مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی

مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی

در این مقاله با مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی، شراب خوری در اسلام، آثار و مضرات شرابخواری در اسلام، مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی، حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو، نگهداری از مشروبات الکلی خارجی و مجازات آن، نگهداری از مشروبات الکلی خارجی و مجازات آن، تفاوت مجازات حمل مشروبات داخلی و خارجی، تخفیف در مجازات جرم حمل مشروب، مجازات مصرف مشروبات الکلی یا شرب خمر و مجازات رانندگی در حالت مستی آشنا شوید.

در صورت هرگونه سوال راجع به مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

شراب خوری در اسلام

شراب‌ خواری یا میگساری نوشیدن هر مایع مست‌کننده است. در قرآن و حدیث، این عمل از گناهان کبیره شمرده شده است. در فقه اسلامی، شراب خواری از محرمات است و مجازات شراب‌ خوار، هشتاد ضربه شلاق تعیین شده است. برای تحریم شراب خواری در روایات، دلیل‌های متعدد جسمی، روحی، مادی و معنوی ذکر شده است.

آثار و مضرات شرابخواری در اسلام

آثار شراب خواری در روایات در حدیثی از امام باقر (ع) درباره زیان های فردی شراب خواری آمده است: دائم الخمر مانند بت پرست است. شراب برایش رعشه بدن می آورد، مردانگی و انصاف و مروتش را نابود می کند. شراب است که شراب خوار را وادار بر جسارت بر نزدیکان و اقوام و خویشان و خونریزی و زنا می کند. حتی در هنگام مستی نمی تواند از زنای با محارم ایمن باشد. او پس از مستی این کار را بی توجه انجام می دهد و شراب وادار کننده به هر نوع شر و اعمال ضد انسانی است.

مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی

مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی

قانون‌ گذار در ماده ۷۰۲ و ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی، در خصوص تولید مشروبات الکلی، خرید و فروش و حمل آن توضیحاتی را مطرح کرده است. در ماده ۷۰۲ آمده است که شخصی که اقدام به ساخت، خرید، فروش، حمل یا نگهداری مشروبات الکلی می‌کند، به ۶ ماه تا ۱ سال حبس محکوم خواهد شد. علاوه بر این ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی تا ۵ برابر ارزش عرفی کالا، مجازات‌های دیگر حمل مشروبات الکلی است. ۵ برابر ارزش عرفی کالا به این معنی است که اگر در جامعه بطری ۱ لیتری مشروب، به ارزش ۱۰۰ هزار تومان باشد، جزای نقدی آن در صورت کشف توسط مامورین، ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.

تنها به همراه داشتن مشروب الکلی، باعث می‌شود تا دادگاه شما را مطابق قانون مجازات کند. فارغ از بحث خوردن مشروب، حمل آن به تنهایی باعث حبس، شلاق و جزای نقدی خواهد شد. ۷۴ ضربه شلاق برای مجازات ذکر شده، در شرایطی می‌تواند به جزای نقدی تبدیل شود.

اگر مجرم دارای بیماری باشد و یا سن آن برای اعمال شلاق مناسب نباشد، به ‌طوری که باعث آسیبی بالاتر از حد معمول شود، دادگاه شلاق او را نادیده می‌گیرد و آن را تبدیل به جزای نقدی می‌کند.

حمل و نگهداری مشروبات الکلی در خودرو

تبصره ۱ از ماده ۷۰۳ نگهداری نوشیدنی های الکلی در ماشین را جرم می داند و اگر با اطلاع مالک یا راننده باشد و میزان کشف شده بیش از ۲۰ لیتر باشد. دولت خودرو را به نفع خود ضبط خواهد کرد.

اگر راننده متخلف مالک خودرو نباشد نیز باید به میزان قیمت ماشین به دولت جریمه بپردازد. طبیعتا هرگونه وسیله ارتکاب جرم موجود درخودرو نیز ضبط و در اختیار دولت قرار می گیرد.

نگهداری از مشروبات الکلی خارجی و مجازات آن

اگر نگهداری از مشروبات الکلی خارجی در حجم و اندازه بالا و به قصد فروش انجام شود مجازات سنگینی در پی خواهد داشت. وارد کردن مشروبات الکلی به داخل کشور قاچاق محسوب می شود و وارد کننده فارغ از میزان و به صرف انجام این کار به شش ماه تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد. البته تحمل ۷۴ ضربه شلاق به علاوه پرداخت ده برابر میزان ارزش عرفی مشروبات وارداتی نیز از سوی دادگاه تعیین می شود.

براساس قانون امکان تعلیق در اجرای مجازات جرم قاچاق وجود ندارد. و اما ماده قانونی ۲۶۶ بیان می دارد که نوشیدن الکل یا شرب خمر تنها برای شخص مسلمان جرم به شمار می رود. در نتیجه اگر اشخاص غیر مسلمان الکل بنوشند، جرمی رخ نداده است مگر این که در اماکن عمومی تظاهر به مصرف انجام شود. درحالی که در مورد نگهداری از مشروبات تفاوتی میان مسلمان و غیر مسلمان وجود ندارد.

تفاوت مجازات حمل مشروبات داخلی و خارجی

حکم ماده‌ 702 قانون مجازات اسلامی که در مورد جرم حمل مشروبات الکلی بیان شد، فقط در مورد شراب‌های تولید شده در داخل است و این موضوع در تبصره‌ اول ماده‌ 22 قانون جدید مبارزه با قاچاق ارز و کالا بیان شده است. در همین قانون برای حمل، نگهداری، خرید و فروش مشروبات خارجی جزای نقدی کمتر از ده میلیون تومان در نظر گرفته شده که گاهی اوقات باعث سو استفاده‌ مجرمین می‌شود.

مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی

تخفیف در مجازات جرم حمل مشروب

مجازات نوشیدن مشروب یا همان شرب خمر از جمله مجازات‌های حدی است، یعنی مجازاتی که مقدار و نوع آن در شرع اسلام بیان شده است و در قانون مجازات نیز مقدارش بیان شده است، بنابراین توسط قاضی قابل تخفیف نخواهد بود.

اما مجازات جرم حمل مشروب و نگهداری آن از نوع تعزیری است، یعنی نوع و میزانش در شرع بیان نشده و قانون آن را تعیین کرده است، هرچند طبق آنچه که گفتیم این مجازات بر اساس قانون قابل تعلیق نیست اما دادگاه می‌تواند طبق تشخیص خود و شرایط خاص در تعیین مجازات تخفیف دهد یا به عبارتی مجرم را به حداقل مجازات تعیین شده در قانون، محکوم کند.

مجازات مصرف مشروبات الکلی در قانون

قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵، در سال ۱۳۸۷ اصلاح شد و مجازات شدیدی در مورد مصرف مشروبات الکلی وضع نمود. بر اساس تبصره ۳ ماده (703) قانون مجازات اسلامی، دادگاه تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند حکم به تعلیق اجرای مجازات مصرف مشروبات الکلی را بدهد.

نوشیدن مشروبات الکلی جرم حدی است، اما سایر اقدامات از قبیل حمل، نگهداری، عرضه، فروش و… جرایم تعزیری هستند. این جرایم در صورتی که مشهود باشند، فورا قابل تعقیب از سوی ضابطان دادگستری هستند. این در حالی است که امکان متوقف کردن یک خودرو برای تفتیش قسمت‌ های مختلف آن به منظور پیدا کردن جرم مشروب الکلی وجود ندارد. مگر این که اجازه مخصوص و حکم قضایی برای تفتیش آن خودروی خاص وجود داشته باشد. بنابر این باید میان ارتکاب جرایم مشهود و غیر مشهود مربوط به جرم مشروبات الکلی تفاوت قائل شد و فقط در جرایم مشهود است که ضابطان دادگستری اجازه انجام اقدامات لازم برای کشف جرم و تعقیب مجرم را دارند.

تفاوت دیگر مجازات حد با تعزیری، در نحوه اجرای آن است. به عنوان مثال، اگر کسی که تازیانه (شلاق) حد را می زند، به قسمتی از بدن جانی بخورد (مثلا هنگام تازیانه زدن، چشم جانی هم صدمه ببیند‌) تازیانه زننده مسئول نیست. ولی در اجرای حکم شلاق در مجازات تعزیری، در هنگام تازیانه زدن، اگر شلاق به جای دیگری از بدن جانی اصابت کرد و جانی صدمه دید، شخصی که تازیانه میزند، مسئول است و حتی ممکن است، ملزم شود به جانی، دیه هم پرداخت نماید.

مجازات مصرف مشروبات الکلی یا شرب خمر

به موجب ماده (265) قانون مجازات اسلامی، حد مصرف مسکرات را 80 ضربه تازیانه تعیین می نماید. لازم به ذکر است،حد شرب مسکر در دفعه اول و دوم 80 تازیانه و در بار سوم اعدام است.

در شرب مسکر علاوه بر اجرای حد، حاکم می‌تواند جزای تکمیلی برای او قائل شود. و ارتکاب به شرب خمر، سو سابقه ندارد.

مجازات همراه داشتن مشروبات الکلی

مجازات رانندگی در حالت مستی

بر طبق ماده ۷۱۸ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که راننده مست باشد و باعث بروز آسیب جانی یا مالی بر شخص دیگر شود، به بیش از دو سوم حداکثر مجازات مقرر شده در قانون محکوم می‌شود. حکم راننده‌ ای که در اثر بی‌ مبالاتی موجب بروز خسارت جانی و جسمانی بر شخصی دیگر می شود، ۲ تا ۶ ماه حبس است. اگر راننده بی احتیاط، باعث مرگ شخصی دیگر شود به ۶ ماه تا ۳ سال حبس محکوم می‌شود.

اگر راننده مست باشد، همان‌طور که ذکر شد تا دو سوم بر حداکثر مجازات او افزوده خواهد شد. رانندگی در حالت مستی از جمله عواملی است که باعث تشدید مجازات خواهد شد. اگر راننده مست باشد، دادگاه می‌تواند علاوه بر مجازات اصلی، او را به مدت ۱ تا ۵ سال از حق رانندگی یا تصدی وسایل نقلیه موتوری محروم کند.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *