شرکت تضامنی

در این مقاله با شرکت تضامنی، مراحل ثبت شرکت تضامنی، امور مهم در اساسنامه شرکت تضامنی، ویژگی شرکت تضامنی و انحلال آن آشنا شوید.

در صورت هرگونه سوال راجع به شرکت های تجاری می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

تعریف شرکت تضامنی

شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود و اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض شرکت کافی نباشد، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام قروض هستند. در صورتی که نام برخی مالکان شرکت در نام شرکت آمده باشد، شرکت تضامنی محسوب می‌شود.

مراحل ثبت شرکت تضامنی

شرکت تضامنی بعد از انجام این امور قابل تاسیس می باشد:

  • شرکتنامه مطابق قانون تنظیم شده باشد.
  • تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی تماما تقویم و تحویل شده باشد.

شرکت تضامنی

امور مهم در اساسنامه شرکت تضامنی

معمولا این شرکت نیازی به اساسنامه ندارد اما در صورت وجود قراری بین شرکا در صورت نیاز در اساسنامه قید می شود زیرا در اساسنامه شرکت تضامنی امور اساسی درج می شود مواردی مانند:

  • نام شرکت.
  • موضوع شرکت.
  • مدت فعالیت شرکت.
  • شرایط تقسیم سود و زیان.
  • سرمایه نقدی و یا غیر نقدی هریک از شرکا با درج نام شرکا.
  • قوانین مربوط به فوت شرکا و یا انحلال شرکت به هر دلیل.

ویژگی شرکت تضامنی

وجود حداقل دو یا چند شریک

برای ایجاد یک شرکت تضامنی حداقل دو نفر باید منابع خود را در میان بگذارند. البته طبق قانون مشارکت، حداکثر محدودیت تعداد شرکا مشخص نشده است. با این حال برخی قوانین شرکت ها مقرر می‌ دارند که این تعداد باید زیر ده نفر باشد.

توافق نامه

مشارکت در شرکت تضامنی از طریق توافق میان افرادی که صلاحیت انعقاد قرارداد را دارند به وجود می‌آید. این توافق نامه می‌تواند شفاهی، کتبی یا ضمنی باشد. در هر حال، همه موارد باید به صورت دقیق و شفاف در توافق نامه ذکر شوند.

مشاغل قانونی

شرکا باید فعالیت های قانونی را در یک شرکت تضامنی انجام دهند و انجام هرگونه فعالیت غیر قانونی جایز نمی ­باشد.

ثبت شرکت

در برخی از کشورها مطابق قانون، ثبت این شرکت اجباری نیست. با این حال در صورت عدم ثبت شرکت، نمی­ توان مزایای قانونی خاصی را کسب نمود و پیامدهای این عدم ثبت عبارتند از: شرکت نمی­ تواند در دادگاه قانونی علیه طرف های دیگر برای حل و فصل دعاوی اقدامی انجام دهد و این که در صورت اختلاف میان شرکا، حل و فصل اختلافات از طریق قانونی و در دادگاه امکان پذیر نیست.

تقسیم سود

در قرارداد شرکت تضامنی باید نحوه تقسیم سود و زیان بین شرکا مشخص شود. به عبارتی، شرکا نسبت به دارایی های شرکت مالکیت مشترک داشته و زمانی که شرکت منحل شد، دارایی های باقی مانده به نسبت مانده حساب سرمایه به آنان تعلق می­ گیرد.

مسئولیت نامحدود

همه شرکا به طور مشترک و جداگانه مسئولیت کلیه فعالیت های انجام شده توسط شرکت تضامنی را بر عهده دارند. به عبارت دیگر، در تمام مواردی که دارایی شرکت برای تامین تعهدات بستانکاران کافی نیست، دارایی خصوصی شرکا نیز می‌تواند ضمیمه شود.

انتقال سود

یک شریک نمی ­تواند منافع خود را از این شرکت به خارج از آن منتقل کند مگر این که همه شرکا دیگر به اتفاق آرا توافق کنند. شریک، نماینده­ای از شرکت بوده و واجد شرایط انتقال سود و منافع خود به طور یک جانبه به افراد خارج از شرکت نمی ­باشد.

شرکت تضامنی

انحلال شرکت تضامنی

این شرکت نیز همچون سایر شرکت ها ممکن است به پایان کار خود برسد. پایان دادن به عمر شرکت تضامنی ممکن است از طریق انحلال و یا فسخ اتفاق بیفتد همان طور که با وقوع یکسری امور سایر شرکت ها منحل می شوند در مورد این شرکت نیز اگر موارد عام انحلال شرکت را داشته باشیم، انحلال اتفاق می افتد.

این موارد که در قانون احصاء شده اند عبارتند از:

منقضی شدن عمر شرکت.

ممکن است این شرکت برای مدت محدودی تشکیل شده باشد پس به طور طبیعی بعد از گذر این زمان، منحل خواهد شد.

منتفی شدن موضوع شرکت.

اگر موضوع شرکت به هر دلیلی غیر ممکن شود و نتوان آن را انجام داد، شرکت از بین می رود.

اجماع تمام شرکا.

اگر تمامی شرکا تصمیم بگیرند که شرکت به کار خود پایان دهد، انحلال اتفاق می افتد.

صدور حکم ورشکستگی.

در صورتی که حکم ورشکستگی صادر شود، خود به خود منحل خواهد شد.

باطل شدن قرارداد شرکت.

اگر توافق اولیه شرکا مبنی بر ایجاد شرکت باطل باشد، شرکت نیز منحل می شود.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *