تفاوت دستور تخلیه با حکم تخلیه
در این مقاله آشنا میشوید با: تفاوت دستور تخلیه با حکم تخلیه، شرایط لازم جهت صدور دستور تخلیه، مرجع صالح و حکم تخلیه، تفاوت دستور تخلیه با حکم تخلیه، وکیل دستور تخلیه و حکم تخلیه. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی تخلیه مستاجر، می توانید با وکیل تخلیه د رارتباط باشید.
کلیپ حقوقی دادپویان قصد داره در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند.
با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف کلیپ حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل دارید، با وکیل آنلاین تماس بگیرید.
دستور تخلیه
فرض کنید طبق یک قرارداد ملک مسکونی خود را به شخصی برای مدت دو سال در سال 96 اجاره داده اید، در سال 98 موعد اجاره به پایان می رسد و از ایشان درخواست می کنید که ملک را تخلیه نماید اما این شخص از این امر سرباز می زند. در این صورت شما می توانید از طریق دستور تخلیه، مجددا ملک مورد نظر خود را تصرف کرده و ایشان را از ملک خارج کنید.
برای مشاوره وکالت تلفنی، می توانید با موسسه وکالت دادپویان در تماس باشید.
شرایط لازم جهت صدور دستور تخلیه
در قرارداد اجاره، مدت قيد شده باشد.
قرارداد اجاره مربوط به اماكن غيرتجاری يا تجاری و فاقد سرقفلی باشد.
دو شاهد ذيل قرارداد اجاره را امضا كرده باشند
مدت اجاره پايان يافته باشد.
قرارداد اجاره در دو نسخه تنظيم و امضا شده باشد.
طرفین دعوا در دستور تخلیه
در این دعوا شما به عنوان موجر یا مالک منافع ملک، خواهان هستید و طرف دیگر که مستاجر شماست، خوانده خواهد بود. همان طور که پیشتر نیز اشاره شده است در عقد اجاره، شما حتما لازم نیست که مالک عین یا به عبارتی منزل مورد نظر باشید، بلکه می توانید مالک منفعت باشید یعنی به عبارت دیگر ممکن است خود شما هم در ان منزل مستاجر بوده باشید اما طبق قراردادی که با صاحب اصلی ملک منعقد کرده اید این اختیار به شما داده شده باشد که بتوانید ملک را مجددا به دیگری اجاره دهید.
مرجع صالح برای رسیدگی به دستور تخلیه
مرجع صالح برای رسيدگی به دستور تخليه در قراردادهای اجاره اعم از رسمی يا عادی، طبق ماده ۹ از قانون شورای حل اختلاف، شورای حل اختلاف محل وقوع ملک است. در مورد قراردادهای اجاره رسمی، می توان تخليه ملك را از طريق اداره اجرای ثبت نيز انجام داد.
اما در این زمینه باید به این امر توجه داشته باشید که اگر مکان مورد اجاره از نوع تجاری بوده و قرارداد برای سال ۵۶ و یا قبل از آن باشد، دیگر نمی توان به شورا مراجعه نمود بلکه در این خصوص باید به دادگاه صالح مراجعه نمود.
دستور تخليه بدون تشكيل جلسه رسيدگی و فورا و خارج از نوبت، رسيدگي و صادر می شود و قابل اعتراض و تجديدنظر خواهی نيست اما در صورتی که مستاجر مدعی تمديد قرارداد اجاره باشد در اين صورت بايد شكايت خود را به دادگاه عمومی محل وقوع ملک اعلام نمايد، شكايت او مانع از انجام تخليه نيست مگر اين كه دادگاه رسيدگي كننده شكايت مستاجر را وارد بداند در اين صورت پس از اخذ تامين مناسب، قرار توقيف عمليات اجرايی صادر می گردد.
حکم تخلیه
برخی از قراردادهای اجاره مشمول دستور تخليه نمی شوند برای مثال مدت اجاره پایان نیافته باشد، توسط دو نفر شاهد امضا نشده و يا قرارداد با قيد مدت در دو نسخه تنظيم نشده باشد. در این صورت در پايان مدت اجاره، مالک باید براي تخليه ملک با ارائه دادخواست در شورای حل اختلاف و يا دادگاه محل وقوع ملک مراجعه نمايد.
طرفین دعوا در حکم تخلیه
خواهان دعوا، شما به عنوان موجر هستید كه باید دادخواست خود را به طرفيت مستاجر (خوانده دعوا) مطرح نمایید.
مرجع صالح برای رسیدگی به حکم تخلیه
در این خصوص باید میان قراردادهایی که در آن ها سرقفلی پیش بینی شده و موارد بدون این حق قائل به تفکیک شد به این صورت که:
- اگر قرارداد اجاره مربوط به اماكن مسكونی و يا اماكن تجاری بدون حق سرقفلی باشد، مرجع صالح، شورای حل اختلاف محل وقوع ملک است.
- اگر قرارداد اجاره مربوط به اماكن تجاری دارای حق سرقفلی باشد، در اين صورت مرجع صالح، دادگاه محل وقوع ملک است.
- رأيی كه در مورد حكم تخليه صادر می شود قابل تجديدنظر خواهی و در صورت غيابی بودن، قابل واخواهی می باشد.
اجرای حکم تخلیه
پس از صدور رأی و قطعيت آن، با صدور اجراييه بنا به درخواست موجر، به مستاجر ابلاغ می شود كه ظرف ١٠ روز از تاريخ ابلاغ، اقدام به تخليه ملک نمايد در غير اين صورت، دادگاه اقدام به تخليه ملک می نمايد. اجرای حكم تخليه منوط بر اين است كه مبلغ وديعه اخذ شده از مستاجر توسط صاحب ملک اعم از این که صاحب عین باشد یا منفعت، به حساب سپرده دادگستری واريز گردد.
تفاوت دستور تخلیه با حکم تخلیه در چیست؟
تفاوت این دو بیشتر در سرعت و کوتاه بودن فرآیند دستور تخلیه است بر عکس حکم تخلیه برای مثال در دستور تخلیه نیازی به صدور اجراییه نیست، هم چنین انجام دستور تخلیه حتی بدون وجود مستاجر نیز ممکن است به این صورت که اگر وی حاضر نباشد اثاثیه وی تخلیه و تحویل انبار عمومی می شود، اما در حکم تخلیه ابتدائا صدور اجراییه لازم است و در زمان ابلاغ به مستاجر وی ۱۰ روز فرصت دارد که تخلیه کند در غیر این صورت دادگاه اقدام به تخلیه میکند.
تفاوت در اجرای دستور تخلیه و حکم تخلیه
اجرای دستور تخلیه ظرف 24 ساعت ابلاغ شده و باید ظرف 72 ساعت اجرایی گردد. اما برای اجرای حکم تخلیه 10 روز فرصت وجود دارد گذشته از اینکه رسیدگی به دستور تخلیه خارج از نوبت و بدون فوت وقت صورت می گیرد.
برای حکم تخلیه باید منتظر بمانید تا نوبت رسیدگی به این درخواست نیز برسد. در واقع دادگاه پس از تعیین وقت که غالبا چندین ماه زمان می برد جلسه رسیدگی تشکیل داده و پس از آن مبادرت به انشای رای می نماید.
نکته مهمی که وجود دارد این است که امکان اعتراض و تجدید نظر خواهی در خصوص دستور تخلیه وجود ندارد. (همانطور که از نام آن پیداست این یک دستور قضایی است.) و اگر مستاجر مدعی حقی در این زمینه است باید ابتدا ملک را تخلیه کند.
و سپس شواهد خود را به اثبات برساند این در حالیست که حکم تخلیه قابل اعتراض است. اگر مستاجر شواهد معتبری را ارائه کند می تواند اجرای حکم را به صورت موقت تا زمان بررسی شواهد متوقف نماید.
وکیل دستور تخلیه و حکم تخلیه
از آن جایی که بروز مشکلاتی اعم از دستور یا حکم تخلیه برای هر شخصی به وجود می آید، در صورتی که مشکلی با موجر یا مستاجر خود داشته باشید می توانید وکالت پرونده را به یک وکیل متخصص دستور تخلیه بدهید تا از طرف شما پیگیر پرونده و گرفتن دستور قضایی باشد. و وکیل با آشنایی به موارد قانونی و رویه قضایی در این راه می تواند کمکی بسیار بزرگ به شما کند تا حقی از شما ضایع نگردد.
به خصوص در صورتی که فکر می کنید پرونده شما ممکن است با پیچیدگی هایی روبه رو باشد و برای مثال خسارت هایی به ملک وارد شده باشد (و یا مشکل خاص دیگری وجود داشته باشد) بهتر است با وکیل متخصص در میان بگذارید.
در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.
ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.
طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.
دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.
به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.
در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.
بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.
بدون دیدگاه