الزام به اخذ پایان کار
در این مقاله با الزام به اخذ پایان کار، الزام شهرداری به صدور پایان کار، انتقال سند بدون پایان کار، اهمیت پایان کار و مهلت اخذ پایان کار آشنا شوید.
در صورت هرگونه سوال راجع به الزام به اخذ پایان کار می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.
رزرو آنلاین وقت مشاوره
الزام به اخذ پایان کار
الزام به اخذ پایان کار جزو امور لاینفک هر پروژه برای انتقال رسمی سند است که باید متعهد (سازنده یا مالک) برحسب التزام انجام دهد .معمولا گرفتن پایان کار با سازنده می باشد.الزام به اخذ پایان کار هر ساختمان مستلزم بر ارائه مدارک و استحکام بنا و تائیدیه هائی است که توسط کارشناسان و مهندسین ناظر از طریق مستقیم و نظارت بر ساخت یا آزمایشات و کارشناسی های عینی است که از محل بعمل می آید. توقیف بودن ملک مانع اخذ پایان کار نمی باشد، ولیکن ممکن است مانع صدور سند باشد.
الزام شهرداری به صدور پایان کار
بعد از این که عملیات ساختمانی خاتمه یافت، اگر ساختمان خلافی یا بدهی نداشته باشد شهرداری آن را تایید می نماید، در نتیجه شهرداری و یا سازمان متولی امر مدرکی تحت عنوان پایان کار به ملک یا سازنده ساختمان می دهد. این مدرک پایان عملیات ساختمانی را تایید می کند اگر مالک جریمه را پرداخت کند، عملیات تمدید پروانه ساختمان یا اخذ گواهی پایان کار ساختمان مالک انجام میشود. اما اگر او جریمه را پرداخت نکند در صورت خلافی داشتن، پرونده به کمیسیون بدوی ماده 100 شهرداری ارجاع و رای تخریب از سوی کمیسیون صادر می شود. این رای قابل تجدیدنظر است و رای صادره قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است.
انتقال سند بدون پایان کار
آنچه که لازمه انتقال سند رسمی است تائیدیه های لازم با نصب پلکان، تاییده آتش نشانی، استحکام بنا برحسب ملاحظه و آزمایشات لازم است استاندارد آسانسور و اصلاح سند ملک که صدور مجوز پایان کار از طریق شهرداری است و تا مفاصا حساب و راهکار هائی که تعریف شد انجام نشده باشد نه تنها مالکان یا سازندگان باید در رفع جریمه ساخت و ساز غیر متعارف و یا پرداخت جریمه یا تخریب و یا مبالغی که به آنان تعلق می گیرد اقدام نمایند بلکه تا پایان کار وصول نشود انتقال رسمی سند از طریق محاضر و دفاتر رسمی امکان پذیر نخواهد بود. ولی در صورت توافق طرفین مبنی بر عدم نیاز پایان کار انتقال بدون پایان کار قابل اجرا است.
اهمیت پایان کار
در صورت فقدان پایان کار امکان دریافت سند میسر نخواهد بود در حالت های مشارکتی (مالک شخص دیگر و سازنده فرد دیگری است) نیز همین روند جاری است. مالک باید سازنده را الزام به اخذ پایان کار نماید در این فرض نیازی به الزام سازنده به تنظیم سند نیست، چرا که کل ملک به نام مالک می باشد و ایشان به علت عدم تکمیل ساختمان و اخذ گواهی پایان کار نمی تواند اسناد تفکیکی برای خود دریافت نماید.
در حال کلی اگر سازنده یا پیمان کار طبق قوانین و پروانه عمل نکرده و تخلفات بسیار زیادی را مرتکب شده باشد و در واقع امکان اخذ پایان کار از ساختمان سلب می گردد در این فرض خریدار باید فروشنده را ملزم به اخذ پایان کار نماید حال باید دادخواستی به دادگاه، با مضمون الزام به اخذ پایان کار بر علیه کسی که تعهد بر اخذ پایان کار داشته (به طور معمول سازنده یا پیمان کار متعهد به اخذ پایان کار هستند.) تنظیم گردد که البته رسیدگی و پیگیری این موضوع با موانع زیادی روبرو خواهد بود.
مهلت اخذ پایان کار
معمولاً مدت زمان و یا اعتبار پروانه ساخت دو سال است. سازنده ساختمان می باید در این مدت کار احداث ساختمان را به اتمام برساند. بنابراین اگر ظرف مدت مورد نظر ساختمان احداث نشود ضمن آن که مشمول جریمه خواهد شد صدور پایان کار برای آن نیز به تعویق خواهد افتاد.
دادگاه صالح
دادگاه صالح به رسیدگی به این دعوا، در محلی خواهد بود که ملک در حوزه قضایی آن قرار دارد. با صدور حکم از طرف دادگاه و محکومیت خوانده یا خواندگان، خواهان می تواند به اجرای احکام مراجعه و تقاضای اجرای حکم را بنماید. با صدور اجراییه، خوانده با دریافت ابلاغیه فرصت ده روزه ای خواهد داشت تا نسبت به اخذ پایان کار اقدام نماید.
ممکن است خوانده از اجرای حکم سرپیچی نماید. در این صورت خواهان باید مجوز از دادگاه اخذ و با هزینه خود پایان کار را دریافت نماید. وی می تواند هزینه های انجام شده را از خوانده مطالبه کند. این اقدام مستلزم دادخواست جدید نیست و از همان ابتدا می تواند همه این موارد را در دادخواست قید نماید. در صورت عدم امکان اخذ پایان کار، خواهان میتواند قرارداد خود را فسخ کند.
پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.
بدون دیدگاه