قانون ماده واحده تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری

قانون ماده واحده تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری

در صورت هرگونه سوال راجع به قانون ماده واحده تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان به صورت تلفنی یا حضوری مشاوره حقوقی داشته باشید.

در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (123) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری که با عنوان طرح یک فوریتی به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردیده بود، با تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ 4/7/1396 و تایید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ می گردد.

ماده واحده- مهلت اجرای آزمایشی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنتعتی و علائم تجاری مصوب 7/8/1386 از تاریخ انقضای آن به مدت دو سال تمدید می شود.

قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ چهارم مهر ماه یکهزار و سیصد و نود و شش مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 19/7/1396 به تایید شورای نگهبان رسید.

تعریف ثبت اختراع 

اگر بخواهیم تعریف دقیقی از اختراع چیست برای شما ارائه کنیم، باید بگوییم که اختراع یک راه حل نوآورانه و جدید، برای یک مشکل فنی است که تا به حال وجود نداشته است. حال بهتر است بگوییم که اختراع ممکن است، به وجود آمدن یک وسیله، دستگاه، فرمول شیمیایی، محصول، دارو، فرآیند اقتصادی و… کاملا نو و جدیدی باشد، یا حتی ممکن است بهبود و بهینه سازی قسمتی از محصول یا فرآیند از قبل اختراع شده ای، باشد.

تعریف دیگر ثبت اختراع در اداره ثبت اختراع به این صورت است که، اختراع (invention) برنامه ریزی و طرح ساخت یک وسیله یا محصول نو و جدیدی که، در صنعت، بازرگانی، کشاورزی و یا هر بخش دیگری کاربردهایی را داشته باشد، که اگر بخواهیم برای آن مثالی بزنیم، می توان به اختراع تلوزیون، کفش، اتومبیل، فضاپیما و… اشاره کرد.

تعریف دیگری و علمی تری از اختراع وجود دارد که به نظر بهترین تعریف آن نیز می باشد، به نتیجه و حاصل تلاش فکری و آن چیزی که از ذهن خلاق یک مخترع، در شکل یک محصول صنعتی کارآمد یا فرآیند صنعتی به وجود می آید، را می توان بهترین تعریف اختراع چیست بیان کرد.

قانون ماده واحده تمدید مهلت اجرای آزمایشی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری

حق اختراع چیست؟

حق اختراع عبارت است از حق انحصاری مخترع در استفاده از اختراع خود دارد که برای مدت مشخص؛ حق اختراع نتیجه زحمت، کار و فعالیت مخترع است، زیرا کالای جدیدی به بازار عرضه کرده است. البته همان طور که گفته شد، اختراع باید از لحاظ اقتصادی و عملی قابل استفاده و کاربردی باشد، زیرا قوانین علمی که ممکن است بعدا منشاء نتایج مهمی گردند از لحاظ مادی ارزش اقتصادی ندارند.

حمایت از مخترع

پس از این که این کار انجام می شود و حق اختراع به شخص داده می شود، به دو صورت از مخترع حمایت می شود:

  • حمایت ایجابی که به دارنده حق می دهد تا از تلاش ذهنی و خلاقیت خود بهره مند شود.
  • حمایت سلبی که دیگران را وادار می کند تا به حقوق صاحب اختراع اهمیت بدهند. هیچ فردی حق ندارد حقوق مخترع را نقض کند. تمامی حقوق از جمله حق انحصاری ساخت، صادرات، واردات، فروش و استفاده از فراورده ها و کالاهای به دست آمده از فرآیند برای صاحب اختراع محفوظ است.

قوانین ثبت اختراع در ایران

طبق قوانین ثبت اختراع که از سوی سازمان جهانی تعریف شده است؛ هر گاه دو یا چند نفر یک محصول و یا فرایندی واحدی را اختراع کنند، آن شخص و یا گروهی که اظهارنامه خود زودتر ارائه دهند، قطعا آن اختراع به نامشان ثبت خواهد شد. اگر زمان اظهارنامه ثبت اختراع هم یکی بود؛ هر کدام از آنان که بتوانند ادعای خود را بابت تاریخ مقدم، ثابت کنند حق پتنت به آن شخص و یا گروه اعطا خواهد شد.

از دیگر قوانین تصویب شده در سازمان جهانی ثبت اختراعات، این است که در صورت فوت صاحب حق، کلیه حقوق ناشی از اختراع ثبت شده قابل انتقال بوده و به ورثه او منتقل خواهد شد.

پیشنهاد ما به شما قبل از هر اقدام حقوقی یا کیفری، مشاوره رایگان با وکلای پایه یک دادگستری است که تا قبل از گرفتار شدن در دام حقوقی یا کیفری، بتوانید راه حل مناسبی را پیدا کنید. بهترین گزینه برای مشاوره حقوقی وکیل آنلاین است.

حق الوکاله مناسب

تضمین کیفیت در سریعترین زمان ممکن تا حصول نتیجه مطلوب با وکلای مجرب و متخصص
دادپویان

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *