سهم ارث مادر فوت شده

سهم ارث مادر فوت شده

در این مقاله آشنا میشوید با: با سهم ارث مادر فوت شده، سهم ارث ورثه و کسانی که ارث می برند، کسانی که به موجب نسب پیوند خونی ارث می برند، قانون ارث، تقسیم ارث بین فرزندان، سهم الارث دختران، قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان، ارث مادر چگونه تقسیم می شود، ارث بعد از فوت مادر و تقسیم ارث مادر در قانون. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی ارث، می توانید با وکیل ارث در ارتباط باشید.

سهم ارث ورثه و کسانی که ارث می برند

بعد از این که فردی فوت می کند رابطه وی با اموالش قطع می شود و به طور قهری و غیر ارادی اموال و ماترک متوفی به ورثه تعلق می گیرد و به اصطلاح به ارث می رسد.

سهم ارث مادر فوت شده

ورثه و کسانی که ارث می برند به خویشاوندانی گفته می شود که از نزدیک ترین درجه و طبقه شروع می شوند و تا دور ترین درجات خویشاوندی مثل عموها و عمه ها و دایی ها و خاله ها و فرزندان آن ها و فرزندان فرزندان آن ها پیش می رود. نکته مهم این که وجود هر درجه از خویشاوندان، خویشاوندان بعد را از ارث محروم می کند و به تعبیر و اصطلاح حقوقی حاجب است.

برای مشاور حقوقی با وکیل، می توانید با موسسه وکالت دادپویان در تماس باشید.

کسانی که به موجب نسب (پیوند خونی) ارث می برند

این افراد با توجه به درجه نزدیکیشان نسبت به متوفی در سه طبقه قرار می گیرند:

  1. پدر و مادر و اولاد و اولاد اولاد.
  2. اجداد و برادر و خواهر و اولاد آن ها.
  3.  اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آن ها.

قانون ارث

قانون اصلی ارث که تمامی قواعد مربوط به آن را توضیح داده است، قانون مدنی است. در این قانون طبقات ارث و نحوه ارث بردن خویشاوندان متوفی بیان شده است.

قانون ارث یک قانون کلی برای تمام انواع ارث است و در واقع باید در مورد هر شخصی که از خود اموالی را به جا گذاشته،‌ کاربرد دارد. هم چنین طبقات ارث که یک تقسیم‌ بندی برای وراث است در این قانون معرفی شده است.

تقسیم ارث بین فرزندان

در ماده 907 قانون مدنی، شرایط تقسیم ارث بین فرزندان مشخص شده است. برطبق این ماده قانونی، در صورتی که متوفی یک فرزند دختر یا پسر داشته باشد، تمام اموال متوفی به وی تعلق می‌گیرد. اما اگر متوفی فرزندان متعددی از پسر یا دختر داشته باشد، شرایط تقسیم ارث متفاوت است. در صورتی که تمام وارثین پسر یا دختر باشند، ارث به میزان مساوی بین آن ها قابل تقسیم است. در صورتی که دختر و پسر تعداد متفاوت باشند، سهم پسر دو برابر سهم دختر است. در نتیجه سهم الارث دختر و پسر در سال جدید نیز همان سهم الارث در ماده 907 قانون مدنی است.

سهم الارث دختر

برطبق قانون هیچ شخصی نمی‌تواند فرزند یا فرزندان خود را از ارث محروم نماید. اما در زمان حیات خود می‌تواند برای دختر خود اموالی را براساس وصیت تملیکی انتقال دهد. انتقال در این وصیت تملیکی تا یک سوم اموال شخص متوفی قابل اجرا است. در نتیجه فرزند دختر می‌تواند مال بیشتری نسبت به سهم الارث خود داشته باشد.

قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان

در قانون بیان شده است که اگر شخص متوفی پدر و مادر نداشته باشد و فرزند داشته باشد، تمام اموال متوفی به فرزندان وی تعلق می‌گیرد. در صورتی که متوفی همسر دائمی داشته باشد، یک هشتم اموال متوفی به وی تعلق دارد. اگر شخص متوفی پدر و مادر داشته باشد، سهم پدر و مادر یک ششم ترکه متوفی است. در صورتی که متوفی پدر و مادر و یک دختر داشته باشد، سهم دختر نصف اموال و پدر و مادر یک ششم اموال است.

ارث مادر چگونه تقسیم می شود؟

سهم ارث بعد از فوت مادر را در فرض های مختلف وجود وراث متفاوت است. یکی از بحث برانگیزترین این موارد ارث بری فرزندان و شوهر از زن است که توضیح می دهیم.

سهم ارث مادر فوت شده

ارث مادر به فرزندان

در این فرض زن به جز فرزندان خود وارثی ندارد و ارث تنها بین آن ها تقسیم می شود. در این شرایط اگر زن تنها یک فرزندا داشته باشد، چه این فرزند دختر باشد چه پسر، همه ارث را می برد. اگر فرزندان متعدد باشند و از نظر جنسیت یکسان باشند یعنی همه دختر باشند یا همه پسر باشند، ارث مادر به صورت مساوی بین آن ها تقسیم می شود. و در نهایت در حالتی که فرزندان متعدد باشند و برخی از آن ها دختر و برخی از آن ها پسر باشند، پسر دو برابر دختر ارث می برد.

میزان سهم الارث شوهر از زن 

در این مورد با توجه به ماده 913 قانون مدنی در صورتی که زنی فوت شود و فرزند داشته باشد، سهم الارث شوهر از زن به مقدار یک چهارم کل ترکه خواهد بود و در صورتی که زن فرزندی نداشته باشد، سهم الارث شوهر یک دوم ترکه خواهد بود.

ارث بعد از فوت مادر

  • سهم ارث مادر بعد از فوت وی، در مرحله اول میان فرزندان خود او تقسیم می شود. با این توضیح که این ارث بردن شامل ارث بردن فرزند رضاعی نیز می شود. البته اگر پدر و مادر مادر یعنی پدربزرگ و مادربزرگ خانواده در لحظه فوت مادر در قید حیات باشند، آنها نیز با فرزندان ارث خواهند برد.
  • اگر مادر فوت شده و در لحظه فوت وی، پدر و مادر خودش و فرزندان وی در قید حیات نباشند، در این حالت، برادر ها و خواهر های مادر فوت شده، سهم ارث مادر بعد از فوت وی را دریافت می کنند. در این حالت نیز اگر اجداد یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ مادری که فوت شده در قید حیات باشند، آنها نیز با خواهرها و برادرها ترکه مادر فوت شده را به ارث خواهند برد.

در هر یک از حالت های سه گانه بالا، اگر همسر مادر فوت شده یعنی پدر خانواده در زمان فوت مادر در قید حیات باشد، مطابق مقررات قانون مدنی از وی ارث برده و بنابراین هیچ یک از خویشاوندان نسبی نمی توانند مانع ارث بردن شوهر از همسر خود (مادر فوت شده) شوند.

تقسیم ارث مادر در قانون

در قوانین کشور ما، تقسیم ارث مادر در قانون مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته و احکام آن در این قانون توضیح داده شده است. بر اساس احکام پیش بینی شده تقسیم ارث مادر در قانون مدنی:

  • اگر مادر فوت شده و ورثه وی پدر یا مادر او باشند، این مادر یا پدر ، تمام ترکه مادر فوت شده را به ارث می برد. اگر هم پدر و هم مادر زنده باشند، یک سوم ترکه به مادر رسیده و مابقی برای پدر خواهد بود.
  • هم چنین، مطابق قواعد تقسیم ارث مادر در قانون مدنی، اگر بعد از فوت مادر، تنها فرزندان وی زنده باشند و پدر و مادر مادر فوت شده (یعنی پدر بزرگ و مادر بزرگ خانواده) در قید حیات نباشند، سهم ارث فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر خواهد بود.
  • در فرضی که بعد از فوت مادر، هم پدر و مادر او و هم فرزندان او در قید حیات هستند، سهم ارث مادر از فرزند و سهم ارث پدر از فرزند، یک ششم ترکه بوده و مابقی مطابق قواعد تقسیم ارث مادر در قانون مدنی، میان فرزندان او تقسیم می شود.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.

بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *