قرار منع خروج از کشور

قرار منع خروج از کشور

در این مقاله با قرار منع خروج از کشور، موارد ممنوع الخروج نمودن، دلایل ممنوع الخروج کردن، مدت ممنوع الخروجی، استعلام ممنوع الخروجی و ابلاغ قانون جدید ممنوع‌ الخروجی از کشور آشنا شوید.

در صورت هرگونه سوال راجع به قرار منع خروج از کشور می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

قرار ممنوعیت خروج از کشور چیست؟

ممنوعیت خروج از کشور از جمله قرارهای نظارت قضایی تکمیل کننده می باشد که مقام قضایی می تواند در کنار یکی از قرار های تامین متهم را از خروج از کشور منع نماید.

نحوه اعمال و اجرای این قرار براساس آیین نامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی بدین صورت می باشد که در صورت صدور قرار ممنوع‌ الخروجی متهم، قاضی صادرکننده قرار مراتب را با قید مشخصات کامل متهم و شماره ملی و مدت زمان منع خروج، در صورت فوریت از طریق وسایل مخابراتی و الکترونیکی و در غیر این صورت به طور مکتوب، به دادستانی کل کشور اعلام تا به مراجع ذی ربط اعلام گردد.

موارد ممنوع الخروج نمودن

جلوگیری از خروج فرد از کشور یا ممنوع الخروجی اقدامی است از سوی طلبکاران و اشخاص و یا نهادهای عمومی و دولتی و وابسته به حاکمیت برای این که هم به مخاطب فشار وارد کنند، برای پرداخت بدهی و انجام تعهد و هم وسیله ای است جهت جلوگیری از فرار و از دسترس خارج شدن فرد بدهکار یا متهم.

عمل شوهر در جلوگیری از خروج زن از کشور هرچند که به غلط و در لسان عامیانه ممنوع الخروجی نامیده می شود، ولی در واقع انصراف از اجازه خروجی است که قبلا به زن داده شده است. البته به چند دلیل ممکن است افراد ممنوع الخروج شوند یکی به دستور مراجع و نهادهای قضایی یعنی به جهت وجود بدهی از سوی نهادهای اجرایی، مانند اداره اجرای ثبت و یا به جهت وجود سوابق سو، در نهادهای امنیتی و اطلاعاتی.

ممنوع الخروجی در فرضی که به دستور مراجع حقوقی و قضایی انجام شود ممکن است در مرحله رسیدگی و جریان دادرسی به منظور دسترسی به متهم باشد. و یا به عنوان نوعی مجازات در مرحله اجرای احکام کیفری.

قرار منع خروج از کشور

دلایل ممنوع الخروج کردن

  • بابت بدهی مهریه در اداره اجرای ثبت.
  • بابت بدهی مهریه در دادگاه خانواده.
  • بابت بدهی چک در اداره اجرای ثبت.
  • بابت هر نوع بدهی پولی در دادگاه حقوقی.
  • بابت انجام یک جرم از طریق دادسرا یا دادگاه کیفری.
  • بابت بدهی مالیاتی.
  • دستور نهادهای امنیتی.
  • به درخواست شوهر (زوج).

مورد آخر در واقع ممنوع الخروجی نیست و انصراف از اجازه خروجی است که قبلا داده شده است برای این کار زوج با مراجعه به اداره گذرنامه خیلی راحت و سریع از اجازه خروج قبلی انصراف داده و از خروج زوجه از کشور جلوگیری می نماید.

مدت ممنوع الخروجی

مدت اعتبار قرار یا دستور عدم‌ خروج از کشور ۶ ماه است و اگر تمدید نشود خود به‌ خود از بین می‌رود و لغو آن ها نیاز به دستور ندارد. ولی در عمل رفع قرار منع خروج از کشور نیازمند دستور دادستان است. دستور مراجع صادر‌ کننده قرار با اتمام مدت ۶ ماهه آن و در صورت عدم تمدید نمی‌تواند مانع خروج افراد شوند.

استعلام ممنوع الخروجی

خوشبختانه با توجه به مراحل مختلف سخت و زمان بری که جهت استعلام ممنوع الخروجی هر فردی وجود داشت در حال حاضر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانه‌ ای برای استعلام آنلاین ممنوعیت خروج مسافران راه اندازی کرده است که افراد تنها با وارد کردن کد ملی خود در سایت مورد نظر می ‌توانند از وضعیت ممنوع الخروجی خود مطلع شوند.

قرار منع خروج از کشور

ابلاغ قانون جدید ممنوع‌ الخروجی از کشور

با توجه به این‌ که در برخی موارد عدم‌ اطلاع از ممنوع‌ الخروجی برای افراد مشکلاتی را ایجاد کرده است طی روزهای گذشته معاون حقوق شهروندی رئیس‌ جمهوری از ابلاغ قانون جدید ممنوع‌ الخروجی از کشور و اصلاح قانون ممنوع‌ الخروجی بدهکاران بانکی و مالیاتی خبر داد و گفته بود: تصمیمات خوبی برای اصلاح قانون ممنوع‌ الخروجی بدهکاران بانکی و مالیاتی به منظور تحقق حقوق اقتصادی شهروندان اتخاذ شد.

قانون آئین دادرسی مدنی در مورد ممنوعیت خروج از کشور

از ماده ۱۳۳ قانون آیین دادرسی دادگاه‌ های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸ و بند ث از ماده ۲۴۷ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ چنین مستفاد می‌گردد که اصولا زمانی می‌توان برای متهم قرار ممنوعیت خروج از کشور صادر نمود که قبلا نسبت به وی تفهیم اتهام شده، و یکی از قرار‌های تامین کیفری صادر شده باشد یا متهم متواری بوده و به وی جهت تفهیم اتهام و صدور قرار تامین دسترسی نباشد.

اما چنانچه متهم حاضر بوده و مرتب نزد مرجع قضائی صالح پیگیر امور خویش باشد، آیا می‌توان قبل از تفهیم اتهام و صدور قرار تامین کیفری به جهت جمع‌ آوری ادله جرم بدوا قرار ممنوعیت خروج وی را از کشور صادر نمود، و حتی آن را برای یک نوبت شش ماهه دیگر با همان وصف سابق تمدید نمود.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *