کانون وکلای دادگستری مرکز

کانون وکلای دادگستری مرکز

در این مقاله با کانون وکلای دادگستری مرکز و به روزترین آدرس آن آشنا شوید.

در صورت هرگونه سوال حقوقی و کیفری می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

کانون وکلای دادگستری مرکز

در این مقاله با کانون وکلای دادگستری مرکز و به روزترین آدرس آن آشنا شوید.

جهت مشاوره حقوقی تخصصی راجع به کانون وکلای دادگستری مرکز  می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان مشاوره تلفنی یا مشاوره حضوری داشته باشید.

کانون وکلای دادگستری مرکز نخستین و مهم‌ ترین کانون وکلا در ایران است که به عنوان قدیمی‌ ترین نهاد مستقل مدنی و خود گردان ایران، با تصویب قانون وکالت مصوب ۱۳۱۴ با شخصیت حقوقی مستقل به وجود آمد. این کانون وکلا از زمان تصویب لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری در سال ۱۳۳۱ تاکنون مستقل اداره می‌شود و در سال ۱۳۲۹ نیز به عضویت کانون وکلای بین‌ المللی (IBA) درآمده است.

دادن پروانه وکالت به داوطلبانی که واجد شرایط قانونی باشند، اداره امور راجع به وکالت دادگستری، نظارت بر اعمال وکلا، رسیدگی به تخلفات و تعقیب انتظامی وکلای دادگستری، معاضدت قضایی و فراهم آوردن وسایل پیشرفت علمی و عملی وکلا اهم وظایف این کانون به‌شمار می‌رود.

تشکیل کانون وکلا

پس از انحلال مجمع وکلای رسمی (و مدتی ادارهٔ امور قضایی)، اداره احصائیه قضایی به ریاست داود پیرنیا مسئولیت‌های مربوط را عهده‌دار گردید. در ۲۶ تیر ۱۳۰۹، پیرنیا تعدادی از وکلا را به منزل خود دعوت نمود و به آن ها اعلام کرد که وزیر عدلیه، علی اکبر داور، خواستار تشکیل کانون وکلاست. در همین جلسه، وکلا و پیرنیا درباره تشکیل نحوه کانون وکلا و مسائل مالی آن تصمیمات اولیه را اتخاذ نمودند. در ۲۰ آبان ۱۳۰۹ کانون وکلای عدلیه با حضور وکلا به وسیله علی اکبر داور به‌طور رسمی افتتاح شد.

در همین روز جلال‌الدین نهاوندی، که پیش‌تر رئیس مجمع وکلای رسمی بود، پس از ابلاغ تشکر وکلا از داور برای تشکیل کانون وکلا، به نمایندگی از وکلا ریاست کانون را به داور پیشنهاد کرد که داور این پیشنهاد را پذیرفت و وی به‌عنوان نخستین رئیس کانون وکلا انتخاب شد. هم چنین وکلا خواستار انتصاب پیرنیا به نائب رئیسی شدند که داور این موضوع را بر عهده خود وکلا گذاشت و آنان نیز وی را به این سمت انتخاب کردند.

نخستین حرفه وکالت

در سال ۱۲۸۷ حسن پیرنیا وزیر عدلیه وقت، با توجه به نبود قوانین و دادرسی منظم و مدون و با هدف سامان دادن به آن وضعیت، دستور تشکیل کمیسیون تنقیح قوانین مجلس را صادر کرد. از مهم‌ترین وظایف این کمیسیون ترجمهٔ قوانین خارجی، بیان اوصاف و مراتب مراجع قضایی کشورهای مورد نظر و اعلام به کمیسیون عدلیه بود. در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۲۹۰، کمیسیون عدلیه مجلس شورای ملی، قانونی را با عنوان قانون اصول تشکیلات عدلیه و محاضر شرعیه برای سامان دادن به وضعیت عدلیه در کشور به تصویب رسانید. این قانون شامل ۲۶۳ ماده بود که فصل چهارم آن (مواد ۲۳۶ تا ۲۶۳) مربوط به وکلای عدلیه بود. مهم‌ترین تحولات در این قانون عبارت بودند از:

  • تقسیم‌بندی وکلا به دو دسته رسمی و غیر رسمی.
  • تعیین شرایط ورود به حرفه وکالت دادگستری و ادامه دادن به این حرفه.
  • موارد اخراج از حرفه وکالت.
  • تعیین وظایف وکلا در قبول و پذیرش وکالت و شرکت در جلسات دادرسی.

وضع این قوانین به ویژه نظام‌نامهٔ سال ۱۲۹۳ که اظهار نظر در خصوص صلاحیت وکلا را در صلاحیت وزارت عدلیه و تصویب وزیر قرار داده بود، موجب اعتراضاتی توسط وکلا گردید که اعتقاد داشتند اختیار شغل آزاد وکالت از دست رفته‌است. در نتیجهٔ این اعتراضات عدلیه آن نظام‌نامه را نسخ نمود و نظام‌نامهٔ ۱۲۹۶ را جایگزین آن کرد و در آن مقرر شده بود وکلایی که در زمان دستورالعمل ۱۲۸۸ شاغل بوده‌اند از آزمون ورودی معاف خواهند بود

کانون وکلای دادگستری مرکز

تصویب لایحهٔ استقلال کانون وکلا توسط محمد مصدق

محمد مصدق که خود تحصیل‌کرده رشته حقوق در سوئیس بود، از دوره نمایندگی‌اش در مجلس شورای ملی اعتقاد داشت که تا وکلا مستقل نباشند یعنی سرنوشت وکلا در دست خود وکلا نباشد، دادگستری و قضات حقوق متهمان را رعایت نخواهند کرد. در دورهٔ وزارت علی اکبر داور با اینکه بسیاری راه و شیوه وی در نوسازی و تحولات تشکیلات دادگستری را تحسین می‌کردند، اما مصدق از معدود کسانی بود که اعمال داور را مفصلا نقد می‌کرد، از اقدامات به عمل آمده در تشکیلات جدید خرده می‌گرفت.

در ۱۲ مرداد ۱۳۳۱ قانونی با عنوان «لایحه قانونی مربوط به اعطای اختیارات برای مدت شش ماه به شخص آقای دکتر محمد مصدق نخست‌وزیر» به تصویب مجلس شورای ملی و سنا رسید. طبق این ماده واحده به شخص محمد مصدق نخست‌ وزیر اختیار داده می‌شد که از تاریخ تصویب این قانون تا مدت شش ماه لوایحی که برای‌ اجرای مواد نه‌ گانه برنامه دولت ضروری است (از جمله ماده ۷، اصلاح قوانین دادگستری) تصویب شده‌ است تهیه نموده و پس از آزمایش، آنها را منتهی در ظرف شش ماه که مدت این اختیارات است تقدیم مجلسین نماید و تا موقعی که تکلیف آنها در مجلسین معین نشده لازم‌ الاجراء می‌باشند.

ظرفیت کانون وکلای دادگستری مرکز

کانون وکلای دادگستری مرکز به علت گستردگی آن به چهار استان تشکیل می شود.

  • کانون وکلای دادگستری تهران
  • کانون وکلای دادگستری هرمزگان
  • کانون وکلای دادگستری سیستان و بلوچستان
  • کانون وکلای دادگستری سمنان

حال در این خصوص به طور مثال ظرفیت کانون مرکز در آزمون وکالت ۱۴۰۰ را اعلام می نماییم.

برای استان تهران هزار نفر داوطلب، برای استان هرمزگان سیصد نفر، برای استان سیستان و بلوچستان چهارصد نفر و استان سمنان سیصد نفر داوطلب پذیرفته خواهد شد.

آدرس کانون وکلای دادگستری مرکز

تهران: میدان آرژانتین، خیابان زاگرس، پ 3، ساختمان کانون وکلاء، کدپستی: ١٥١٤٩٣٤٤١١ صندوق پستی: ٣١٤٦-١٥٨٧

تلفن تماس: 02184000  فاکس:  88771340

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *