قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر

قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر

در صورت هرگونه سوال راجع به قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

ماده‌ واحده ـ یک ماده به‌ شرح زیر به‌عنوان ماده (۴۵) به قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب ۱۳۶۷/۸/۳ واصلاحات بعدی آن الحاق و شماره ماده (۴۵) قانون به ماده (۴۶) اصلاح می‌گردد:

ماده ۴۵

مرتکبان جرائمی که در این قانون دارای مجازات اعدام یا حبس ابد هستند در صورت احراز یکی از شرایط ذیل در حکم مفسد‌ فی‌ الارض می‌باشند و به مجازات اعدام و ضبط اموال ناشی از مواد مخدر یا روانگردان محکوم و در غیر این‌ صورت حسب مورد «مشمولین به اعدام» به حبس درجه یک تا سی سال و جزای نقدی درجه یک تا دو برابر حداقل آن و «مشمولین به حبس ابد» به حبس و جزای نقدی درجه دو و در هر دو مورد به ضبط اموال ناشی از جرائم مواد مخدر و روان‌گردان محکوم می‌شوند:

الف ـ مواردی که مباشر جرم و یا حداقل یکی از شرکا حین ارتکاب جرم سلاح کشیده یا به قصد مقابله با ماموران، سلاح گرم و یا شکاری به همراه داشته باشند.

منظور از سلاح در این بند، سلاح سرد و سلاح و مهمات موضوع قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز مصوب ۱۳۹۰/۶/۷ می‌باشد.

ب ـ در صورتی‌ که مرتکب نقش سردستگی (موضوع ماده (۱۳۰) قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱) یا پشتیبان مالی و یا سرمایه‌ گذار را داشته یا از اطفال و نوجوانان کمتر از هجده سال یا مجانین برای ارتکاب جرم استفاده کرده باشد.

پ ـ مواردی‌ که مرتکب به علت ارتکاب جرائم موضوع این قانون، سابقه محکومیت قطعی اعدام یا حبس ابد یا حبس بیش از پانزده سال داشته باشد.

ت ـ کلیه جرائم موضوع ماده (۴) این قانون مشروط بر این که بیش از پنجاه کیلوگرم باشد و مواد موضوع ماده (۸) این قانون مشروط بر این که بیش از دو کیلوگرم باشد و در خصوص سایر جرائم موضوع ماده (۸) در صورتی‌ که بیش از سه کیلوگرم باشد. اجرای این بند نسبت به مرتکبان، متهمان و مجرمان قبل از لازم‌ الاجراء شدن این ماده منوط به داشتن یکی از شرایط بندهای (الف)، (ب) یا (پ) نیز می‌باشد.

قانون الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر

تبصره ـ در مورد جرائم موضوع این قانون که مجازات حبس بیش از پنج سال دارد در صورتی‌ که حکم به حداقل مجازات قانونی صادر شود، جز در مورد مصادیق تبصره ماده (۳۸)، مرتکب از تعلیق اجرای مجازات، آزادی مشروط و سایر نهادهای ارفاقی به‌استثنای عفو مقام معظم رهبری مذکور در بند (۱۱) اصل یکصد و دهم (۱۱۰) قانون اساسی بهره‌مند نخواهد شد و در صورتی‌ که حکم به مجازات بیش از حداقل مجازات قانونی صادر شود دادگاه می‌تواند بخشی از مجازات حبس را پس از گذراندن حداقل مجازات قانونی به مدت پنج تا ده سال تعلیق کند.

قانون فوق مشتمل بر ماده‌ واحده در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ دوازدهم مهر ماه یک هزار و سیصد و نود و شش مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۶/۷/۲۶ به تایید شورای نگهبان رسید.

انواع جرائم مربوط به مواد مخدر

مواردی که طبق ماده یک قانون مبارزه با مواد مخدر جرم محسوب می شوند:

1- کشت خشخاش و کوکا مطلقا و کشت شاهدانه برای تولید مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی.

2- وارد کردن، ارسال، صادر کردن و تولید و ساخت انواع مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی.

3- تولید، ساخت، خرید و فروش و نگه داری آلات و ادوات و ابزار مربوط به ساخت و استعمال مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی.

4- خرید و فروش، نگه داری، حمل، توزیع، اخفا و ترانزیت انواع مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی.

5- دایر کردن یا اداره کردن مکان برای استعمال مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی.

6- استعمال مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی به هر شکل و طریق، مگر در مواردی که قانون مستثنی کرده باشد.

7- امحا (از بین بردن) یا اخفا (مخفی کردن) دلایل جرم مجرمان مواد مخدر.

8- فراری دادن یا پناه دادن متهمین، محکومین مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر دارووی که تحت تعقیب اند و یا دستگیر شده اند.

9- قرار دادن مواد مخدر یا روان گردان های صنعتی غیر داروئی یا آلات و ادوات (وسایل و ابزار) استعمال در محلی به قصد متهم کردن دیگری.

ارکان تشکیل دهنده جرایم مواد مخدر

1- رکن قانونی

در قوانین خاص( قانون مبارزه با مواد مخدر) مواد قانونی این جرم، جرم انگاری شده است.

2- رکن مادی

با توجه به قانون، مبارزه با مواد مخدر گاهی فعل است یعنی باید عمل مادی مثبتی انجام شود مانند حمل مواد مخدر، نگه داشتن مواد مخدرو گاهی حالت و وضعیت است مانند اعتیاد داشتن.

3- عنصر معنوی

باید بررسی شود که علم و آگاهی و سونیت عام و خاص چه تاثیری دارد.

از لحاظ علم به حکم، قاعده ی کلی این می باشد که جهل به قانون رفع مسئولیت کیفری نیست ولی از لحاظ علم به موضوع، در کلیه جرایم مواد مخدر، برای تحقق جرم، علم و آگاهی به موضوع لازم است.

از لحاظ سوءنیت برای تحقق کلیه جرایم مواد مخدر وجود سوء نیت عام در ارتکاب جرم لازم است یعنی مرتکب می خواهد عملی که مورد نهی قانون گذار است را انجام دهد اما در مورد برخی از جرایم مبارزه با مواد مخدر، وجود سوء نیت خاص نیز لازم است.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *