الزام به تحویل ملک

الزام به تحویل ملک

در این مقاله با الزام به تحویل ملک، الزام به تحویل مبیع غیر منقول، الزام به تحویل مبیع در ملک مشاع، ضمانت اجرای الزام به تحویل ملک، نحوه تنظیم دادخواست الزام به تحویل ملک، مطالبه خسارت تاخیر در تحویل ملک و دادگاه صالح الزام به تحویل ملک آشنا شوید.

در صورت هرگونه سوال راجع به الزام به تحویل ملک می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

رزرو آنلاین وقت مشاوره

با انتخاب وکیل برگزیده دادپویان با بهترین وکیل پایه یک متناسب با موضوع خود مشاوره بگیرید.
دادپویان

الزام به تحویل ملک

دعوای الزام به تحویل ملک زمانی مطرح می گردد که ملکی طی مبایعه نامه به خریدار فروخته می شود. اما فروشنده از تعهد خود نسبت به تحویل ملک، تخلف کرده است. خواهان دعوای الزام به تحویل ملک، خریدار و خوانده این دعوا، فروشنده است که ملک را تحویل نمی دهد. دعاوی راجع به املاک باید در دادگاهی مطرح شود که ملک در حوزه قضایی آن واقع است.

پس از صدور رای مبنی بر الزام خوانده به تحویل ملک و قطعی شدن آن، اجراییه صادر و پرونده به اجرای احکام می رود و اقدامات قانونی لازم در جهت تحویل ملک انجام می گیرد. اگر ملک در اختیار شخص ثالثی باشد و شخص ثالث هیچ گونه قرارداد معتبری در ارتباط با آن ملک نداشته باشد، تصرف او در حکم غصب است و برای تخلیه و تحویل ملک، نیاز به اقدام و دادخواست دیگری نیست.

اگر متصرف ادعای حقی نسبت به ملک داشته باشد باید ظرف یک هفته به دادگاه مراجعه نماید و اگر ظرف ١۵ روز از تاریخ مهلت مذکور از دادگاه صالح، قراری مبنی بر تاخیر اجرای حکم به اجرای احکام ارائه نشود، عملیات اجرایی ادامه پیدا خواهد کرد و پس از تخلیه، ملک به خریدار تحویل داده می شود.

الزام به تحویل مبیع غیر منقول

مال غیر منقول بیشتر شامل زمین و خانه می شود که به آن ملک هم گفته می شود. و دعوای الزام به تحویل مبیع غیر منقول زمانی به وجود می آید که مال غیر منقولی فروخته شود اما فروشنده مبیع را تحویل ندهد و خریدار این جا دعوای الزام به تحویل مبیع غیر منقول را در دادگاه اقامه می کند. نکته ای که این جا اهمیت دارد این است که این دعوا باید در دادگاهی اقامه شود که مال غیر منقول در آن حوزه واقع شده است.

الزام به تحویل مبیع در ملک مشاع

مشاع به معنای آن است که در یک مال بیش از یک نفر شریک وجود دارد مثل یک باغ که سه دانگ آن برای یک نفر و سه دانگ دیگر برای نفر دیگری می باشد حال اگر یک نفر از شرکا سه دانگ خود را بفروشد و طبق تعهد خود آن را تحویل ندهد دعوای الزام به تحویل مبیع در ملک مشاع آیا باید بر علیه هر دو شریک اقامه شود یا فقط بر علیه فروشنده؟ که در پاسخ باید گفت: که دعوای الزام به تحویل مبیع در ملک مشاع فقط به طرفیت فروشنده اقامه خواهد شد و علیه شریک دیگر در باغ دعوایی اقامه نمی شود.

الزام به تحویل ملک

ضمانت اجرای الزام به تحویل ملک

الزام به تحویل ملک دارای ضمانت اجرا می باشد. و عدم انجام تعهد و تحویل ملک علاوه بر این که می تواند الزام به تحویل را برای ذی حق به وجود آورد، همچنین می تواند مطالبه خسارت ناشی از این عدم انجام را نیز در پی داشته باشد. که این امر هم می تواند در قرارداد قید شده باشد و هم در صورت عدم قید شدن به صورت عرفی تعیین گردد. و در پایان نیز به علت عدم تحویل ملک خریدار این حق را خواهد داشت که معامله را فسخ نماید.

نکته: چنان چه در زمان منعقد شدن عقد امکان تحویل و تسلیم ملک یا مبیع توسط فروشنده یا شخص ثالث وجود نداشته باشد معامله یا بیع باطل خواهد بود.

نحوه تنظیم دادخواست الزام به تحویل ملک

الزام به تحویل ملک، به عنوان خواسته یک دادخواست و دعوای حقوقی، نیازمند تنظیم به نحو صحیح و تقدیم به مرجع صالح می باشد. برای تحقق این امر شخص مدعی حق باید با در دست داشتن مدارک مربوطه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید تا دادخواست خود را مبنی بر الزام به تحویل ملک ثبت نماید. هزینه دادرسی این طیف پرونده های حقوقی بر اساس ارزش منطقه ای ملک برآورد و مشخص می گردد. با وجود این که با توجه به نظریه شورای نگهبان با اسناد عادی نیز می توان این دادخواست را ارائه داد اما بهتر است هم زمان آن دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی نیز داده شود. در صورت صدور حکم قطعی به نفع خواهان دعوا و قطعی شدن آن، این حکم به اجرای احکام ارجاع و توسط آن به اجرا در خواهد آمد.

مطالبه خسارت تاخیر در تحویل ملک

در صورت تاخیر فروشنده در ایفا تعهد خود مبنی بر تحویل ملک به خریدار، علاوه بر طرح دعوای الزام به تحویل ملک، مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهد نیز امکان پذیر است. اگر متبایعین ضمن عقد بیع، مبلغی را به عنوان ضمانت اجرای تخلف از اجرای تعهد تعیین نمایند، خریدار می تواند از طریق طرح دعوای مطالبه وجه التزام قراردادی ضرر و زیان خود را استیفا نماید.

چنان چه وجه التزام در قرارداد تعیین نشده باشد نیز خریدار می تواند با اثبات وقوع تخلف، ورود خسارت ناشی از آن و وجود رابطه سببیت میان وقوع تخلف و ورود ضرر و هم چنین تصریح به لزوم جبران خسارت در قرارداد، قانون یا عرف، جبران ضرر وارده به خود را مطالبه نماید.

دادگاه صالح الزام به تحویل ملک

دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به این دعوا را دارد، دادگاه محل وقوع ملک می باشد. و در آنجا باید طرح دعوا کرد از قبل دادخواست مربوطه را باید در دفاتر خدمات قضایی تنظیم کرد و سپس از طریق این دفتر به دادگاه ارسال می شود تا دادگاه به تعیین وقت و رسیدگی بپردازد.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *