همه چیز درباره تغییر نام
در این مقاله آشنا میشوید با: تغییر نام، دستورالعمل تغییر اسم، شرایط تغییر اسم در شناسنامه، تغییر اسم مذهبی در شناسنامه، نام های قابل تغییر، شرایط تغییر اسم برای بار دوم، هزینه تغییر نام، وکیل تغییر اسم در تهران. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
برای مشاوره تغییر نام، می توانید با وکیل تغییر نام در تماس باشید.
طنز حقوقی دادپویان تغییر نام
سلام به طنز حقوقی دادپویان خوش آمدید.
طنز حقوقی دادپویان قصد دارد در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، خانوادگی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند. (طنز)
با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف طنز حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل دارید، با وکیل آنلاین دادپویان تماس بگیرید.
سایت حقوقی دادپویان
هژیر خان دادپویان میخواد با آقای وکیل در خصوص این که چطوری باید برای تغییر اسم اقدام کنه صحبت کند.
اگر میخواین از این موضوع مطلع شوید، حتما این ویدئو رو ببینید و از مشاوره رایگان با وکیل هم استفاده کنید.
تغییر نام چیست؟
انتخاب نام مناسب از جمله حقوقی است که والدین در مقابل فرزند بر عهده دارند. در موارد متعددی افراد به علت راضی نبودن از نامی که توسط والدین شان برای آنان انتخاب شده است، نسبت به تغییر اسم خود تمایل دارن و شرط خاصی نیاز ندارد و هر کس می تواند برای یک بار درخواست تغییر نام بدهد.
بنابراین هر شخص می تواند برای یک بار نسبت به تغییر اسم خود از طریق مراجعه به ادارة ثبت احوال محل صدور شناسنامه اقدام نماید. چنان چه به هر دلیل اداره ثبت احوال مربوطه درخواست مزبور را نپذیرفت شخص می تواند با مراجعه به مراجع قضایی درخواست خود را مطرح و چنان چه نام جدید مورد درخواست از اسامی ممنوع نباشد دادگاه مربوطه رسیدگی و حکم بر محکومیت اداره ثبت احوال صادر می نماید.
دستور العمل تغییر اسم
تدوین دستور العمل جدید تغییر اسم در شناسنامه و تصویب آن در شورای عالی ثبت احوال اختیار تغییر اسم نیز، هم چون تغییر اسم خانوادگی به سازمان ثبت احوال داده شده و فرایند رجوع به دادگاه برای تغییر نام و گردش قضایی برای این منظور کاملا حذف شده است.
هم اکنون تقاضای تغییر نام در کمیته ویژهای با عنوان «کمیته نام» که در سازمان ثبت احوال تشکیل شده، رسیدگی میشود و در صورتی که مغایرتی با دستور العمل تغییر اسم وجود نداشته باشد، با آن موافقت میشود. رویه قبلی تغییر اسم این گونه بود که فرد متقاضی باید دادخواست خود را به دادگاه تسلیم و با استفاده از وکیل، در دادگاه از خود دفاع میکرد در رویه قبلی، متقاضیان تغییر اسم را دچار مشکل میکرد و حتی بعضا متقاضیان تغییر نام، ناچار میشدند که اظهارات خلاف واقع مطرح کنند تا موافقت دادگاه جلب شود.
شرایط تغییر اسم در شناسنامه
- اشخاص 18 سال به بالا.
- افراد کمتر از 18 سال که دارای حکم رشد باشند.
- پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از 18 سال.
سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد.
مدارک مورد نیاز برای تغییر اسم در شناسنامه
- ارائه اصل شناسنامه و دو برگ تصویر آن.
- تکمیل فرم درخواست تغییر اسم.
- پرداخت هزینه متعلقه طبق تعرفه جاری.
تغییر نام مذهبی در شناسنامه
غالبا چه راسا از طریق ثبت احوال اقدام شود و چه از طریق مراجع قضایی، نسبت به تغییر اسامی مذهبی مخالفت می شود مگر نام جدید که مورد درخواست است نیز از اسامی مذهبی باشد و فراوانی آن نسبت به نام قبلی بیشتر باشد. مثلا شخصی که نام او جعفر می باشد تقاضای تغییر اسم به علی یا محمد می نماید ولی بلعکس آن امکان ندارد.
ماده 20 قانون ثبت احوال کشور در خصوص تغییر اسم
انتخاب نام با اعلام کننده است، برای نام گذاری یک نام ساده یا مرکب (حسین، محمد مهدی و مانند آن) که عرفا یک نام محسوب می شود انتخاب خواهد شد.
تبصره 1: انتخاب نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد و هم چنین عناوین و القاب و نام های زننده و مستهجن یا نامتناسب با جنس ممنوع است.
تبصره 2: تشخیص نام های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام می کند.
تبصره 3: انتخاب نام در مورد اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان است.
تبصره 4: ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلائل شرعی ثابت گردد الزامی است، مگر کسانی که خود را سید ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعا احراز شود.
نام های قابل تغییر
به موجب ماده 20 قانون ثبت احوال و تبصره های آن انتخاب نام های زیر ممنوع و دارندگان آن ها می توانند با رعایت مقررات مربوطه نسبت به تغییر آن اقدام نمایند.
- نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد مانند: عبدالات، عبدالعزی (لات و عزی نام دو بت درمکه معظمه دوران قبل از اسلام است).
- القاب اعم از ساده و مرکب مانند: ملک الدوله، خان، یا شوکت الملک، حاجیه سلطان و سلطانعلی و….
- اسامی زننده و مستهجن: زننده و مستهجن آن دسته از نام هایی است که بر حسب زمان، مکان یا مورد به دلایل و جهات زیر برای دارنده آن زننده و مستهجن باشد و مراتب به تایید شورای عالی برسد.
- نام هایی که معرف صفات مذموم و مغایر با ارزش های والای انسانی است مانند: گرگ، قوچی و…
- نام هایی که با عرف و فرهنگ غالب و مقدسات مذهبی مردم مغایر باشد مانند: لات، خونریز، چنگیز و شاه دوست.
- نام هایی که موجبات اشاعه و ترویج فرهنگ بیگانه گردد مانند: وانوشکا، ژاکاردو و….
- نام هایی که موجب تحقیر اشخاص بوده و یا معنای لغوی آن در جامعه قابل پذیرش نباشد مانند: صد تومانی، گت آقا، کنیز، گدا و….
هزینه تغییر نام در شناسنامه 1401
هزینه تغییر اسم کوچک و هزینه تغییر اسم شناسنامه جز دعاوی غیر مالی محسوب میشود. برای تعیین دقیق شرایط تغییر نام خانوادگی و تغییر اسم ثبت احوال بهتر است با مشاوران حقوقی تماس بگیرید تا از مقررات و قیمت حق الوکاله تغییر نام اطلاع حاصل نمایید.
شرایط تغییر نام برای بار دوم
اگر تغییر برای بار اول باشد برای اثبات در دادگاه به استشهادیه و حضور شهود در دادگاه نیاز است. افراد برای تغییر باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند و اگر شخصی زیر ۱۸ سال قصد تغییر نام داشته باشد، باید ابتدا درخواست خود را به دفتر خدمات الکترونیک قضایی تقدیم کند و امکان پیگیری آن از طریق سازمان ثبت احوال وجود ندارد.
اگر شخصی بخواهد به دلیل تغییر جنسیت نام خود را تغییر دهد، رسیدگی به دادخواست او از طریق دادگاه خانواده صورت میگیرد. علاوه بر این لازم به ذکر است که سرپرست قانونی برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک و پدر یا جد پدری با شناسنامه برای فرزندان خود در صورتی که زیر ۱۸ سال سن داشته باشند، میتوانند جهت تغییر نام افراد تحت نظر خود اقدام نمایند.
وکیل تغییر نام در تهران
وکیل تغییر نام تفاوتی با سایر وکلا ندارد یعنی در حقیقت رسالت وکیل برای تغییر به این صورت است که شخصی را به عنوان وکیل انتخاب کنیم تا امور حقوقی مربوط به تغییر اسم را انجام دهد و مشاوره حقوقی تغییر نام باشد. این امر مستلزم شرایط خاصی است و لازم است تا نکاتی را در رابطه با تغییر اسم و هم چنین شرایط وکیل مورد نظر بدانیم یعنی بدانیم برای انتخاب یک نفر به عنوان وکیل آن شخص باید چه شاخص ها و ویژگی هایی را دارا باشد و هم چنین چه توانایی هایی داشته و نسبت به امور حقوقی تا چه مقدار آگاهی داشته باشد.
بدون دیدگاه