مهریه قبل و بعد نزدیکی

مهریه قبل و بعد نزدیکی

در این مقاله با مهریه قبل و بعد نزدیکی، مهریه چیست، تعیین مهر در عقد نکاح، دادخواست مهریه قبل از دخول و طلاق و دریافت مهریه قبل از دخول آشنا شوید.

در صورت هرگونه سوال راجع به مهریه قبل و بعد نزدیکی می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

مهریه چیست؟

مهریه، عبارت است از مالی که به موجب عقد نکاح دایم یا موقت، به ملکیت زن در آمده و او می تواند، در آن تصرف نموده و یا هر زمان که بخواهد، آن را مطالبه کند. مهریه، می تواند عندالمطالبه و حال باشد. در این صورت، باید، به محض تقاضای زوجه، پرداخت شود. یا عندالاستطاعه بوده و پرداخت آن، منوط به توانایی مالی زوج باشد.

هنگامی که زن و مردی، به عقد ازدواج یکدیگر در می آیند، معمولا پرداخت مالی، تحت عنوان مهریه یا صداق را حین عقد، مشخص می کنند. تعیین مهریه حین عقد نکاح، به این معنا است که مرد، متعهد می شود که هر زمان، زوجه اقدام به مطالبه مهریه خود نمود، آن را پرداخت نماید و این موضوع، ملازمه ای با درخواست طلاق یا جدایی آنها ندارد.

تعیین مهر در عقد نکاح

بر اساس ماده 1082 قانون مدنی، به محض اینکه زن و مردی به عقد ازدواج یکدیگر در آمدند، زن، مالک مهریه ای می شود که حین عقد نکاح، برای وی تعیین شده و مرد، مکلف به پرداخت آن می شود. البته، گفتنی است که تعیین مهریه در عقد نکاح دائم، برخلاف عقد موقت، اجباری و الزامی نیست.

اما اگر مهریه ای، حین عقد نکاح تعیین نشده باشد، پس از اینکه زوجین با هم رابطه زناشویی برقرار نموده و زوجه مهریه خود را مطالبه نمود، برای وی مهر المثل تعیین می شود که بر اساس جایگاه زن در جامعه و وضعیت خانوادگی او می باشد.

گاهی برخی از افراد، تصور می کنند که زن، تنها در صورتی می تواند مهریه خود را مطالبه کند که بخواهد از شوهر خود، طلاق بگیرد. اما این موضوع، اشتباه می باشد. و همانطور که گفته شد، به محض عقد، زن می تواند مهریه خود را مطالبه نماید.

درخواست مهریه قبل از دخول

اصولا زن، حتی قبل از دخول و نزدیکی، می تواند تمامی مهریه تعیین شده در سند ازدواج را مطالبه و دریافت نماید. و در حالت عادی میزان مهریه زن، قبل از دخول و نزدیکی، با میزان مهریه زن بعد از دخول و نزدیکی، تفاوتی ندارد. پس میزان مهریه قبل از دخول و نزدیکی، کل مهریه تعیین شده است. و در این مورد فرقی می باشد در گرفتن کامل مهریه که توضیح می دهیم.

مهریه قبل و بعد نزدیکی

طلاق و دریافت مهریه قبل از دخول

در مورد میزان مهریه قبل از دخول و نزدیکی، یک نکته مهم وجود دارد و آن هم این است که اگر زنی، قبل از دخول یا نزدیکی، قصد داشته باشد از شوهر خود طلاق بگیرد و در عین حال، مهریه خود را نیز مطالبه نماید، در این صورت، میزان مهریه وی، نصف می شود و نیمی از مهریه تعیین شده در قباله ازدواج، به وی تعلق خواهد گرفت.

به عبارت دیگر، اگر زن، بخواهد در دوران عقد و قبل از نزدیکی، از شوهر خود طلاق بگیرد، صرفا می تواند نیمی از مهریه را بگیرد. لازم به ذکر است که طلاق، قبل از نزدیکی را تحت عنوان طلاق بائن غیر مدخوله نام گذاری می نمایند. که در این نوع طلاق، مرد، امکان رجوع به زن در مدت عده را ندارد و زن، پس از طلاق، نیازی به نگه داشتن عده طلاق نخواهد داشت.

البته ممکن است که زن، قبل از وقوع رابطه زناشویی، تمامی مهریه خود را از همسرش مطالبه و دریافت نموده باشد. اما پس از مدتی قبل از این که رابطه زناشویی شکل بگیرد، اختلافاتی میان ایشان شکل گرفته و منجر به طلاق یا جدایی آنها شود. در این صورت، زن، باید نیمی از مهریه ای که دریافت کرده است را به شوهر بازگرداند. به دلیل این که رابطه زناشویی شکل نگرفته و زن، کل مهریه را از قبل، دریافت کرده است.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *