وکیل برای شارژ ساختمان
در این مقاله آشنا میشوید با: وکیل برای شارژ ساختمان. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
طنز حقوقی دادپویان وکیل برای شارژ ساختمان
سلام به طنز حقوقی دادپویان خوش آمدید.
طنز حقوقی دادپویان قصد دارد در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، خانوادگی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند. (طنز)
با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف طنز حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل دارید، با وکیل آنلاین دادپویان تماس بگیرید.
موضوع امروز طنز دادپویان در مورد یک راننده تاکسی به اسم هژیر خان هست که موضوع یکی از دوستاشو با وکیل درمیون میزاره.
مطالبه شارژ ساختمان
میدونید در صورتیکه هر فردی در ساختمان شارژشو پرداخت نکنه چه اقداماتی میتونید انجام بدین؟
فارغ از اینکه اون فرد هر کسی باشه و هر مقام و منصبی داشته باشه چندتا راهکار قانونی وجود داره که میتونید برای مطالبه شارژ توسط مدیر ساختمان اقدام کنید.
قانون تملک آپارتمانها
مالکیت در آپارتمان های مختلف و محل های پیشه و سکنای یک ساختمان شامل دو قسمت است.
مالکیت قسمت های اختصاصی و مالکیت قسمتهای مشترک.
قسمتهای مشترک مذکور در این قانون عبارت از قسمتهایی از ساختمان است که حق استفاده از آن منحصر به یک یا چند آپارتمان یا محل پیشه مخصوص نبوده و به کلیه مالکین به نسبت قسمت اختصاصی آنها تعلق می گیرد به طور کلی قسمت هایی که برای استفاده اختصاصی تشخیص داده نشده است یا در اسناد مالکیت ملک اختصاصی یک یا چند نفر از مالکین تلقی نشده از قسمتها مشترک محسوب می شود مگر آن که تعلق آن به قسمت معینی بر طبق عرف و عادت محل مورد تردید نباشد.
برای اطلاع از قانون تملک آپارتمانها کلیک کنید.
حقوق هر مالک در قسمت اختصاصی و حصه او در قسمت های مشترک غیر قابل تفکیک بوده و در صورت انتقال قسمت اختصاصی به هر صورتی که باشد انتقال قسمت مشترک قهری خواهد بود.
محاسبه شارژ ساختمان
همه ساختمان ها دارای هزینه هایی هستند. شارژ ساختمان هزینه هایی است که برای حفظ و نگهداری بخش های مشترک و مشاع آپارتمان از طرف ساکنین پرداخت می شود.
تعیین میزان شارژ و هزینه ها به نوع مجتمع و امکانات آن بستگی دارد. طبیعی است که هر چه میزان امکانات یک ساختمان بیشتر باشد مبلغ حق شارژ هم بیشتر است.
ممکن است قسمت هایی از ساختمان اصلا مورد استفاده برخی از همسایگان قرار نگیرد، اما این دلیلی برای پرداخت نکردن شارژ نمی شود و هم مالکان خانه و هم مستاجران لازم است مبلغ تعیین شده برای شارژ را پرداخت کنند.
حق شارژ باید به صورت ماهیانه پرداخت شود.
و اما برای پرداخت روش شارژ ساختمان که روش های مختلفی دارد ولیکن ما به سه مورد روش شارژ که روشی های معمول و اکثر ساختمان ها از این روش پیروی می کنند را برایتان توضیح می دهیم.
محاسبه شارژ واحدی
شارژ واحدی مناسب مجتمع های مسکونی، اداری و تجاری است.
این نوع شارژ بر اساس تعداد واحدها محاسبه می شود و همه واحدها به میزان برابر و به صورت ماهانه شارژ پرداخت می کنند.
در محاسبه شارژ ساختمان به این روش، داشتن و یا نداشتن انباری و پارکینگ هم در تعیین میزان شارژ موثر است.
این روش محاسبه شارژ ساختمان مناسب مجتمع هایی است که واحدهای یکسانی دارند، دارای سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی نیستند و هر واحد کنتور های آب و گاز مستقل دارند.
برای اطلاع از قوانین تملک آپارتمانها کلیک کنید.
محاسبه شارژ متراژی
این روش، مناسب مجتمع های مسکونی، اداری و تجاری است. در این نوع پرداخت شارژ، همه واحدها با توجه به میزان متراژی که دارند، شارژ خود را به صورت ماهانه پرداخت می کنند.
برای مثال اگر شارژ هر متر 2000 تومان باشد، شارژ یک واحد ۱۰۰ متری، 200 هزار تومان به صورت ماهانه است و شارژ یک واحد صد و پنجاه متری، 150 هزار تومان به صورت ماهانه است. این روش محاسبه برای مجتمع هایی که واحد هایی با متراژ متفاوت دارند، مفید است.
شارژ نفری ساختمان
این نحوه محاسبه شارژ به تعداد ساکنان هر واحد بستگی دارد و تنها در مجتمع های مسکونی کاربرد دارد.
برای مثال شارژ هر نفر به صورت ماهانه، چهل هزار تومان است. به این ترتیب، شارژ واحدی که سه نفر ساکن آن هستند، ماهانه 120 هزار تومان می شود و واحدی که پنج نفر ساکن دارد، باید ماهانه 200 هزار تومان پرداخت کند. این روش برای مجتمع هایی که سیستم آب مشترک دارند، مناسب است.
نحوه محاسبه شارژ مجتمع تجاری
مطابق ماده 23 و اصلاحیه آن درصورتیکه نماینده مالکین (اعضای هیات مدیره)، نحوه محاسبه دیگری را برای تقسیم هزینه های مجتمع مصوب نکرده باشند، تقسیم بر اساس متراژ هر واحد، روشی است که توسط قانون گذار پیشنهاد شده است.
اما در بسیاری از مجتمع های تجاری و مراکز خرید، نحوه ارائه خدمات و مقدار آن به هر یک از واحدها، بر اساس پارامترهایی مانند موقعیت، طبقه و صنف هر واحد متفاوت می باشد.
به همین دلیل شناسایی هریک از پارامترهای اعلام شده میتواند محاسبه شارژ را دقیق تر و عادلانه تر نماید.
قانون شارژ ساختمان
امروزه انسانها به دنبال پیشرفت هستند، و برای اینکار از محل زندگی خود مهاجرت میکنند و به شهرهای بزرگتر میروند. شهرها روز به روز در حال گسترش است و تعداد آپارتمانها هم رو به افزایش میباشد.
قوانین شارژ ساختمان یکی از مواردی است که هر فرد آپارتمان نشینی، چه مؤجر چه مستأجر، باید از آن آگاه باشد.
به همین خاطر با گسترش زندگی آپارتمان نشینی، اهمیت قوانین مربوط به شارژ ساختمان نیز بیشتر میشود. بسیاری از مردم از این قوانین آگاه نیستند و همین باعث بروز مشکلات و اختلافاتی بین همسایگان میشود.
هزینهها مشترک ساختمان چیزی است که باید به آن اهمیت داده تا با چالشهای غیر ضروری و ناخواسته روبرو نشویم.
مبلغ شارژ ساختمان در سال ۱۴۰۰
بر اساس ماده ۲۸ قانون تملک آپارتمانها شارژ ساختمان باید صرف هزینههای مربوط به سرایدار، هزینه آب، برق و گاز مشترک، هزینه تعمیرات و نگهداری از قسمتهای عمومی آپارتمان، هزینه نگهداری از گیاهان در محوطه عمومی و رسیدگی به باغچه و هزینه اقلام مورد نیاز برای استفاده در بخشهای عمومی (مانند تجهیزات نظافت، تجهیزات الکتریکی و…) گردد.
حال باید دید کیه آن ساختمان چه مواردی را دارا می باشد مبلغ شارژ ساختمان در سال 1401 بستگی به تورم و بالا رفتن قیمت ها و هم چنین تعداد واحد ها و امکانات ساختمان دارد.
مدیر می تواند شارژ ساختمان را در سال های مختلف بر اساس تورم و بالا رفتن قیمت ها به صورت معقولی افزایش دهد.
برای مشاوره شارژ ساختمان، می توانید با وکیل آپارتمان ها در تماس باشید.
و برای مثال: برای محاسبه شارژ آسانسور باید به قیمت برق آن و نحوه تعمیرات و سرویس آن توجه کرد. پس تمامی این موارد که ساختمان بر چه اساسی محاسبه می گردد نفری است یا متری یا واحدی و اینکه با توجه به تعرفه آب گاز برقی که در هر منطقه و ساختمان با توجه به مصرف آن ساکنین اعداد و ارقام متفاوتی می آید پس نمی توان به طور کلی گفت هزینه شارژ ساختمان چه مبلغی می باشد بستگی به خیلی از عوامل دارد.
بدون دیدگاه