ثبت علامت تجاری و لوگو

ثبت علامت تجاری و لوگو

در این مقاله آشنا میشوید با: ثبت علامت تجاری و لوگو، نشان تجاری چه خصوصیاتی دارد، لوگو یا نشان تجاری به چه معناست، تفاوت لوگو و علامت تجاری، برند چیست، مزایای ثبت برند،  لوگوهای غیر قابل ثبت و اعتبار علامت تجاری ثبت شده. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای ثبت شرکت، می توانید با وکیل ثبت شرکت در تماس باشید.

ثبت علامت تجاری

تولید کنندگان و صاحبان مشاغل همواره برای محصولات خود، اسمی را انتخاب می کنند که بعد از شناخته شدن توسط بازار هدف (مشتریان)، شناخته و مطرح می شود.

اولین اقدام برای شروع فعالیت تجاری، چه تولیدی و چه خدماتی، انتخاب و ثبت علامات تجاری است. این نام تجاری خدمات یا محصولات شما را از رقبا متمایز می کند و مشتریانتان شما را به آن نام خواهند شناخت.

در حقیقت هر شرکتی که اقدام به گزینش و ثبت علامت تجاری می کند محصولات خود را متمایز از سایر محصولات مشابه بازار می نماید. تمایزی که به هنگام دیدن یا شنیدن نام آن علامت تجاری می تواند یاد آور خصوصیات و ویژگی های مخصوص آن محصول باشد.

ثبت علامت تجاری و لوگو

بنابراین ثبت علامت تجاری تنها داشتن یک نام یا یک علامت نیست بلکه معیاری برای شناساندن شما در بازارهای ملی و جهانی است. بعد از انتخاب نام تجاری اولین کاری که باید انجام دهید ثبت برند یا علامت تجاری شماست. ثبت برند یعنی این که شما آن نام تجاری را در سامانه اداره مالکیت معنوی کشور (که متولی ثبت علائم تجاری در ایران است) به ثبت برسانید تا رسمیت یابد و هیچ شخص یا شرکتی بعدا نتواند از آن علامت یا نام در حوزه فعالیت شما، استفاده کند.

برای مشاوره حقوقی، می توانید با موسسه وکالت در تماس باشید.

نشان تجاری چه خصوصیاتی دارد؟

علامت تجاری باید جدید باشد

توجه به این نکته ضروری است که علامتی که برای ثبت ارائه می شود از حیث شکلی باید جدید بوده و سابقه ثبت و استعمال توسط دیگران را نداشته باشد. در علائم ترکیبی ممکن است در اجزا دو علامت مرکب از یک کلمه مشابه استفاده شده باشد و اجزای دیگر یکسان و مشابه نباشند به نحوی که جز مشترک و مشابه دو علامت، میان صاحبان آنها موجبات اختلاف و دعوی را فراهم سازد.

شایان ذکر است که با توجه به جدول طبقه بندی کالا هرگاه برای نوعی کالای مشخص علامتی از طبقه ای خاص استفاده شود شخص دیگری که بخواهد برای کالای خود از نوع مشابه و از طبقه مزبور از همان علامت قبلی استفاده کند با ممنوعیت استفاده و ثبت علامت مواجه خواهد شد.

علامت تجاری باید ابتکاری باشد

از دیگر خصوصیات علامت تجاری می‌توان به الزام به ابتکاری بودن آن اشاره کرد. یعنی علامت باید توام با طراحی و ظرایف شکلی باشد. اگر علامت ساده باشد و با خود جنس اشتباه شود از محصول عرضه شده در بازار حمایت نمی‌کند و آثار خوب تجاری یک علامت ابتکاری را در بر نمی گیرد.

از طرفی دیگر ابتکاری بودن علامت تجاری ایجاب می‏ کند اسامی عام (به طور مثال کلمه برنج) به عنوان علامت انتخاب نشود و بالاخره این که به کار بردن خطوط هندسی به شکل لوزی یا دایره و نیز انتخاب ارقام که نشانگر کیفیت جنس باشد جنبه ابتکاری ندارد ولی اگر ارقام مورد استفاده با نوع کالا متمایز باشد برای استفاده به عنوان علامت، خالی از اشکال خواهد بود.

علامت تجاری نباید گمراه کننده باشد

صاحبان کسب و کار باید توجه داشته باشند که علامت تجاری نباید طوری ترسیم گردد که در نظر مشتری ایجاد اشتباه کرده و وی را در تشخیص و تمیز علامت تجاری دیگر که قدری با هم مشابهت دارند دچار سردرگمی و انتخاب نادرست کند.

ثبت علامت تجاری و لوگو

ایجاد اشتباه در نظر مشتری گاه ممکن است با انتخاب نام منطقه ای خاص به عنوان علامت تجاری برای کالایی مشخص که در اصل بین کالا و آن منطقه ارتباطی وجود ندارد صورت پذیرد به نحوی که مصرف کننده به تصور این که کالا متعلق به آن منطقه است راجع به نوع مبدا جنس دچار اشتباه شده و در انتخاب و خرید کالا گمراه گردد.

علامت تجاری باید قابل انتقال باشد

با توجه به ماده ١٢ قانون ثبت علائم و اختراعات، علامت تجاری قابل نقل و انتقال است ولی انتقال آن در مقابل اشخاص ثالث وقتی معتبر خواهد بود که موافق مقررات این قانون به ثبت رسیده باشد. بر این اساس نتیجه‌ گیری می‌ شود که علامت تجاری قابل انتقال است. اما برای آن که این انتقال نسبت به اشخاص ثالث معتبر تلقی گردد نحوه انتقال علامت از صاحب قبلی به صاحب جدید باید به ثبت برسد.

لوگو یا نشان تجاری به چه معناست؟

لوگو یا علامت تجاری به معنای شکل و یا طرحی خاص است که به صورتی هنرمندانه طراحی شده تا از طریق مواردی هم چون، الصاق آن بر روی کالاها و محصولات و یا استفاده از آن در مورد خدمات، بتوانیم تمایز و تفاوتی خلاقانه و قدرتمندانه در مقایسه با رقبا ایجاد و تصویری ماندگار از کیفیت و مرغوبیت در ذهن مخاطب و مشتریان ثبت کنیم.

تفاوت لوگو و علامت تجاری

لوگو و علامت تجاری با هم تفاوتی ندارند و در واقع علامت تجاری ترجمه لوگو است که در زبان انگلیسی به کار می رود. بنابراین لوگو و علامت تجاری یکی از حقوق مالکیت معنوی است که منظور از آن عبارت، طرح، علامت و نشانی است که امکان شناسایی و تشخیص محصولات را از یک دیگر فراهم می آورد. مالک علامت تجاری می تواند شخص حقیقی یا شخص حقوقی باشد و این شخص حقوقی می تواند یک شرکت بازرگانی یا سازمان تجاری بسیار بزرگ یا حتی یک کارگاه تولید و ساخت کوچک باشد.

باتوجه به این که در متون قانونی و رسمی ایران، از عبارت علامت تجاری استفاده شده است از آن جا به بعد از عبارت لوگو استفاده نمی شود هرچند این دو تفاوتی ندارند.

برند چیست؟

برند یا علامت تجاری نشانی است که قادر است کالاهای تولیدی یا خدمات ارائه شده توسط یک شخص، بنگاه را از کالاها یا خدمات سایر بنگاه‌ ها با اشخاص متمایز نماید.

طبق ماده 30 قانون علامت، علامت جمعی و نام تجاری عبارتند از:

علامت یعنی هر نشان قابل رویتی كه بتواند كالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز سازد. علامت جمعی یعنی هر نشان قابل رویتی كه باعنوان علامت جمعی در اظهارنامه ثبت معرفی شود و بتواند مبدا و یا هرگونه خصوصیات دیگر مانند كیفیت كالا یاخدمات اشخاص حقیقی و حقوقی را كه از این نشان تحت نظارت مالک علامت ثبت شده جمعی استفاده می‌كنند متمایز سازد. نام تجارتی یعنی اسم یا عنوانی كه معرف و مشخص‌كننده شخص حقیقی یاحقوقی باشد.

مزایای ثبت برند

مشتریان می توانند محصولات مشابه تولید کنندگان مختلف را از یک دیگر تشخیص دهند، شرکت‌ها را قادر می‌سازد محصولات‌ شان را از یک دیگر متمایز سازند، یکی از ابزاریابی است که به ایجاد شهرت نیز کمک می کند، اجازه استفاده از آنها به اشخاص ثالث از طریق حق امتیاز داده می‌شود و منبع مستقیم درآمد برای صاحب برند است، جز ضروری موافقت‌ نامه‌ های اعطای نمایندگی هستند.

در واقع برند یا همان علامت تجاری شما همان چیزی است که سال‌ها در ذهن مخاطب شما ماندگار می‌شود و شما را با آن نام و شکل خواهد شناخت. پس ثبت برند یکی از مهم‌ ترین کارهایی است که شما باید آن را انجام دهید تا همیشه بتوانید برنامه‌ های تبلیغاتی خود را برای شناخته‌ تر شدن با آن علامت تجاری پیش ببرید. در مجموع و خلاصه می‌توان گفت برند شما همان چیزی است که به شما کمک شایانی می‌کند تا اطلاعات‌ تان در حافظه مخاطب ثبت گردد.

مهمترین مزایای ثبت برند

  • برندی که ثبت نموده اید قابل انتقال به دیگران است.
  • امکان اعطای نمایندگی های مختلف در سرار کشور را دارید.
  • به برندینگ و بازاریابی کسب و کارتان کمک چشمگیری خواهد کرد.
  • تمایل افراد برای سرمایه گذاری روی برند شما افزایش پیدا خواهد کرد.
  • با ثبت برند حق انحصاری آن نام در طبقه فعالیتتان متعلق به شما خواهد بود.
  • برند شما، جزئی از دارایی شما به حساب می آید. در صورتی که روزی تصمیم به انحلال کسب و کارتان گرفتید، می توانید به مبلغ قابل توجهی برندتان را به فروش برسانید.
  • وقتی برندتان ثبت و شناخته شود، تلاش شما برای بهبود و حفظ کیفیت محصولات افزایش میابد که این خود باعث می شود درآمد بیشتری از نام برندتان کسب و مشتریان بیشتری جذب کنید.

مدت زمان لازم برای ثبت علامت تجاری

حداقل زمان مورد نیاز برای ثبت یک علامت تجاری، ۷۵ روز می باشد که مراحل و تعداد روزهای آن را برایتان توضیح می دهیم.

  • ۱۵ روز چاپ آگهی نوبت اول در روزنامه رسمی.
  • ۳۰ روز مهلت قانونی رویت آگهی توسط مردم.
  • ۱۵ روز چاپ آگهی نوبت دوم در روزنامه رسمی.
  • حداقل ۱۵ روز برای همه فرایندهای اداری ثبت.

اعتبار علامت تجاری ثبت شده

دوره حمایت از علامت تجاری ده سال از تاریخ تقدیم اظهارنامه است و پس از انقضا این ده سال نیز یک دوره ارفاقی شش ماهه نیز برای مالک علامت تجاری در نظر گرفته می‌شود که حتما در این فرصت اقدام به تمدید آن نماید و به این ترتیب می‌توان علامت تجاری را به دفعات نا محدود و با پرداخت هزینه‌ های پیش بینی شده در مقررات تمدید نمود.

 لوگوهای غیر قابل ثبت

مطابق ماده ۵ قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب ۱۳۱۰، علائم این لوگوها قابل ثبت نیستند:

علائم دولتی، مملکتی و رسمی (مانند آرم جمهوری اسلامی ایران ، هلال احمر و…).

علائم منافی نظم یا عفت عمومی.

علائمی که عنوان یا اسم عمومی و مورد استفاده همگانی باشد مثل عنوان پارچه ، ماشین و…

علائمی که قبلا به ثبت رسیده باشند. (به منظور حصول اطمینان از عدم ثبت برند پیشنهادی خود می توانید به پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور مراجعه نمایید).

برای ثبت برند، می توانید با وکیل ثبت شرکت در تماس باشید.

کلمات یا عباراتی که به نوعی انتساب به سازمان ها یا مقامات رسمی ایران را تداعی یا القا نماید، از قبیل کلماتی چون انقلابی یا دولتی و نظایر آن ها.

کسب و کارهایی ملزم به ثبت برند و نام تجاری

باید بدانید که ثبت برند جز در برخی از طبقات الزامی ندارد. ولی با ذکر مزایای فوق، مقاومت در برابر انجام آن، قابل درک نیست.

ثبت علامت تجاری و لوگو

طبقاتی که ثبت برند در آن ها الزام است و بدون آن اجازه فعایت نخواهید داشت:

  • مواد غذایی
  • دارو
  • انواع نوشیدنی ها
  • لوازم آریشی و بهداشتی

از موارد فوق می توانیم این طور نتیجه بگیریم که ثبت برند در طبقاتی که تاثیر مستقیم روی بدن انسانها دارد اجباری است.

ثبت نام تجاری و علامت تجاری به جز هزینه های ابتدایی هیچ هزینه دیگری برای شما نخواهد داشت و حتی معاف از مالیات می باشد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت برند و نام تجاری

توجه داشته باشید که مدارک مورد نیاز برای ثبت برند افراد حقیقی و حقوقی با هم متفاوت است.

مدارک مورد نیاز برای اشخاص حقیقی

  • نسخه کپی برابر اصل تصویر شناسنامه و کارت ملی.
  • یک نسخه کپی برابر اصل جواز کسب و کار.
  • داشتن کارت بازرگانی در صورتی که برند مورد نظرتان لاتین باشد ضروری است. در صورت دارا بودن آن، یک نسخه کپی برابر اصل از تصویر آن ضروری است.
  • اطلاعات دیگری که مورد نیاز است شامل: آدرس پستی، کد پستی، شماره تلفن ثابت، شماره همراه و ایمیل می باشد.

مدارک لازم برای اشخاص حقوقی

کپی برابر اصل تصویر شناسنامه و کارت ملی تمامی شرکا که حق امضا در امور و فعالیت های شرکت را دارند.

  • جواز کسب و کار، برابر اصل شده.
  • یک نسخه کپی روزنامه رسمی که ثبت برند در آن آگهی شده است.
  • یک نسخه کپی روزنامه رسمی که آخرین وضعیت تغییرات شرکت در آن ثبت شده است.
  • داشتن کارت بازرگانی در صورتی که برند مورد نظرتان لاتین باشد ضروری است. در صورت دارا بودن آن، یک نسخه کپی برابر اصل از تصویر آن و اگر کارت بازرگانی دریافت نکرده اید می توانید از خدمات آژانس کسب و کار راحت بین در این مورد بهره بگیرید.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *