قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی

قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی

در این مقاله آشنا میشوید با: قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی با وکیل کیفری تهران، می توانید با وکیل آنلاین در تماس باشید.

ماده قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی

ماده‌ واحده ـ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱ با اصلاحات و الحاقات بعدی از تاریخ انقضای مدت اجرای آزمایشی آن، دائمی می‌شود.

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ نهم خردادماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در مورخ ۲۳/۳/۱۳۹۷ به تأیید شورای نگهبان رسید. 

نمایندگان مردم در خانه ملت به طرح دائمی شدن قانون مجازات اسلامی رای مثبت دادند.

قانون دائمی شدن قانون مجازات اسلامی


نمایندگان در نشست علنی چهارشنبه، ۹ خرداد ماه مجلس شورای اسلامی با ۱۲۸ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع از مجموع ۲۶۱ نماینده حاضر در جلسه با کلیات طرح دائمی شدن قانون مجازات اسلامی موافقت کردند.
لازم به ذکر است بنابر اعلام رییس مجلس شورای اسلامی ۱۲ نفر از نمایندگانی که در حال شمارش آراء انتخابات هیات رییسه بودند با این طرح موافقت کردند که این تعداد به عدد موافقان اضافه می‌شود.
هم چنین نمایندگان با ۱۳۹رای موافق، ۸۱ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۶۴ نماینده حاضر در جلسه با ماده واحده طرح دائمی شدن قانون مجازات اسلامی موافقت کردند.
گفتنی است بنا بر اعلام رییس مجلس شورای اسلامی ۱۰ نفر از نمایندگانی در حال شمارش آراء هیات رییسه بودند با ماده واحده این طرح موافقت کردند که این تعداد نیز به موافقان اضافه می‌شود.

وجود قانون مجازات اسلامی

به طور کلی هر جامعه ای به منظور برقراری نظم نیازمند وجود قانون است. این موضوع را بشر زمانی دریافت که اقدام به زندگی اجتماعی کرد و تا امروز که قانون شکل بسیار پیچیده تری نسبت به آن زمان به خود گرفته است آن را اعمال می کند . امروزه نیز قانون در همه کشور ها از جمله ایران در موضوعات مختلف تقسیم بندی و طبقه بندی شده است تا مراجعه به آن راحت تر و نحوه به کار گیری آن سهل تر باشد. قانون مجازات اسلامی یکی از مهمترین قوانین در کشور ما محسوب می شود که برای همه آگاهی از آن ضروری است. بنابراین، آشنایی با محتوای این قانون از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در ادامه به جزئیات این قانون خواهیم پرداخت.

همان طور که پیش تر به آن اشاره شد قانون مجازات اسلامی در ۸ مرداد ۱۳۷۰ توسط کمیسیون امور قضایی مجلس شورای اسلامی تصویب شد و به طور آزمایشی به مدت 5 سال اجرا گردید تا در مرحله عمل نیز این قانون مورد بررسی قرار گیرد. در سال 1375 نیز مدت اجرای آزمایشی این قانون برای مدت 10 سال دیگر تمدید شد. به این ترتیب، این قانون تا سال 1390 به صورت آزمایشی اجرا شد و در این مدت مجلس شورای اسلامی اقدام به طرح قانون مجازات اسلامی جدیدی کرد که در سال 1392 به اجرا گذاشته شد و در حال حاضر قانون حاکم و مادر در امور جزایی قانون مجازات اسلامی جدید محسوب می شود.

این قانون ۴۹۷ ماده و به همراه قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) ۷۲۹ ماده دارد و کلیه قوانین مغایر پیش از خود از جمله قانون مجازات عمومی ایران سال ۱۳۰۴ را ملغی اعلام کرده‌است.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *