قانون اصلاح ماده یک قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت

قانون اصلاح ماده یک قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت

در صورت هرگونه سوال راجع به قانون اصلاح ماده یک قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

ماده ۱

در ماده (۱) قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت مصوب ۱۳۸۶/۹/۱۸ عبارت «از طریق عرضه بنزین و گازوئیل در بخش حمل و نقل با استفاده از کارت هوشمند سوخت» جایگزین عبارت «از طریق عرضه بنزین و گازوئیل در بخش های حمل و نقل و صنعت و کشاورزی با اولویت کارت هوشمند سوخت» می شود.

ماده ۲

یک تبصره به شرح زیر به ماده (۱) قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت الحاق می شود:

تبصره ـ دولت مجاز است به منظور ترغیب مصرف کنندگان به استفاده از کارت هوشمند سوخت مختص هر خودرو از سیاست های انگیزشی در چهارچوب قوانین و مقررات استفاده کند.

قانون فوق مشتمل بر دو ماده در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ بیستم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و نود و شش مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۶/۳/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید.

قانون اصلاح ماده یک قانون توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت

سوخت

بر اساس قانون بقای انرژی نیوتن، انرژی نه به وجود می آید و نه از بین می رود، تنها می تواند از یک شکل به شکل دیگر تبدیل شود. بنابراین، نمی توان برای انجام کارها انرژی تولید کرد، فقط می توان با استفاده از برخی مواد خاص، یک شکل از انرژی را به شکل دیگر تبدیل کرد. به این مواد، سوخت (Fuel) می گویند.

برای مثال در هنگام سوزاندن کاغذ توسط چوب کبریت، نور تولید نمی شود، بلکه انرژی گرمایی چوب کبریت، به انرژی نوری تبدیل می شود. در واقع انواع سوخت موادی هستند که در اثر واکنش با سایر مواد، گرما آزاد می کنند.

انواع سوخت شیمیایی و هسته ای

سوخت شیمیایی 

موادی که در اثر واکنش با سایر مواد، انرژی را طی فرآیند احتراق آزاد می کنند، سوخت شیمیایی نام دارند.

سوخت های شیمیایی بر اساس خواص فیزیکی به انواع جامد، مایع و گاز و بر اساس نحوه پیدایش، به انواع سوخت اولیه یا طبیعی و سوخت ثانویه یا مصنوعی تقسیم بندی می شوند.

سوخت هسته ای 

موادی که از طریق شکافت هسته ای انرژی آزاد می کنند، سوخت هسته ای نام دارند.

شکافت هسته ای فرآیندی است که طی آن یک اتم سنگین مثل اورانیوم به دو اتم سبک تر تبدیل می شود. در این تبدیل، مقدار زیادی انرژی آزاد می شود. از نظر فنی برای تولید انرژی هسته ای از هر ماده ای می توان استفاده کرد، اما برای اطمینان از عملکرد مناسب و آزادسازی انرژی بدون محدودیت از هر ماده ای برای این کار استفاده نمی شود. در واقع برای تولید انرژی هسته ای از عناصر دارای قابلیت شکافت هسته ای استفاده می شود. از سوخت های هسته ای متداول می توان به اورانیوم -235 (235U) و پلوتونیوم -239 (239Pu) اشاره کرد.

انواع سوخت بر اساس نحوه پیدایش

سوخت های طبیعی (اولیه)

شامل سوخت هایی هستند که در طبیعت وجود دارند، مانند:

سوخت های فسیلی: این سوخت ها بقایای پوسیده گیاهان و جانورانی هستند که دهه ها در معرض دما و فشار بالا در زیر پوسته زمین قرار داشته اند. بیشترین ماده تشکیل دهنده سوخت فسیلی، هیدروکربن است. از این رو، رایج ترین منابع سوخت امروزی، هیدروکربن ها هستند. سوخت های فسیلی تجدید ناپذیر هستند. علاوه بر این، محیط زیست را نیز بسیار آلوده می کنند. از انواع سوخت های فسیلی می توان ذغال سنگ، نفت و گاز طبیعی را نام برد.

سوخت های مصنوعی (ثانویه)

سوخت هایی هستند که به صورت مصنوعی تولید می شوند؛ مانند:

سوخت رانندگی هیبرید سینرجی (Hybrid Synergy Drive): تکنولوژی سوخت جدید کمپانی تویوتا است. HSD نام دارد و حاصل ترکیب موتور بنزینی و موتور الکتریکی است. با سوخت گیری موتور بنزینی، موتور الکتریکی توسط نیروی مکانیکی شارژ شده و می توان از آن به عنوان سوخت اتومبیل استفاده کرد.

سوخت بیودیزل (Biodiesel): سوخت بیودیزل یک سوخت تجدیدپذیر است، زیرا از چربی های حیوانی و گیاهی تولید می شود.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *