تغییر کاربری ملک مسکونی به اداری و تجاری
در این مقاله آشنا میشوید با: تغییر کاربری ملک مسکونی به اداری و تجاری، تعریف واحد مسکونی، تعریف واحد تجاری و اداری، اصل عدم تغییر کاربری، عواقب تغییر کاربری ملک به صورت غیر قانونی، هزینه های لازم برای تغییر کاربری، جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری، شکایت از همسایه تغییر کاربری، رضایت همسایه برای تغییر کاربری، تبدیل سند مسکونی به اداری. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
برای مشاوره حقوقی ملکی، می توانید با وکیل ملکی در ارتباط باشید.
تعریف واحد مسکونی
ساختمانی که با هدف اسکان دائم یا موقت افراد احداث میگردد و نیز طبق الگوی مشخصی مانند دارا بودن بخشهایی مانند: آشپزخانه و اتاق خواب و غیره ساخته شود، واحد مسکونی نامیده میشود. این کاربری شامل موارد چون آپارتمان، ویلا و کلنگی است. آپارتمان ساختمانی است که شامل چندین طبقه بوده و دارای راه پله، راهرو مشترک و همچنین دارای مشاعاتی چون انباری و پارکینگ است.
ویلا نیز ساختمانی یک یا چند طبقه است که دارای زمین و حیاط مستقل است و مشاعاتی با بقیه همسایگان ندارد. ساختمان کلنگی هم ساختمانی است که باید تخریب، بازسازی و یا نوسازی شوند.
برای مشاوره حقوقی با وکیل، می توانید با موسسه وکالت دادپویان در تماس باشید.
تعریف واحد تجاری و اداری
تعریف واحد تجاری و اداری به کلیه واحدهایی گویند که طبق تبصره بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری با هدف کسب و کار و تجارت احداث شده اند یا واحدهای صنعتی که تحت پوشش قانون نظام صنفی و واحدهای تابع قانون تجارت قرار دارند. به زبان ساده تر کلیه اماکنی که طبق این قانون به منظور تجارت یا فعالیتهای صنفی ساخته شدهاند واحد اداری یا تجاری نامیده می شوند.
اصل عدم تغییر کاربری
طبق قوانین شهرداری برای ساخت هر ملکی ابتدا مجوزی صادر میشود که کاربری ملک به طور دقیق در آن مشخص شده است. به این مجوز پروانه ساخت می گویند و دریافت پروانه ساخت پیش از شروع هرگونه عملیات ساخت و ساز ضروری است. در قانون مربوطه صراحتا اعلام شده است که: شهرداری در شهرهایی که نقشه جامع شهر تهیه شده مکلف است طبق ضوابط نقشه مذکور در پروانههای ساختمانی نوع استفاده از ساختمان را قید کند.
علاوه بر این که کاربری ملک در پروانه ساخت آن ثبت میشود، شهرداری موظف است به طور دائم به نوع کاربری املاک نظارت داشته و مانع از استفاده املاک با کاربری غیر قانونی شود.
همچنین شهرداری تغییر در کاربری املاک و نقض قوانین مربوط به کاربری قید شده در پروانه ساخت را ممنوع کرده و به طور جدی تخلفات مربوطه را پیگیری میکند. خوب است بدانید تخلف از این قوانین مجازات سنگینی از جمله جریمه نقدی و حتی حبس در پی دارد.
عواقب تغییر کاربری ملک به صورت غیر قانونی
در صورتی که بر خلاف قوانین مندرج در قانون شهرداری در ملک غیر تجاری استفاده تجاری صورت بگیرد، بررسی تخلف در کمیسیون مقرر بر تبصره یک بند ۱۰۰ این قانون انجام می شود. در صورتی که تخلف اثبات شود مالک یا مستاجری که مرتکب تخلف شده موظف است در مهلت معین (کمتر از دو ماه) کسب و کار دایر شده در ملک مورد نظر را تعطیل کند.
در صورتی که مستاجر یا مالک در مهلت معین اقدام به تعطیل کردن تجارت نکند محکوم به جریمه نقدی و حبس به مدت ۶ ماه تا دو سال خواهد شد.
نکتهای که باید بدانید این است که طبق قانون شهرداری تنها اختیار برخورد با مالکینی را دارد که از ملک غیر تجاری استفاده تجاری کردهاند و در موارد مربوط به تغییر کاربری به اداری و… حق برخورد با تخلف صورت گرفته در حوزه اختیار شهرداری نیست.
با وجود این در حال حاضر در کلیه موارد تخلف کاربری ملک، شهرداری با متخلفین برخورد میکند.
هزینه های لازم برای تغییر کاربری
به طور حتمی یک هزینه مشخصی را برای تغییر کاربری نمی توان گفت. چرا که هزینه های شهرداری و پرداخت عوارض آن، هزینه نقشه کشی جدید برای ساختمان و نوع کاربری آن متفاوت است. هم چنین اخذ مجوز برای تغییر کاربری در شهر و هر محله با یک دیگر فرق دارد.
مشاغلی که اجازه فعالیت در آپارتمان های مسکونی را دارند
ممکن می باشد که با ساختمان هایی برخورد کرده باشیم که در کنار واحد های تجاری آن در هر طبقه، واحد مسکونی هم وجود دارد. این آپارتمان ها معمولا کاربری مسکونی دارند اما بعضی از مشاغل کاملا قانونی و بدون تغییر کاربری در این ملک مشغول به فعالیت هستند. و آن مشاغل عبارتند از:
- مطب پزشکان.
- دفتر اسناد رسمی.
- دفتر وکالت.
- دفتر ازدواج و طلاق.
- پشخوان دولت.
- دفتر روزنامه و مجله به شرطی که چاپ و بسته بندی در محل انجام نشود.
- مشاغل خانگی مانند: سبزی پاک کردن و بسته بندی.
- آموزشگاه هایی نظیر، تدریس زبان های خارجی، موسیقی، هنر، کامپیوتر و…
مراحل تبدیل کاربری مسکونی به تجاری
تبدیل کاربری مسکونی به تجاری به دو شیوه کلی انجام می گیرد. اول تغییر کاربری از طریق تخریب و نوسازی و دوم تغییر کاربری از طریق دریافت مجوز. با توجه به محدودیتهای موجود برای دریافت مجوز و همچنین وجود بافت فرسوده گسترده که نیاز به بازسازی دارد تغییر کاربری ملک بیشتر مواقع از طریق تخریب و نوسازی انجام میشود.
برای تغییر کاربری ملک از مسکونی به تجاری طبق مراحل زیر عمل میکنید:
مراجعه به شهرداری برای پرداخت عوارض ساختمان.
مراجعه به سازمانها و ادارات لازم برای تکمیل مدارک اولیه.
مراجعه به دفتر خدمات نوسازی ناحیه و ارائه درخواست از طریق پر کردن فرمی که در آن کاربری قدیم و کاربری جدید جهت تغییر ثبت میشود. پس از پر کردن فرم و ارائه مدارک فرآیند تشکیل پرونده به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.
در مرحله بعد یک بازرس برای بررسی ملک مورد نظر فرستاده میشود. این بازرس موظف است ابتدا اطلاعات درج شده در فرم درخواست را با ملک تطابق داده و در صورت عدم وجود اختلاف بین این دو سایر شرایط مورد نیاز برای تغییر کاربری ملک را نیز بررسی کند. به طور مثال: پهنای کوچه یا خیابانی که ملک در آن واقع شده و موقعیت ملک نسبت به ساختمان های اطراف.
در صورتی که تخلفی در این موارد وجود داشته باشد مالک موظف است ابتدا برای رسیدگی به آن اقدام کرده و سپس روند درخواست خود را پیگیری نماید.
در این مرحله دفتر خدمات نوسازی دستور نقشه جدید که متناسب با کاربری مورد درخواست است را صادر میکند. در این نقشه اطلاعات مربوط به موقعیت ملک و فضای شهری اطراف آن و تعداد طبقات جدید، سطح اشغال و حدود فضاهای مختلف مثل پارکینگ و نورگیر و… مشخص میشود. در صورتی که مالک نسبت به هر بخش از این نقشه اعتراضی داشته باشد باید اعتراض خود را پیش از ورود به مرحله بعد پییگری نماید.
در مرحله بعد ملک بر طبق نقشه صادر شده از طرف سازمان نوسازی برای طراحی نقشه اصلی اقدام میکند. موارد ذکر شده در دستور نقشه باید در نقشه اصلی طراحی شده رعایت شود. خوب است بدانید این موارد پس از بازسازی ملک مورد نظر مجددا از طریق مراجع مربوطه بررسی میشود و در صورت تخلف مطابق قوانین با مالک برخورد خواهد شد.
پس از تهیه نقشه اصلی مالک باید همراه با نقشه ملک، جهت دریافت پروانه ساخت به دفتر خدمات نوسازی مراجعه کند. سازمان پس از بررسی تطابق نقشه با دستور نقشه صادر شده، پروانه نوسازی و تغییر کاربری ملک را صادر میکند. در صورتی که در نقشه تهیه شده توسط مالک موارد لازم رعایت نشده باشد مالک باید برای اصلاح آن اقدام کرده و مجددا به سازمان نوسازی مراجعه کند. صدور پروانه پس از تایید نهایی به مالک اطلاع داده میشود.
مرحله آخر تخریب و نوسازی ملک است. به این صورت که پس از صدور مجوز تغییر کاربری، ملک مورد نظر تخریب شده و مطابق نقشه تایید شده نوسازی میشود.
تغییر کاربری مسکونی به تجاری
تغییر کاربری از مسکونی به تجاری به خصوص هنگامی که فرصتهای تجاری بسیار خوبی در برابر مالک باشد، بسیار وسوسه انگیز است.
برای تغییر کاربری مسکونی به تجاری دو راه قانونی در پیش رو خواهید داشت:
- از طریق تخریب و نوسازی کامل ملک.
- تغییر کاربری از طریق مراجعه به مراجع قانونی و تغییر کاربری در سند.
در قانون 55 شهرداری بند 24 به این مطلب اشاره گردیده است که «شهرداری در شهرهایی که نقشه جامع شهری تهیه شده است، مکلف است، طبق ضوابط نقشه مذکور، نسبت به صدور پروانههای ساختمانی و کاربری آنها اقدام کند». این تکلیف قانونی میتواند شما را در تغییر کاربری مسکونی به تجاری دچار مشکلاتی کند. اما راهکارهای قانونی زیادی برای فائق آمدن برای آن وجود دارد.
تبدیل ملک مسکونی به تجاری
مرحله نهایی در فرآیند تغییر کاربری ملک مسکونی به تجاری؛ تخریب و نوسازی ملک می باشد. به این ترتیب ملک مسکونی مطابق با مجوز تغییر کاربری تخریب می گردد و بر اساس نقشه جدید نوسازی می گردد.
شایان ذکر است که ملک تجاری جدید مطابق با نقشه دارای شرایط خاصی می باشد که متفاوت از ملک مسکونی قبلی است؛ به عنوان مثال در ملک تجاری جدید فضاهایی برای انبار، پارکینگ و بارگیری در نظر گرفته می شود که در ملک مسکونی الزامی به وجود آن ها نیست.
جریمه تغییر کاربری مسکونی به اداری
در چارچوب تبصره بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری شهرداری مکلف است به عنوان مسئول اداره و مدیریت شهر، تخلف تغییر کاربری را در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح نماید. بعد از صدور حکم و انقضای مهلتی که سقف زمانی آن، دو ماه است، باید محل کسب و پیشه یا تجارت توسط مالک یا مستاجر تعطیل گردد.
در صورت عدم اجرای حکم توسط مالک یا مستاجر، مامورین شهرداری قهرا مجاز به اجرای رای و تعطیلی محل می باشند.
تغییر کاربری مسکونی به اداری
تغییر کاربری ملک از مسکونی به اداری طبق مراحل زیر است.
- رجوع به شهرداری و پرداخت عوارض سالیانه ملک.
- رجوع به سازمانها و ادارات لازم برای تکمیل مدارک اولیه.
- رجوع به دفتر خدمات نوسازی ناحیه و ارائه درخواست از طریق پر کردن فرمی که در آن کاربری قدیم و کاربری جدید جهت تغییر ثبت میشود. پس از پر کردن فرم و ارائه مدارک فرآیند تشکیل پرونده به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.
- در مرحله چهارم یک ناظر برای بررسی ملک فرستاده میشود. این فرد میباید ابتدا اطلاعات درج شده در فرم درخواست را با ملک مطابقت دهد و در صورت عدم وجود اختلاف بین این دو سایر شرایط مورد نیاز برای تغییر کاربری ملک را نیز بررسی نماید. در صورتی که مغایرتی در این موارد وجود داشته باشد مالک باید ابتدا برای رسیدگی به آن اقدام کرده و سپس روند درخواست خود را پیگیری نماید.
- دفتر خدمات نوسازی در این مرحله دستور نقشه جدید که متناسب با کاربری مورد درخواست است را صادر خواهد کرد و سپس در این نقشه اطلاعات مربوط به ملک اداری مشخص خواهد شد. در صورتی که مالک نسبت به هر بخش از این نقشه اعتراضی داشته باشد باید اعتراض خود را پیش از ورود به مرحله بعد پیگیری نماید.
- مالک در این مرحله طبق نقشه صادر شده برای طراحی نقشه اصلی اقدام خواهد کرده و موارد ذکر شده در دستور نقشه را در نقشه اصلی طراحی شده لحاظ میکند. البته این موارد پس از بازسازی ملک مورد نظر مجددا از طریق مراجع مربوطه بررسی میشود و در صورت تخلف نقشه باید اصلاح گردد.
- پس از تهیه نقشه اصلی مالک باید همراه با نقشه ملک، جهت دریافت پروانه ساخت به دفتر خدمات نوسازی شهرداری مراجعه کند. این دفاتر پس از بررسی تطابق نقشه با دستور نقشه صادر شده، پروانه نوسازی و تغییر کاربری ملک را صادر خواهند کرد.
- در مرحله آخر نیز تخریب و نوسازی ملک صورت خواهد گرفت. به این صورت که پس از صدور مجوز تغییر کاربری، ملک مورد نظر تخریب شده و مطابق نقشه تأیید شده نوسازی میشود.
شکایت از همسایه تغییر کاربری
در صورتی که از طریق مصالحه نتوان به حل مشکلات میان همسایگان پرداخت می توان از طریق شکایت، اعمال آزار دهنده را متوقف کرد. اما پیش از شکایت و مراجعه به مراجع قانونی، می توان از طریق مدیر یا هیئت مدیره ساختمان اقدام کرد. در نهایت اگر از طریق تذکرات مدیر ساختمان نیز نتیجه ای حاصل نشد شکایت از همسایه واجب می شود.
بهتر است پیش از انجام هر شکایتی از طریق مشاوره حقوقی شکایت از همسایه در مورد پرونده خود به کسب اطلاعات بپردازید. اگر اعمال همسایه، تمامی همسایه ها را مورد آزار قرار می دهد، شکایت از همسایه بهتر است از طریق هیئت مدیره پیگیری و انجام شود. اما اگر این آزار صرفا دو شخص را درگیر می کند بهتر است خود اقدام به عمل کنید.
نکته : آزار و اذیت همسایه باید فراتر از حد معمول باشد. یعنی اعمال وی فراتر از حد متعارف باشد. در شکایت های این چنینی حد عرف میتواند اهمیت بسیاری داشته باشد که شما می توانید با انجام مشاوره حقوقی شکایت از همسایه به اطلاعات سودمندی در مورد پرونده خود دست یابید.
شکایت از همسایه تجاری
همان طور که در بند 24 از ماده 55 در قانون شهرداری بیان شده است: صدور پروانه برای تمامی ساختمانها و ساخت و ساز هایی که در شهر انجام میشود در حیطه فعالیت های شهرداری می باشد. مطابق با این قانون چنان چه در ساختمانی که سند آن مسکونی است، فعالیت های تجاری صورت گیرد.
شهرداری موظف است تا با این قضیه برخورد کند و پس از احراز تخلف مالک یا مستاجر، در ارتباط با تعطیل محل کسب و پیشه از جانب کمیسیون اتخاذ تصمیم های لازم صورت گیرد.
شکایت از تغییر کاربری مسکونی به تجاری
همانطور که در بند 24 از ماده 55 در قانون شهرداری بیان شده است: صدور پروانه برای تمامی ساختمانها و ساخت و ساز هایی که در شهر انجام میشود در حیطه فعالیت های شهرداری می باشد.مطابق با این قانون چنانچه در ساختمانی که سند آن مسکونی است، فعالیت های تجاری صورت گیرد.
شهرداری موظف است تا با این قضیه برخورد کند و پس از احراز تخلف مالک یا مستاجر، در ارتباط با تعطیل محل کسب و پیشه از جانب کمیسیون اتخاذ تصمیم های لازم صورت گیرد.
جریمه تغییر کاربری مسکونی به تجاری
برخی از مالکان در پی تبدیل کاربری خانه ی خود از مسکونی به تجاری هستند و برای این کار راهکار های قانونی وجود دارد که می توانند از طریق آن قضیه را پیگیری کنند. تغییر کاربری خانه همیشه یکی از دغدغه های صاحبان آنها است که بیشترین تغییر نیز در حوزه تغییر کاربری به تجاری یا تغییر کاربری به اداری صورت می گیرد چرا که همان طور که اشاره کردیم، ملک تجاری یا اداری دارای ارزش بیشتری بوده و اصطلاحا صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
هر گونه تغییر کاربری دارای مسیر مشخصی است که باید طی شود. برای انجام این کار باید به دفاتر خدمات نوسازی ناحیه ای که ملک در آن قرار دارد مراجعه کرده و روال کار اداری آن را انجام دهید.
تغییر کاربری حیاط به تجاری
بر اساس قوانین شهرداری، برای ساخت هر ملکی ابتدا یک مجوز صادر میشود که کاربری ملک به صورت دقیق در آن مشخص میشود. به این مجوز پروانه ساخت میگویند که دریافت آن پیش از شروع هر گونه عملیات ساخت و ساز لازم است.
در کنار این موضوع که کاربری ملک در پروانه ساخت آن قید میشود، شهرداری نیز موظف است به صورت مداوم بر تغییر کاربری زمین مسکونی یا تغییر کاربری به تجاری نظارت داشته باشد و مانع از فعالیتهای غیر قانونی شود.
بهتر است بدانید که هر گونه تغییر کاربری زمین که به صورت غیر قانونی صورت بگیرد و همراه با تخلف باشد، مجازات سنگینی را به همراه داشته که از جمله آنها باید به جریمه نقدی و حبس اشاره کرد.
تغییر کاربری ملک
ساختمان ها با اهداف و برای استفاده های گوناگونی ساخته می شوند. منظور از کاربری ملک نیز، استفاده ای است که از ملک می شود. این استفاده طبق طرح تفصیلی شهرداری و بر اساس چگونگی استفاده از آن ملک و فعالیت های شهری در اطراف آن مشخص می شود. شهرداری نوع استفاده افراد از ساختمان را در پروانه ساخت درج می کند.
حال اگر بخواهیم از ملک استفاده ای غیر از چیزی که در پروانه ساختمان نوشته شده بکنیم، باید تغییر کاربری بدهیم. رایج ترین نوع تغییر کاربری، تغییر کاربری ملک مسکونی به اداری و تجاری است. زیرا قیمت املاک تجاری بسیار بالاتر از املاک مسکونی است.
تبدیل کاربری ملک مسکونی به تجاری
قوانین تغییر کاربری به جز در موارد خاص ممنوع میباشد و در صورت مشاهده، تخلف طبق کمیسیون ماده 100 شهرداری با آن برخورد خواهد شد. در صورت عدم تمکین و اطاعت متخلف به رأی کمسیون ماده 100 ممکن است حکم حبس برای وی صادر شود.
اگر چه طبق ماده 100 شهرداری امکان تغییر کاربری ملک ممکن نیست و استفاده از ملکی متفاوت از نوع کاربری ساختمان غیر قانونی میباشد، اما ممکن است به دلیل تغییر در شرایط زندگی و بافت منطقه، برخی از اراضی و یا ساختمانها با تغییر کاربری رو به رو شوند، در واقع تغییر کاربری ملک یا زمین با اجازه قانونگذار انجام میشود.
به منظور تغییر کاربری ساختمان، مالک باید سند مالکیت، نقشه و تقاضانامهی خود، مبنی بر تغییر کاربری را به شهرداری ارائه دهد. بعد از این که درخواست تغییر کاربری از سوی مالک و با نظر مشاور تفصیلی منطقه شهرداری ارائه شد، مدارک از سوی معاونت شهرسازی و معماری منطقه به اداره کل طراحی شهری و برنامهریزی ارسال شده و در کمیسیون ماده 5 شهرداری طرح موضوع میشود، در نهایت رای نهایی و تصمیم گیری برای تغییر کاربری ملک اعلام میشود.
تبدیل سند مسکونی به اداری
برای تبدیل سند مسکونی به اداری باید مراحل زیر راطی کرد.
- در اولین اقدام به معاونت شهرسازی شهرداری ارائه درخواست از سوی مالک.
- کسب نظر مشاور طرح تفصیلی منطقه از جانب معاونت شهرسازی و معماری.
- ارسال مدارک به اداره کل طراحی شهری و برنامه ریزی از جانب معاونت شهرسازی و معماری.
- بردن طرح موضوع در کمیسیون ماده پنج.
- در آخر اعلام رای نهایی و تصمیم گیری صورت می گیرد.
فعالیت اداری در یک ملک مسکونی
کاربری و مجوز هر ساختمان، قبل از شروع به ساخت آن، توسط شهرداری و با درنظر گرفتن طرحهای توسعه شهری صادر میشود و اکثر ساختمانهای شهر، دارای کاربری اداری، تجاری یا مسکونی هستند.
بدین ترتیب، افراد در شرایط کلی این اجازه را نخواهند داشت که از ملکی با یک مجوز خاص، به منظور دیگری استفاده کنند و از همین رو، فعالیت اداری در واحدهایی با کاربری مسکونی ممنوع است و شهرداری هم با جدیت با این موضوع برخورد کرده و دفاتر کاری که در واحدهای مسکونی مشغول به کار باشند، جریمه و حتی پلمپ خواهند شد.
مشاغل استثنا:
اگرچه در حالت کلی، امکان استفاده از یک آپارتمان مسکونی به عنوان واحد اداری وجود ندارد، حتی وقتی که ملک شما موقعیت اداری داشته باشد. اما در این میان چند استثنا وجود دارد، بدین معنی که امکان راهاندازی یکی از دفاتر زیر در یک ملک مسکونی با موقعیت اداری، وجود خواهد داشت.
مستند به ماده ۵۵ قانون شهرداری نامههای شماره ۸۱۳/۱۱۸۰۸۲۲ مورخ ۹۷/۱۰/۲۵ و شماره ۸۱۳/۱۲۹۶۹۳۰ مورخ ۹۷/۱۱/۲۱ و شماره ۸۱۳/۱۴۵۹۱۵۹ مورخ ۹۷/۱۲/۲۵ اداره کل تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه درباره مشاغل مجاز در ملک مسکونی و به استناد قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و آئین نامههای مصوب هیئت وزیران و آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری کاربردهای مجاز به استقرار در اماکن مسکونی به شرح زیر هستند:
مطب پزشکان.
حرفههای وابسته به امور پزشکی و داروخانه.
لابراتوارهای دندانسازی.
دفتر مطبوعات (روزنامه و مجله).
دفتر مهندسی.
مهندسین مشاور.
دفتر اسناد رسمی.
دفتر ازدواج و طلاق.
دفتر وکالت.
کارشناسان رسمی و مترجمان رسمی دادگستری.
مشاغل خانگی.
مهد کودکها.
مدارس ابتدایی و متوسطه دولتی.
مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیر دولتی.
آموزشگاه های دارای تائیدیه از سایر مراجع ذیصلاح.
دفاتر خدمات الکترونیک و دفاتر پیشخوان دولت.
پانسیون.
شرکتهای دانش بنیان.
شرکتهای فناوری اطلاعات و شرکتهای رایانهای.
کاربریهای فرهنگی هنری و رسانهای شهر تهران.
لازم به ذکر است که برای راهاندازی هریک از این دفاتر، در ملکی مسکونی با موقعیت اداری، نیازی به اخذ اجازه از شهرداری نیست و داشتن مجوز صنف مربوطه، کافی خواهد بود.
مشاغلی که می توان در محل مسکونی دائر نمود
شهرداری ها با اطلاع قبلی نسبت به پلمپ اماکنی که دارای کاربری مسکونی هستند اما از آن ها استفاده تجاری میشود اقدام مینمایند اما تعدادی از مشاغل از این قانون مستثنی هستند و میتوانند از آپارتمان های مسکونی خود استفاده اداری نمایند از جمله:
- دفتر وکالت.
- مطب.
- دفاتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق.
- دفاتر روزنامه و مجله.
- دفاتر مهندسی.
که همه این ۵ مورد در تبصره ذیل بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری قید گردیده است و باید به این نکته بسیار توجه نمود که راه اندازی این مشاغل در محلی با کاربری مسکونی صرفا اگر به وسیله مالک باشد امکان پذیر است و استفاده تجاری محسوب نمی شود.
نکته: طبق ماده واحده که در سال ۱۳۶۶ راجع به قانون محل مطب پزشکان تصویب شد، پزشک مستاجر و حرفه های وابسته به پزشکی می توانند در محل مسکونی مطب خویش را دائر نمایند.
رضایت همسایه برای تغییر کاربری
این روزها یکی از دیگر از مواردی که در آپارتمان ها به چشم می خورد تغییر کاربری کی از واحدها می باشد که خواه یا ناخواه این تغییر در نحوه تردد و زندگی شخصی افراد تاثیر خود را می گذارد لذا قبل از انجام و تغییر کاربری در این موارد قبل از درگیری و اختلاف نظره قبل از شروع به این مسائل بهتر از که از همسایه ها برای تغییر کاربری رضایت آن ها را گرفت تا در آینده با مشکلات حقوقی و کیفری مواجه نشوید.
فرم رضایت همسایه برای تغییر کاربری
متن فرم رضایت نامه همسایه برای تغییر کاربری از قرار زیر می باشد.
رضایت تغییر کاربری (مسکونی به اداری)
متن حقوقی سندرضایت تغییر کاربری (مسکونی به اداری)
در تاریخ فوق حاضر این دفتر گردیدند : آقا/ خانم ………… (با مشخصات فوق الذکر) مالک پلاک ثبتی ……… فرعی از ……… اصلی واقع در بخش……. مفروز و مجزی شده از …… فرعی از …….. اصلی بدین وسیله رضیت خود را نسبت به تغییر کاربری یک واحد ………………به مالکیت خانم / آقای ……………. با پلاک ثبتی ……… فرعی از ……… اصلی واقع در بخش …..…. اعلام نمود و تغییر کاربری از مسکونی به اداری واحد مشارالیه از طرف ………….. بلامانع میباشد.
در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.
ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.
طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.
دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.
به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.
در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.
مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.
بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.
بدون دیدگاه