وراثت در پزشکی قانونی
در این مقاله آشنا میشوید با: وراثت در پزشکی قانونی، تعیین وراثت در پزشکی قانونی، تعیین علت فوت در پزشکی قانونی، معاینه اجساد و انتقال به پزشکی قانونی، عوامل موثر در حوادث رانندگی، انواع مرگ، ارث در تصادفات رانندگی، تعیین وارث در مرگ های دسته جمعی و بررسی ماده قانونی درباره تاریخ فوت. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی ارث، می توانید با وکیل ارث در تماس باشید.
تعیین وراثت در پزشکی قانونی
بیش از دو دهه پیش دانشمندان توانستند با استفاده از روش های نوین ژنتیکی به الگو های خاص ژنتیکی جهت تعیین هویت دست یابند. خیلی زود این روش فراگیر شد و کاربرد وسیعی در پزشکی قانونی، پلیس جنایی، مهاجرت، تعیین هویت، تعیین رابطه خویشاوندی و… پیدا کرد.
امروزه استفاده از این روش ها در دادگاه های کشورهای مختلف از جمله کشورمان کاربرد روزانه ای پیدا کرده است و کمتر قاضی را می توان یافت که به نتایج این روش اعتقاد نداشته باشد و از آن استفاده نکند.
بدن تمامی موجودات زنده از جمله انسان از واحدهایی به اسم سلول تشکیل شده است. سلول دارای مواد مختلف و تعدادی اندامک در داخل خود می باشد که هسته و میتوکندری جزو این اندامکها هستند. در داخل هسته و میتوکندری ماده ژنتیکی وجود دارد.
برای تقسیم ارث، می توانید با وکیل تقسیم ارث در ارتباط باشید.
تعیین علت فوت در پزشکی قانونی
ابتدا جسد، با نامه مرجع قضایی و یا کلانتری به پزشکی قانونی تحویل داده میشود. بعد از کنترل نامه، اخذ تعرفه و دریافت مدارک که شامل مدارک شناسایی متوفی و تحویل گیرنده جسد (منظور بستگان درجه اول و یا در صورت عدم حضور ایشان نماینده قانونی که جسد را تحویل میگیرد) است، برای متوفی پرونده تشکیل شده و کار معاینه جسد توسط پزشک معاینه سالن آغاز می شود.
جسد مورد معاینه ظاهری قرار گرفته و در صورت لزوم کالبدگشایی و نمونه برداری برای انجام آزمایشات صورت میگیرد.
بعد از این مرحله جواز دفن برای متوفی صادر و در صورت دستور مرجع قضایی مبنی بر تحویل جسد به بستگان و دفن، جسد متوفی با دستور مقام قضایی برای خاک سپاری تحویل داده میشود.
معاینه اجساد و انتقال به پزشکی قانونی
اگر فرد به دلایل طبیعی مثل داشتن، سابقه یک بیماری مشخص، در بیمارستان و یا خانه فوت کند و شکایتی هم در مورد نحوه وفات او مطرح نباشد و هویت فرد مشخص باشد، در صورت داشتن پزشک معالج، گواهی فوت او توسط پزشک معالج صادر و متوفی دفن می شود.
اما اگر مرگ فرد طبیعی نباشد یا مشمول موارد مرگ های غیر طبیعی و مشکوک شود باید جسد طبق دستور مراجع قضایی به پزشکی قانونی ارجاع تا علت مرگ تعیین و پس از آن جواز دفن برای متوفی صادر شود.
در صورتی که فردی بدون داشتن بیماری زمینه ای در منزل فوت کند باز ماندگان می توانند با دادپزشک استان خود تماس بگیرند. دادپزشک ضمن ارائه مشاوره و معاینه جسد، در صورت لزوم جسد را به پزشکی قانونی منتقل میکند، اما اگر به بررسی بیشتر نیاز نباشد گواهی فوت توسط دادپزشک صادر خواهد شد.
در مواردی که فرد بر اثر حوادث رانندگی جان خود را از دست بدهد و یا با هر فاصله زمانی بعد از تصادف فوت کند و بستگان اعتقاد داشته باشند که فوت وی منتسب به تصادف است، حتما باید جسد متوفی توسط پزشکی قانونی معاینه و جواز دفن صادر شود در غیر این صورت، برای انتساب فوت به تصادف و گرفتن دیه و خسارات دچار مشکل خواهند شد.
عوامل موثر در حوادث رانندگی
تصادفات رانندگی مهمترین عامل مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه بوده و نخستین علت مرگ در سنین زیر 40 سال و سومین علت آن در میان تمام گروه های سنی است که نه تنها باعث کشتار انسان های سالم در بهترین دوره زندگی از نظر کارآیی و بازدهی می شود بلکه هزینه های مالی، روانی و درد و رنج زیادی را به خانواده ها و جامعه تحمیل می کند و در ایران نیز علی رغم تلاش های انجام شده، آمار مرگ و خسارت های ناشی از تصادفات بالاست و سازمان های نظامی نیز از این امر مستثنی نیستند.
علت های موثر در تصادفات رانندگی عبارتند از:
- ضعف قوانین و مقررات.
- عدم توجه رانندگان به قوانین.
- مهارت نا کافی و خطای شخصی.
- بی توجهی به علایم و هشدارهای راهنمایی و رانندگی.
- رانندگی با سرعت زیاد.
- حواس پرتی و عدم هوشیاری.
- انحراف به چپ، عدم رعایت حق تقدم و عدم توجه کافی به جلو.
- رانندگی در هنگام عصبانیت و مشاجره با دیگران.
- نداشتن دید کافی خصوصا در شب.
- بی توجهی کودکان موقع عبور از جاده.
- طراحی نامناسب جاده های ارتباطی.
- جاده های خیس و لغزنده.
- شرایط آب و هوایی نا مناسب.
- عبور حیواناتی نظیر گاو و اسب در جاده.
- نقص وسایط نقلیه.
- خودروهای فاقد ایمنی.
- اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع حادثه.
- به پیش بینیهای هواشناسی توجه کنید.
انواع مرگ
- مرگ طبیعی: این كه انسان به سن سال خوردگی رسیده باشد و به واسطه پیری و ضعف و سستی كه در اعضا بدن او به وجود آمده مرگ او فرا می رسد.
- مرگ ناشی از عوارض خارجی: گاهی به واسطه مریضی و یا سوانحی از قبیل زلزله و سیل و تصادف و… مرگ انسان صورت می پذیرد.
- مرگ ناشی از هوی و هوس انسانی دیگر: گاهی انسان بدون هیچ خلافی مورد ظلم و تعدی دیگری قرار میگیرد. مثلا: انسانی كه گرفتار هوی و هوس است انسان دیگری را مزاحم منافع خود می بیند و او را به قتل می رساند.
- مرگ ناشی از خودكشی: گاهی انسان خود گرفتار اوهام و یا گرفتار تلخ كامی در دنیا شده و به خیال این كه با خودكشی می تواند از مشكلات دنیا رهایی پیدا كند دست به این جنایت عظیم می زند و با دست خود، خود را به مرتبه هلاكت می اندازد.
- مرگ ناشی از شهادت فی سبیل الله: مرگ با عزتی كه آدمی از این طریق حق بندگی خود را انجام داده و با دادن جان خود معامله ای بس مهم و سود آور با خدای خود می كند و سعادت آخرت را برای خود به دست می آورد.
ارث در تصادفات رانندگی
چنان چه تاریخ و ساعت فوت اشخاصی که از یک دیگر ارث می برند، ( مانند: پدر و مادر با فرزند، زن و شوهر) مجهول باشد، و تاخر و تقدم فوت آنها معلوم نباشد این اشخاص از یک دیگر ارث نخواهند برد مگر این که مرگ آنها به سبب هدم یا غرق باشد که در این حالت از یک دیگر ارث می برند.
تصادفات رانندگی جز هدم با غرق نیست پس طبق این ماده وراث یک دیگر ارث نمی برند. اما فتوای امام خمینی (ره) در این مورد این گونه است که اگر تقارن زمان فوت و در تاخیر و تقدم مرگ هر یک از اعضای خانواده شک وجود داشته باشد، و همچنین تاریخ آن معلوم نباشد متوفی از هم دیگر ارث می برند.
و اما در قانون مدنی ارث بردن در تصادفات ساقط است. در قالب مثالی شاید بهتر متوجه امر موضوع شوید. مثلا: پدر و پسری که طبق شرع و قانون از یکدیگر ارث می برند در سانحه تصادفی کشته شوند و تاریخ و زمان مرگ آنان مشخص و معلوم نباشد و یا در آن شک وجود داشته باشد وراث هر یک مثلا: فرزندان پسر از پدر و پدر بزرگ فوت شده خود ارث خواهند برد و یا مادر پسر از پسر و شوهر فوت شده خود در تصادف ارث خواهد برد. اما اگر تاریخ و زمان هر یک مشخص باشد حکم چیز دیگری است.
طبق قانون اگر پسر حتی به فاصله چند دقیقه قبل از پدر خود فوت کند از پدر ارث نخواهد برد و وراث وی نیز طبیعتا از پدر او ارثی دریافت نخواهند کرد. اگر پدر قبل از پسر خود در تصادف و به فاصله حتی چند دقیقه فوت کند نوه های پسری از وی ارث می برند.
تعیین وارث در مرگ های دسته جمعی
در مرگ دسته جمعی برای افراد یک خانواده چه به صورت اتفاقی و حادثه ای و چه قتل این اتفاق هولناک برایشان بیفتد، نکات ذیر برای جهت تعیین وارث بسیار مهم است.
- بیماران از افراد سالم زودتر فوت می کنند.
- زنان زودتر از مردان فوت می کنند.
- افراد سن زیر ۱۶ سال معمولا زودتر و بالاتر از ۱۶ سال به علت قوت و اسکلت بدنی قوی تر دیرتر، فوت می کنند.
- افراد زیر ۱۶ سال و بالای ۶۰ سال خیلی بیشتر از افراد ما بین این سنین فوت می کنند.
البته تمام موارد فوق وقتی مهم است که جسدی به دست نیاید و امکان بررسی تخصصی موجود نباشد. ولی اگر اجساد قابل بررسی باشند، از روی شدت یا ضعف آسیب وارده و اثر تخریبی به اعضای اصلی بدن می توان تقدم و تاخر مرگ را حدس زد.
بررسی ماده قانونی درباره تاریخ فوت
ماده ۸۷۳ قانون مدنی: اگر تاریخ فوت اشخاصی که از هم ارث می برند مجهول باشد و تقدم و تاخر هیچ کدام معلوم نباشد، اشخاص مذکور از هم ارث نمی برند، مگر آن که فوت به دلیل غرق یا هدم واقع شود که در این صورت از هم ارث می برند.
ماده ۸۷۴ قانون مدنی: اگر دو شخصی که بین آنها توارث باشد بمیرند و تاریخ فوت یکی از آنها معلوم و دیگری از جهت تقدم و تاخر مجهول باشد، فقط آن که تاریخ فوتش مجهول است ارث می برد.
در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.
ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.
طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.
دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.
به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.
در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.
مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.
بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.
بدون دیدگاه