تنظیم قرارداد

تنظیم قرارداد

در این مقاله آشنا میشوید با: عین عنوان مقاله، خلاصه ای از تیترهای بعدی. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای تنظیم قرارداد، می توانید با وکیل قراردادها در ارتباط باشید.

نمایش ویدیو درباره تنظیم قرارداد

قسمت سی و پنجم رادیو حقوقی دادپویان تنظیم قرارداد

سلام به رادیو دادپویان خوش آمدید.

رادیو حقوقی دادپویان قصد داره در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند.

با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف رادیو حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل دارید، با وکیل آنلاین تماس بگیرید.

سایت حقوقی دادپویان

سایت حقوقی دادپویان علاوه بر موضوعات و روایت های جذاب حقوقی به عنوان یکی از فوق تخصصی ترین سایت های مشاوره در زمینه های کیفری ثبتی خانواده نفت و گاز داوری بیمه و تنظیم قراردادها میتونه به شما کمک کنه تا توی دادگاه ها و دادسرا و مراجع قضائی دچار سردرگمی نشید و پرونده های حقوقی تون رو با خیال راحت و در سریعترین زمان و باکیفیت ترین شرایط پیش ببرید.

حالا بریم سراغ موضوع امروز رادیو دادپویان.

تنظیم قرارداد چیست؟

امروزه اهمیت تنظیم قرارداد کتبی بیش از گذشته در کانون توجه قرار گرفته است. بسیاری از شرکت‌ها و موسسات جهت سامان‌ دهی به فعالیت‌های خود ناگزیر به تنظیم قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی‌اند و از همین رو عدم تنظیم قرارداد ممکن است مشکلات جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

از سوی دیگر، تنظیم قرارداد به شکلی ناصحیح و غیر حرفه ای که در آن نکات حقوقی و نگارشی به صورت کامل رعایت نمی شود، مشکلات عدیده ای را پدید می‌آورد. بنابراین، لازم است به منظور جلوگیری از مشکلات قضایی و حقوقی، این امر به شکلی صحیح صورت پذیرد تا راه هر گونه سو استفاده احتمالی بسته شود.

تنظیم قرارداد

مطابق با ماده ۱۸۳ قانون مدنی عقد یا قرارداد عبارت است از اینکه: دو یا چند نفر در مقابل دو یا چند نفر دیگر تعهد بر امری نمایند و مورد قبول آن ها باشد.

به بیان دیگر، قرارداد نشان‌دهنده اراده طرفین برای ایجاد یک اثر حقوقی همراه با پذیرش تعهدات و مسئولیت‌ها است. با امضای قرارداد تمامی مفاد ذکر شده در آن پایه و اساس تفسیر قصد طرفین محسوب می‌شوند و نقض شرط و بند قرارداد نه تنها ضمانت‌ آور است بلکه از اعتبار و حمایت قانونی برخوردار است.

قرارداد به عنوان یک سند حقوقی در برابر همگان قابل استناد است و طرفین با استناد به قرارداد نیاز به دلیل بیشتری برای مطالبه تعهدات طرف دیگر ندارند.

قرارداد چیست؟

قرارداد یا عقد یا پیمان یا کنترات یک توافق الزام‌ آور میان اشخاص است که حقوق و تکالیف طرفین آن را تعیین می‌کند. در تعبیر حقوقی به توافق دو یا چند اراده در جهت ایجاد یک اثر حقوقی گویند. به عبارت ساده‌تر هرگاه جهت به وجود آمدن یک اثر حقوقی هم چون خرید (بیع)، اجاره و نظایر آن، نیاز به تلاقی و تراضی ضروری حداقل دو اراده باشد، عقد محقق می‌گردد.

با این تعریف ماهیتی چون وصیت تملیکی و دیگر ماهیاتی که قبول قابل در آن قبول ضروری یا قبول عقدی نیست، از تعریف و شمول عقد خارج می‌شوند. در قوانین ایران انواع متعددی از قرارداد وجود دارد مانند قرارداد بیع، قرارداد کاری، مضاربه و…

انواع قرارداد

به طور کلی قرارداد ها انواع مختلفی دارند که از جمله رایج ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرارداد استخدام. 
  • قرارداد ساخت ساختمان. 
  • قرارداد مشارکت. 
  • قرارداد اجاره. 
  • قرارداد فروش. 
  • قرارداد پیمانکاری. 

مزایای تنظیم قرارداد 

  • پیشگیری از دعاوی و اختلافات. 
  • کاهش ریسک ها و هزینه ها و خسارات. 
  • افزایش بهره وری و ایفای تعهدات. 
  • بازدارندگی از تخلفات طرف مقابل. 
  • امنیت حقوقی. 

اهمیت نوشتن و تنظیم قرارداد

  • پیشگیری از هرگونه اختلاف احتمالی در آینده. 
  • افزایش بهره‌ وری و کیفیت کار. 
  • حفظ روابط کاری و اقتصادی به طور مستمر. 
  • جلوگیری از اتلاف وقت و از بین رفتن حق و حقوق طرفین. 
  • کاهش ضرر و زیان ناشی از مسائل به وجود آمده در حین انجام کار. 
  • جلوگیری از اختلاف نظرها در هنگام انجام کار و دعواهای حقوقی.

چرا قراردادها باید نوشته و تنظیم شوند؟ 

در ایام قدیم رسم بوده است که برای انجام کاری، قراردادها را به صورت شفاهی منعقد می‌کردند، که این نوع قراردادها دارای ابهاماتی بود و در آخر، کار دو طرف به شکایت و دادگاه می‌کشید. در برخی اوقات نیز قراردادها به صورت کتبی و بدون رعایت اصول نگارش نوشته می‌شدند که در حین کار باز هم دو طرف به مشکلات حقوقی زیادی برخورد می‌کردند.

تنظیم قرارداد

اما در این دهه افراد می‌دانند که برای انجام کار و وظیفه، باید قراردادی با اصول صحیح را بنویسند و امضا کنند تا درگیر کارهای حقوقی بعد از آن نشوند. بنابراین امروزه آشنایی با متن قراردادها و کسب مهارت و تجربه کافی برای نگارش یک متن قرارداد اصولی از ضروری‌ ترین کارها برای موفقیت در قراردادنویسی و مسائل حقوقی است.

اصول تنظیم قرارداد 

هر قراردادی از یکسری قواعد عمومی و اختصاصی تشکیل می شود. مثلا قراردادهای مربوط به اجاره و خرید و فروش از قواعد عمومی مثل ماده 190 قانون مدنی تشکیل می شود ولی شروط و قواعد اختصاصی آن ها می تواند متفاوت باشد.

چارچوب و ارکان کلی قراردادها شامل طرفین، موضوع قرارداد، مدت قرارداد، مبلغ قرارداد، شرایط قرارداد، تعهدات طرفین و انحلال قرارداد است که البته با توجه به موضوع و نیاز طرفین میتواند محتویات و مندرجات قرارداد متفاوت باشد.

یکی از اصلی ترین چالش های قرارداد، اعتبار سنجی طرفین است که با توجه به جایگاه طرفین این مهم قابل حل است.

تعریف عقد در قانون

قرارداد یا عقد طبق ماده 183 قانون مدنی عبارت است از این که: یک یا چند نفر در مقابل یک یا چند نفر دیگر تعهد به امری نمایند و مورد قبول آن ها قرار گیرد.
توافق دو یا چند نفر جزء اصلی تعریف قرارداد است، برای مثال در خرید ملک یا آپارتمان دو نفر توافق میکنند که یکی (فروشنده) ملک خود را به دیگری (خریدار) بدهد و دیگری در قبال آن پولی به فروشنده پرداخت کند.


قصد و رضایت درونی دو طرف بر انتقال مال یا انجام کاری برای وقوع یک قرارداد کفایت میکند و زمانی که دو طرف با اراده آزاد بر موضوعی توافق کنند، ملزم به رعایت آن می شوند و پس از آن در حق طرفین و افرادی که جانشین آن ها می شوند (قائم مقام قانونی) نیز موثر است و نیاز به هیچ گونه تشریفاتی ندارد، اما نکته مم این است که قانون گذار به لحاظ مصالح اجتماعی شرایطی را به موارد فوق افزوده است که در بعضی مواقع بدون توجه به آن شرایط و تشریفات، مراجع قانونی از پذیرش قرارداد خودداری خواهند نمود.

تعریف عقد یا قرارداد 

در حقوق موضوعه ایران عقد همان قرارداد است. کلمه عقد ریشه عربی دارد و به معنای دو گره به هم آمیخته است و از نظر قانون مدنی به نظر می رسد چون بیشتر تعهدات قرارداد های ما از فقه امامیه منبعث شده است و از سوی دیگر در فقه، قراردادها با نام خاص معین شده اند، لذا کلمه عقد در قانون بسیار تصریح شده است و به دلیل این که در قوانین ما علاوه بر عقودی که با نام خاص معین شده است، قراردادهای خصوصی هم تعهد آور است لذا عقد یا قرارداد در حقوق از منظری به دو دسته تقسیم می شود: عقود معین و عقود نامعین

عقود معین 

مانند: عقد بیع، عقد اجاره، عقد، صلح، عقد ودیعه عقد عاریه، عقد هبه، عقد مضاربه، عقد وکالت، عقد کفالت عقد ضمان و… 

عقود نامعین 

مثل تمامی قرارداد های به جز عقود معین.

تفاوت عقد و قرارداد به چه صورت است؟

در رابطه با تفاوت عقد و قرارداد باید یک تفکیک بین عقود معین و غیر معین قائل شویم. زیرا عقود معین و غیر معین موضوع عقد و قرارداد است و این تفکیک از همین جا نشات می‌گیرد.

در زبان غیر تخصصی عقد و قرارداد به یک معنی است، اما در علم حقوق منظور از اصطلاح عقد، عقود معین (آن دسته از عقدهایی که در قانون مدنی شرایط و چگونگی آن­ ها ذکر شده است مثل عقد بیع، عقد اجاره، عقد رهن، عقد وکالت، عقد مضاربه و غیره) استعمال می­ شود و حال آن که کلمه قرارداد، بر تمامی عقود (خواه معین باشد یا نباشد) اطلاق می­ شود.

تنظیم قرارداد

قرارداد در صورتی معتبر است که مخالف نظم عمومی (اخلاق حسنه و قانون آمره) نباشد. ارائه تعریف کاملی از نظم عمومی بسیار دشوار است. اما به طور کلی نظم عمومی عبارت است از مجموعه تاسیسات حقوقی و قوانین وابسته به حسن جریان لازم امور مربوط به اداره کشور و یا راجع به صیانت امنیت و اخلاق در روابط مردم که اراده افراد جامعه در خلاف جهت آن ها بلا اثر باشد.

بنابراین نظم عمومی به طور آشکار با منافع و مصالح جامعه مرتبط بوده و طبیعت آن به گونه ­ای است که همه افراد باید آن را محترم شمرده و تجاوز به آن غیر ممکن باشد.

موضوع قرارداد 

موضوع قرارداد، مال یا عملی است که طرفین قرارداد متعهد به تسلیم یا انجام آن هستند.

شرایط اساسی موضوع قرارداد (مورد معامله) عبارتند از: 

  • مورد معامله ارزش اقتصادی داشته باشد. 
  • مورد معامله در زمان انعقاد قرارداد، موجود، معلوم و معین باشد، مثل یک دستگاه اتومبیل با مشخصاتی که طرفین رویت و از کیفیت آن کاملا آگاه شوند. 
  • مورد معامله چنان چه در زمان انعقاد قرارداد موجود نباشد باید کیفیت و کمیت آن مال معلوم و معین و کاملا توصیف شود و واگذار کننده به تولید، ساخت و واگذاری آن پس از تولید (با جزئیاتی که هیچ تردیدی باقی نماند) متعهد شود. 
  • تسلیم مال امکان پذیر باشد و فروشنده مالک باشد، والا معامله فضولی بر مال غیر محسوب می شود و اگر مالک اصلی رضایت به انتقال ندهد، معامله باطل می شود. 
مدت قرارداد 

در برخی از قراردادها، مدت قرارداد از جمله ارکان تشکیل دهنده آن محسوب می شود، مثل قراردادهایی که موضوع آن ارایه خدمات یا انجام کار است و یا در قرارداد اجاره که تاریخ از جمله شرایط صحت و درستی آن است؛ به نحوی که اگر مدت اجاره معلوم نباشد، قرارداد باطل است. توصیه می شود تاریخ هم به صورت عددی و هم به صورت حروفی درج شود، زیرا از نظر حقوقی آثار بسیار مهمی خواهد داشت. در مواردی ممکن است تاریخ انتقال یا تاریخ انجام کار غیر از تاریخ تنظیم قرارداد باشد. لذا در بند جداگانه ای با عنوان مدت قرارداد باید زمان دقیق آغاز و پایان کار تصریح شود. اگر تاریخ شروع قرارداد به دلیلی از قلم بیفتد و در قرارداد ذکری از آن نشود تاریخ امضای قرارداد تاریخ آغاز آن محسوب می شود.

تنظیم قرارداد وکالت چیست؟ 

قرارداد وکالت در واقع نوعی از نمایندگی قراردادی بوده است که باعث ایجاد یک رابطه حقوقی می‌شود که در آن نماینده می تواند یک قرارداد را به نام و حساب دیگری که طرف معامله است منعقد کند. در این نوع از نمایندگی یعنی وکالت، وکیل با دریافت وکالت از موکل خود می تواند با اراده خود مبنی بر انعقاد معامله و عقد مورد نظر موکل آثار حقوقی آن قرارداد را ایجاد کند و ایجاد این آثار برخاسته از اراده وکیل بوده اما متوجه موکل می شود و او مسئول اجرای تعهدات قراردادی است.

و در اینجا سوالی پیش می آید که تنظیم قرارداد وکالت برای چه کسانی کاربرد دارد؟ در ج.اب باید گفت که، قرارداد وکالت اصولا برای تمام افرادی کاربرد دارد که برای انجام امور اعتباری و مادی در شرایطی که توان و اراده برای انعقاد قرارداد ندارند ایجاد می‌شود و به این شکل موکل به دیگری وکالت را برای انجام عمل حقوقی مورد نظرشان می‌دهد. 

اصولا وکالت برای واگذار کردن انجام اموری به دیگران است و هر موضوعی که این قابلیت را داشته باشد، می‌تواند مورد وکالت واقع شود.

وکیل تنظیم قرارداد در تهران

وکیل قرارداد در تنظیم قرارداد محکم حقوقی، توافق نامه ها و پیمان ها میان اشخاص و سازمان ها تخصص دارد. حرفه وکالت مستلزم دانش، تخصص و تجربه است علی الخصوص در پرونده هایی که موضوع آن ها توافق یا اختلافات اشخاصی است. 

وکیل قرارداد به تمامی انواع عقود، پیچیدگی ها و ظرافت ها و آثار و عواقب انتخاب انواع قرارداد و نحوه نگارش محتوای قرارداد با توجه به نیاز و انتظارات فعلی و آتی طرفین قرارداد، اشراف کامل دارد و بنا به تجربه ای که در تنظیم انواع قرارداد دارد، تمامی جوانب و احتیاط لازم را در جهت حفظ حقوق طرفین قرارداد در نظر می گیرد.

خدماتی که توسط وکیل قرارداد یا وکیل تنظیم قرارداد در این موسسه حقوقی به متقاضیان ارائه می شود شامل، تنظیم قرارداد، مشاوره در جهت تنظیم قرارداد، تنظیم دادخواست و لایحه دعاوی مربوط به قرارداد، وکالت دعاوی مربوط به قراردادها و داوری در اختلافات مربوط به قراردادها می باشد.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *