تغییر جنسیت

تغییر جنسیت چگونه و تحت چه راهی امکان پذیر است؟


تغییر جنسیت

طنز حقوقی دادپویان تغییر جنسیت

نمایش ویدیو درباره تغییر جنسیت دادپویان

سلام به طنز حقوقی دادپویان خوش آمدید.

طنز حقوقی دادپویان قصد دارد در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، خانوادگی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند. (طنز)

با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف طنز حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل متخصص و پایه یک دادگستری دارید، با وکیل آنلاین دادپویان تماس بگیرید.

تغییر جنسیت

هژیر خان دادپویان میخواد با آقای وکیل در خصوص این که چطوری میشه تغییر جنسیت داد صحبت کند.

اگر میخواین از این موضوع مطلع شوید، حتما این ویدئو رو ببینید و از مشاوره رایگان با وکیل هم استفاده کنید.

تغییر جنسیت چیست؟

تغییر جنسیت، چه از مرد به زن و چه از زن به مرد، فرآیندی بسیار پیچیده، شامل ارزیابی‌های روان‌ پزشکی، روان ‎‌درمانی، هورمون‌ درمانی و درنهایت عمل جراحی است. عمل تغییر جنسیت، یک جراحی برگشت‌ ناپذیر است، بنابراین افرادی که قصد انجام این جراحی را دارند، باید با دقت تمام جوانب آن‌ را درنظر بگیرند.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

عمل تغییر جنسیت چیست؟

عمل تغییر جنسیت، جراحی‌ ای است، که برای تبدیل جنسیت افراد مبتلا به دیسفوریای جنسی، به جنسیت مورد نظرشان انجام می‌شود. تغییر جنسیت به انگلیسی معادل عبارت Sex Reassignment و عمل تغییر جنسیت به انگلیسی معادل Sex Reassignment Surgery است.

افراد مبتلا به دیسفوریا جنسی یا آشفتگی جنسی، احساس می‌کنند که در بدنی با جنسیت اشتباه به دنیا آمده‌اند. برای مثال، فردی که از نظر بیولوژیکی مرد است، بیشتر به‌ عنوان یک زن شناخته می‌شود و یا بالعکس.

جراحی، اغلب آخرین مرحله در روند تغییر جنسیت است، بااین حال، عمل تغییر جنسیت، جراحی سنگین و برگشت‌ ناپذیری است که تصمیم به انجام آن، در مراحل پایانی روند تغییر جنسیت نیز، چندان ساده نیست. در بسیاری از مواقع نیاز است، تا افرادی که پیش از این، به‌عنوان مبتلا به آشفتگی جنسی تشخیص داده شده‌اند، تحت مشاوره قرار گیرند تا آمادگی آن‌ها برای انجام عمل تغییر جنسیت تایید شود.

بیماران معمولا ابتدا تحت هورمون درمانی قرار می گیرند. هورمون‌‌ درمانی، با سرکوب صفات ثانویه جنسی، باعث می‌شود، تا فرد مبتلا به آشفتگی جنسی، بیشتر شبیه به جنس موردنظر خود به‌ نظر برسد. برای مثال، مصرف آندروژن‌ها در زنان، باعث رویش موهای صوررت شده، یا مصرف استروژن و داروهای ضد آندروژن در مردان، باعث ایجاد خصوصیات زنانه می‌شود.

گاهی از بیماران درخواست می‌شود، که پیش از جراحی، مدتی، برای مثال یک سال را، در قالب جنسیت موردنظر خود زندگی کنند. برای مثال، ممکن است، یک مرد مبتلا به دیسفوریای جنسی، شروع به پوشیدن لباس زنانه کرده، اسم خود را تغییر دهد، و از ضمایر مونث برای خطاب قرار دادن خود در گفتگوها استفاده کند.

راه های دریافت مجوز جراحی

تنها مرجع ذی صلاح جهت صدور مجوز جراحی، دادگاه می باشد که از دو مسیر قابل انجام است:

راه اول 

1- مراجعه به روانپزشک معتبر و دارای صلاحیت.

2- گذراندن دوران روان درمانی. 

3- دریافت تاییدیه مبنی بر ترنس بودن از روانپزشک. 

4- انجام آزمایش های تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ برای اطمینان از این که فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نیست. 

5- مراجعه به دادگاه و ارائه دادخواست تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه. 

6- ارجاع فرد تراجنسی از دادگاه به پزشکی قانونی برای تاییدیه مدارک پزشکی. 

7- تایید پزشکی قانونی و ارجاع به قاضی. 

8- دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه. 

راه دوم 

1- مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه دادخواست تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه. 

2- ارجاع فرد ترنس به پزشکی قانونی. 

3- معرفی به یک روانپزشک معتبر از طرف پزشکی قانونی و گذراندن مراحل روان درمانی. 

4- انجام آزمایش های تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ برای اطمینان از این که فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نیست. 

5- تایید از طرف روانپزشک و ارجاع به پزشکی قانونی. 

6- تایید از طرف پزشکی قانونی و ارجاع به قاضی. 

7- دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه.

تغییر جنسیت

مراحل رسیدگی در دادگاه برای تغییر جنسیت 

  • خواهان برای تایید وجود اختلال به پزشکی قانونی ارجاع داده می ­شود. 
  • پس از تایید وجود اختلال جنسی خواهان از سوی پزشکی قانونی به یک روان­پزشک معتبر معرفی شده و دوره روان ­درمانی را سپری می­ کند. 
  • برای این که اطمینان حاصل شود فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نیست، مورد آزمایش ­های تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ قرار می ­گیرد. 
  • پس از طی این مراحل روانپزشک وجود اختلال جنسی را تأیید کرده و به پزشکی قانونی ارجاع می دهد. 
  • بعد از تایید از سوی روانپزشک، پزشکی قانونی تایید نموده و به دادگاه ارجاع می دهد. 
  • پس از تایید از سوی پزشکی قانونی، دادگاه حکم جواز تغییر جنسیت و تغییر شناسنامه را صادر می ­کند.

مجوز شرعی تغییر جنسیت

در ادیانی مانند اسلام و مسیحیت و مذهب‌هایی مثل شیعه و اهل سنت، تغییر جنسیت برای مبتلایان به اختلال جنسی و جراحی را مجاز اعلام کرده‌اند. با این حال در خصوص افراد ترانس سکچوال، در ادیانی مثل مسیحیت و مذهبی مانند اهل سنت، این اجازه صادر نمی شود.

در حقیقت تنها افرادی که اختلال مبهم جنسی دارند یا دو جنسیتی هستند را مجاز به جراحی تغییر جنسیت می دانند. در حال حاضر مراجع شیعه به افرادی که از لحاظ پزشکی و روانشناختی نیاز به تغییر جنسیت شان احراز شده باشد این اجازه را با دو شرط داده اند: 

  • بیماری ترانس سکچوال، حقیقی و محرز باشد، چنان چه کسانی که بیماری آنان مشکوک است، برای تغییر جنسیت مجاز نیستند.  
  • عمل تغییر جنسیت باید به طور کامل صورت بگیرد، یعنی به عنوان مثال زن بعد از تغییر جنسیتش کاملا به یک مرد تبدیل شود و بالعکس، تا احکام و قوانینی که برای زنان یا مردان در شرع ذکر شده است در خصوص آنان قابل اجرا باشد.

تبعات حقوقی تغییر جنسیت بر ازدواج و مهریه

چنان چه نامزدی قبل از برقرار کردن رابطه جنسی و زناشویی به هم بخورد، فردی که در این دوران هدیه‌ای دریافت کرده باشد باید آن را برگرداند و اگر بخش یا نیمی از هدیه‌ها را مصرف کرده باشد یا بر آن ها تصرفی کرده باشد باید آن ها را بازگرداند، وگرنه مسئول می‌باشد.

بنابراین زمانی که عقدی بین زن و مرد صورت می‌گیرد، مهریه به زوجه تعلق می‌گیرد زیرا به موجب عقد نکاح این حق بر او مسلم می‌گردد، همچنین در صورتی که یکی از دو زوجین پس از ازدواج بخواهند تغییر جنسیت دهند در آن صورت سه حالت کلی متصور است:

حالت اول: اگر بعد ازعقد نکاح، قبل از برقرار کردن رابطه جنسی یکی از زوجین اقدام به تغییر جنسیت کند، عقد نکاح از وقتی که تغییر جنسیت انجام شود باطل می‌گردد زیرا ازدواج مرد با مرد و یا زن با زن در اسلام خلاف شرع می‌باشد، بنا به این دلیل که مهریه حقی است که در پیرو عقد نکاح به وجود می‌آید، زمان باطل شدن ازدواج هم این حق از زن زایل می‌شود و مرد نیز مکلف به پرداخت مهریه نخواهد بود، چنان چه یکی از زوجین به دلیل تغییر هویت جنسی طرف مقابلش متضرر شود، خسارات وارد شده باید از طریق مراجع قضایی رسیدگی شود.

حالت دوم: در صورتی که یکی از زوجین پس از برقراری رابطه جنسی بخواهد تغییر جنسیت دهد، به سبب آن که با یکدیگر همجنس می‌شوند، که در این صورت ازدواج پایدار نخواهد شد، به موجب ازدواج یک سری تکالیف قانونی برای زوجین ایجاد شده می‌گردد که از جمله آن تکالیف مهریه است و به این علت که رابطه جنسی برقرار شده، مرد نمی تواند به خاطر اینکه تغییر جنسیت داده و تبدیل به زن شده از پرداخت مهریه امتناع کند و یا برعکس اگر زن پس از برقراری رابطه جنسی تغییر جنسیت بدهد، بدلیل اینکه به مرد تبدیل شده است باز هم مهریه بر عهده شوهر است و می تواند از وی مطالبه کند.

حالت سوم: چنان چه زوجین هردو برای تغییر جنسیت اقدام کنند، به عقیده برخی از فقها اعتبار و واقعیت ازدواج پابرجا می‌ماند، ولی برای اطمینان بهتر است دوباره عقد ازدواج بین زوجین با جنسیت جدیدشان خوانده شود، اما در صورتی که بعد از تغییر جنسیت نخواهد با یکدیگر زندگی کنند، باید بین آنها صیغه طلاق جاری شود تا امکان ازدواج با شخص دیگری را داشته باشند.

مدارک موردنیاز برای ارائه درخواست تغییر جنسیت 

گواهی پزشک معالج.
شناسنامه و کارت‌ملی متقاضی.
تنظیم و ارائه کردن درخواست تغییر جنسیت به دادگاه.

وکیل تغییر جنسیت در تهران 

تغییر جنسیت در کشور ما به دلیل مسائل عرفی و شرعی و دید جامعه و… کاری بسیار دشواری است و بهتر است در این زمینه با وکیل متخصص مشورت انجام شود زیرا او با تجربیات خود در این خصوص می‌تواند به بهترین نحو از حقوق موکل خود دفاع نماید.

پیشنهاد ما به شما در خصوص انواع مشکلات مربوط به تغییر جنسیت، و تنظیم دادخواست حقوقی برای تغییر جنسیت مشاوره با وکلای متخصص موسسه حقوقی دادپویان می باشد.

موسسه حقوقی دادپویان با وکلای متخصص در زمینه حقوقی و کیفری می تواند شما رو توی این مسیر همراهی کند.

شما میتوانید جدیدترین مقالات و قوانین حقوقی را در قسمت وبلاگ مطالعه کنید.

خیلی ازتون ممنونیم که همراه ما بودید.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *