پروانه زناشویی چیست و چگونه دریافت می شود؟

پروانه زناشویی چیست و چگونه دریافت می شود؟

در این مقاله آشنا میشوید با: پروانه زناشویی چیست و چگونه دریافت می شود، پروانه زناشویی چیست، روش دریافت پروانه زناشویی، مدارک لازم دریافت پروانه زناشویی، پروانه زناشویی و اجازه پدر برای ازدواج، نکاح زن ایرانی با مرد خارجی، نکاح مرد ایرانی با زن خارجی. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی خانواده، می توانید با وکیل خانواده در ارتباط باشید.

پروانه زناشویی چیست؟

ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که هر گاه زنی ایرانی بخواهد با یک مرد تبعه خارجی ازدواج کند، باید از طرف دولت اجازه مخصوص دریافت کند. در واقع همه زنان ایرانی چه در داخل کشور و چه در خارج کشور باشند، برای این که با مرد تبعه خارجی ازدواج کنند، باید پروانه زناشویی را اخذ نمایند.

پروانه زناشویی چیست و چگونه دریافت می شود؟

این قانون به مذهب زنان ایرانی ارتباطی ندارد و تنها به ملیت بستگی دارد. به طور مثال: حتی اگر زنی ارمنی که تبعه ایران است بخواهد با یک مرد ارمنی تبعه ارمنستان ازدواج کند، باید این پروانه را دریافت کند. این قانون در مورد زنان ایرانی است و قانون ازدواج مرد ایرانی با زن تبعه خارجی به صورت دیگری است.

برای مشاوره حقوقی، می توانید با موسسه وکالت دادپویان در تماس باشید.

روش دریافت پروانه زناشویی

اگر افرادی که متقاضی این پروانه هستند در خارج از کشور ایران اقامت دارند، باید به سفارت یا کنسول گری ایران در کشور مورد نظر بروند. اگر این افراد در ایران هستند، باید به وزارت کشور یا استانداری‌ های محل اقامت خود مراجعه کنند. (پروانه زناشویی چیست و چگونه دریافت می شود؟)

همان طور که گفته شد این قانون مشمول مردان ایرانی نمی‌شود. اما طبق ماده 1061 قانون مدنی، اگر مرد مورد نظر جزو برخی از مامورین، کارمندان یا افراد محصل در کشور باشد، برای ازدواج با یک زن خارجی نیاز به اجازه دولت دارد.

مدارک لازم دریافت پروانه زناشویی

مدارک لازم برای ثبت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی به صورت زیر است:

  • تکمیل درخواست‌ نامه برای صدور پروانه زناشویی و ثبت ازدواج.
  • ارائه اصل اجازه نامه رسمی ولی قهری زوجه (درصورتی که ولی زوجه فوت کرده است، باید گواهی فوت ولی ارائه شود. در صورتی که زوجه قبلا طلاق گرفته است یا شوهر او فوت کرده است، باید اصل طلاق‌ نامه و یا گواهی فوت را ارائه کند).
  • ارائه اصل شناسنامه عکس‌ دار زوجه.
  • ارائه گواهی تولد مرد تبعه خارجی.
    ارائه گذرنامه معتبر مرد تبعه خارجی.
  • ارائه اصل گواهی‌ نامه بهداشتی دو نفر شامل گواهی سلامت کامل (عدم هر نوع بیماری مسری و واگیردار مانند ایدز، هپاتیت، تالاسمی، انواع بیماری‌های مقاربتی و اعتیاد).
  • ارائه گواهی ازدواج شرعی دو طرف شامل صدور گواهی تشرف به اسلام توسط مرد که از طرف مراکز اسلامی مورد قبول صادر شده باشد (در صورتی که زن مسلمان باشد).
  • ارائه گواهی ازدواج محلی دو طرف که از طرف مقامات ذی صلاح کشور متوقف فیه صادر شده باشد.
  • ارائه 9 قطعه عکس از هر نفر.
  • واریز هزینه لازم برای صدور پروانه زناشویی و ثبت ازدواج.
  • ارائه گواهینامه از کشور خارجی شامل رسمی بودن ازدواج مرد با یک زن خارجی در کشور مورد نظر. در غیر این صورت زن می‌تواند رضایت دهد و پروانه بدون چنین گواهینامه‌ ای صادر گردد.
  • ارائه یک تعهدنامه توسط مرد شامل پرداخت همه هزینه‌ها و حقوق زن و فرزندان در صورت طلاق، ترک یا بدرفتاری.

پروانه زناشویی و اجازه پدر برای ازدواج

حتما می دانید که در ازدواج دختر باکره اذن پدر نیاز است ولی اگر دختر ازدواج کند و سپس طلاق بگیرد، دیگر این زن برای ازدواج بعدی نیازی به اذن کسی ندارد حتی پدر.

اما باید دقت کرد این نکته را که اگر همین زن قرار باشد با تبعه خارجه ازدواج کند بازهم نیازمند اجازه است اگر چه اجازه پدر نیست بلکه نیازمند اجازه دولت است.

نکاح زن ایرانی با مرد خارجی

نکته مهمی که در رابطه با ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی مطرح است، مساله دین مردان اتباع خارجی است زیرا طبق بند ۳ این آیین نامه در صورتی که مرد متقاضی ازدواج با زن ایرانی غیر مسلمان و زن ایرانی مسلمان باشد، مرد متقاضی باید گواهی تشرف به دین مبین اسلام و یا استشهاد مربوط به آن را به وزارت کشور تقدیم کند والا ازدواج زن مسلمان ایرانی با مرد غیر مسلمان خارجی ممکن نخواهد بود.

مساله تشرف به دین مبین اسلام با مراجعه به مراجع یا علما و یا مراکز اسلامی و فرهنگی داخل و یا خارج از کشور امکان پذیر است.

نکاح مرد ایرانی با زن خارجی

طبق قوانین موضوعه کشوری نکاح مرد ایرانی با زن خارجی مجاز است، مگر در مواردی که دولت ازدواج بعضی مستخدمین و مامورین رسمی و محصلین دولتی را با زنی که تبعه خارجه باشد موکول به اجازه مخصوص نماید.

پروانه زناشویی چیست و چگونه دریافت می شود؟

به دلیل وجود این قانون، ازدواج کارمندان وزارت امور خارجه با اتباع بیگانه یا کسانی که قبلا بر اثر ازدواج به تابعیت ایران در آمدند ممنوع است. کارمندان متخلف، صلاحیت ادامه خدمت را در وزارت امور خارجه نخواهند داشت. در نتیجه نکاح با زن خارجی باطل نیست بلکه امکان ادامه خدمت کارمند متخلف را در وزارت خارجه منتفی می‌کند.

مجازات عدم اخذ پروانه زناشویی

ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در مواردی هم که مانع قانونی نداشته باشد، موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت بوده و دولت باید در هر نقطعه مرجعی را برای دادن اجازه معین کند. هر خارجی که بدون اجازه مذکور، با زن ایرانی ازدواج کند به حبس تادیبی از یک سال تا سه سال محکوم خواهد شد.

مراحل اخذ پروانه زناشویی

  • اداره کل امور اتباع خارجی که زیر نظر وزارت کشور است پس از دریافت تقاضا و تشکیل پرونده ازدواجی متقاضی، مدارک ارائه شده را بررسی می‌کند.
  • پس از تکمیل فرم، استعلامات مربوطه مانند: (اطلاعات و ثبت احوال و دادسرا) را از مراجع ذی‌ ربط اخذ نموده و سپس مبادرت به صدور پروانه زناشویی می‌کند.
  • در نهایت اداره اتباع خارجی این پروانه را تحویل متقاضی داده و وی را جهت ادامه مراحل ازدواج به اداره انتظامی معرفی می‌کند.
  • گفتنی است حداقل زمان ممکن برای گرفتن پروانه زناشویی یک ماه است.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.

بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *