معوقه کارگران می باشد.

بسیاری از کارگران با قراردادهای کوتاه مدت مشغول به کارند که همین امر سبب می شود امنیت شغلی و حق اعتراض نسبت به اخراج شدن توسط کارفرمایان را نداشته باشند.

علاوه بر این موارد دستمزد قانونی به آنها پرداخت نشود و برای بازنشستگی نیز به مشکل برخورد می نمایند که بیشترین عامل این نوع شکایات، قراردادهای سفید می باشد.

صدور رای به تنهایی، برای کارگر جهت رسیدن به حق بیمه خود کافی نمی باشد.

هنگامی که رای قطعی به نفع کارگر صادر شود، کارفرما موظف است رای را اجرا نماید در غیر این صورت، کارگر باید برای اجرای رای قطعی به محاکم دادگستری مراجعه نماید و دادگاه بر اساس رای صادره اجراییه صادر می نماید.

وکیل کارگر

چنانچه رای صادره مبتنی بر مطالبه طلب از کارفرما باشد، کارفرما موظف است ظرف یک ماه از ابلاغ اجراییه، طلب کارگر را تادیه نماید. در غیر این صورت کارگر می تواند خواستار توقیف اموال کارفرما معادل دین خود شود.

در صورتی که رای صادره از هیئت حل اختلاف مبتنی بر بازگشت به کار کارگر باشد و به نفع کارفرما صادر شده باشد، کارفرما باید به محاکم دادگستری مراجعه نماید و پس از صدور اجراییه، ظرف 10 روز آن را به اجرا بگذارد و کارگر را مشغول به کار کند.

مشاوره تلفنی و حضوری با وکیل متخصص اداره کار

حقوق، سنوات، بیمه، عیدی کارگران و کارفرما
وکیل اداره کار

دعاوی دیوان عدالت اداری

دعاوی دیوان عدالت اداری به منظور رسیدگی به شکایات و اعتراضات مردم به مأمورین اداری، واحد ها و آیین نامه های دولتی و احقاق حقوق آنها زیر نظر رئیس قوه قضاییه تأسیس شده است.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی، مشاوره حقوقی با وکیل دیوان عدالت اداری است.

رسیدگی به کلیه شکایات و تظلمات اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی در خصوص:

یک) تصمیمات و اقدامات نهادهای دولتی (وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکت های دولتی، شهرداری ها، سازمان تأمین اجتماعی و تشکیلات و نهاد های انقلابی و موسسات وابسته به آنها) و مأمورین آنها.

دو) تصمیمات هیأت های رسیدگی به تخلفات اداری کمیسیون ها مانند کمیسیون مالیاتی. هیات های حل اختلاف کارگر و کارفرما (از حیث نقض قوانین و مقررات مخالف با آنها)

سه) شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدهای ذکر شده در بند یک.

ذکر این نکته ضروری می باشد که تصمیمات و آراء دادگاه ها و سایر مراجع قضائی دادگستری، دادگاه های انتظامی و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد.

تشخیص برخی موضوعات به موجب قانون یا مصوبه لازم الاجرا. به هیأت ها و کمیسیون هایی واگذار شده است.

شعب دیوان، تنها از جهت رعایت ضوابط قانونی. تطبیق موضوع و فرآیند بررسی آن بر اساس قانون یا مصوبه رسیدگی می کنند.

در صورت درخواست شاکی از حیث تشخیص موضوع، شعبه موظف است پس از کسب نظر از هیات کارشناسی تخصصی، رأی را صادر نماید.

مراجع اداری دیوان عدالت اداری

بر همین اساس، مراجع اداری به دو دسته مرجع اداری عمومی و مرجع اداری اختصاصی تقسیم می شود که تنها مرجع اداری عمومی دیوان عدالت اداری می باشد.

مراجع اداری اختصاصی شامل مراجعی می شود که به امور خاص اختصاص دارند که علاوه بر تجربه از سرعت بالایی در رسیدگی به دعاوی برخوردارند نظیر مراجع حل اختلافات مالیاتی، مراجع حل اختلافات ناشی از امور گمرکی، کمیسیون ماده 77 شهرداری و کمیسیون ماده 100 شهرداری.

دیوان عدالت اداری

اعتراض به تصمیمات شهرداری، مراجع حل اختلافات مالیاتی، مراجع حل اختلافات ناشی از امور گمرکی. دعاوی مربوط به کارگر و کارفرما، مستمری از کار افتادگی و… از نمونه دعاوی قابل طرح در دیوان عدالت اداری می باشند.

قانون اعتراض به اراء و تصمیمات مراجع حل اختلاف اختصاصی را در دیوان عدالت اداری پیش بینی کرده است.

مشاوره تلفنی و حضوری با وکلای متخصص دیوان عدالت اداری

لایحه دیوان، مراجع اداری دیوان، اعتراض در دیوان
وکیل دیوان

دعاوی اداری مالیاتی

از آنجایی که دولت ابزار و امکاناتی را فراهم کرده است که افراد جامعه درآمد یا سود کسب کنند. بخشی از درآمد های افراد جامعه و بخشی از سود فعالیت های اقتصادی به دولت تعلق می گیرد. در این قسمت از دعاوی اداری، به توضیح دعاوی مالیات میپردازیم.

مالیات ها به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شود.

مالیات های مستقیم: این نوع مالیات، به صورت مستقیم از درآمد یا دارایی افراد حقیقی و حقوقی اخذ می شود.

مالیات غیر مستقیم: این نوع مالیات به صورت غیر مستقیم از طریق مصرف کالاها و فعالیت ها اخذ می شود.

مشاوره تلفنی و حضوری با مشاوران متخصص مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی، مالیات شرکتها، مالیات اشخاص
مشاور مالیاتی

دعاوی گمرکی (دعوای اداری)

گمرک، سازمانی دولتی می باشد که عهده دار اجرای قانون گمرک. عوارض ورودی و صدوری، وصول حقوق و واردات و صادرات و ترانزیت می باشد.

گمرک به عنوان مرزبان اقتصاد کشور شناخته می شود. که نقش هماهنگ کننده در مبادی ورودی و خروجی و مسئول اعمال حاکمیت دولت. در اجرای قانون امور گمرکی و سایر مقررات مربوطه در کشور است.

یکی از منابع درآمدزایی دولت، عوارض گمرکی و در نتیجه دعاوی گمرکی ناشی از آن می باشد.

با درخواست مودی، اختلافات اشخاص با گمرک ها ابتدا باید در واحدهای ستادی گمرک مورد اظهار نظر قرار می گیرد. در صورتی که مودی همچنان رای مورد اعتراضش باشد. رئیس کل گمرک ایران و یا نماینده او پرونده را به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ارجاع می دهند.

دعوای گمرکی

رای کمیسیون دعاوی گمرکی

مرجع رسیدگی به دعاوی ناشی از اختلافات گمرکی شامل تشخیص تعرفه. ارز کالا، جریمه ها به غیر از موارد قاچاق کالا و فورس ماژور. کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی می باشد.

کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی، از هفت نفر عضو اصلی و پنج نفر عضو علی البدل تشکیل شده است.

رای کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی لازم الاجراست مگر در صورتی که مبلغ ما به التفاوت. با مبلغ مورد قبول مودی و گمرک و ارزش گمرکی کالایی که اختلاف در خصوص شرایط ورود و صدور است. بیش از پنجاه میلیون ریال باشد.

مودی می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رای، جهت تجدیدنظرخواهی، به کمیسیون تجدید نظر مراجعه نماید.

آراء کمیسیون تجدید نظر قطعی می باشد. طبق قانون گمرک تنها 30 روز پس از ابلاغ رای. از لحاظ شکلی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری می باشد.

با این وجود پس از تصویب قانون دیوان عدالت اداری. این مهلت به 3 ماه برای افراد داخل کشور و 6 ماه برای افراد خارج از کشور افزایش یافته است.

مشاوره تلفنی و حضوری با وکلای متخصص گمرک

تمامی دعاوی مربوط به گمرک
وکیل گمرک

وجه تمایز دادپویان نسبت به دیگران

  • تغییر وکیل در صورت نارضایتی
  • به نتیجه رساندن بیش از دو هزار پرونده اداری
  • بررسی پرونده و احتمال شکست یا پیروزی
  • متکی نبودن به یک وکیل (بررسی توسط سه وکیل)
  • نظارت بر پرونده ها تا انتها توسط مدیر حقوقی دادپویان
نمایش کمتر بیشتر بخوانید

تضمین کیفیت

بهترین حق الوکاله

بهترین راهکار

بهترین پشتیبانی

بهترین وکلا

متخصص و مجرب