موارد صدور سند مالکیت المثنی

موارد صدور سند مالکیت المثنی

در این مقاله آشنا میشوید با: موارد صدور سند مالکیت المثنی، سند مالکیت، در چه مواردی سند المثنی صادر می شود، روش تنظیم سند در اداره ثبت، اقدام برای گرفتن سند المثنی، تصرف سند در ید شخص ثالث، صدور سند مالکیت و مواردی که در روزنامه منتشر می گردد. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای مشاور حقوقی صدور سند مالکیت، میتوانید با وکیل ملکی در ارتباط باشید.

سند مالکیت

سند مالکیت یکی از آثار حقوقی ثبت املاک است. حال ممکن است این سند دچار مشکلاتی شده و فرد ناچار به دریافت سند مالکیت المثنی شود.

سند مالکیت المثنی در صورت گم شدن سند مالکیت و نیز به سرقت رفتن آنف از بین رفتن تمام سند مالکیت یا جزیی از آن و نیز در صورتی که سند مالکیت نزد دیگری بوده و استرداد آن حتی از طریق مراجع قضایی امکان پذیر نباشد، صادر می‌شود.

در مواردی که سند مالکیت بنا به دلایلی هم چون گم شدن یا به سرقت رفتن و… وجود ندارد، مالک باید صدور سند مالکیت المثنی را تقاضا کند.

برای مشاوره حقوقی، می توانید با موسسه وکالت دادپویان در تماس باشید.

موارد صدور سند مالکیت المثنی

در این خصوص مالک باید به صورت کتبی، دلیل از بین رفتن سند «مفقود شدن، به سرقت رفتن و…» را اعلام کرده و استشهادیه ای نیز به امضای لااقل 3 نفر که امضای آنها از سوی کلانتری محل یا یکی از دفاتر اسناد رسمی گواهی شده باشد، به اداره ثبت محل تسلیم کند.

در چه مواردی سند المثنی صادر می شود؟

  1. در زمان مفقود شدن سند مالکیت یا به عبارت بهتر در زمانی که سند مالکیت گم شود.
  2. در مواردی که سند مالکیت از بین بروند (تفاوتی نمی کند تمام یا بخشی از آن باشد). مثلا در اثر آتش سوزی، سیل و…
  3. اگر فرد دیگری سند مالکیت مال را در ید خود نگه داشته و از ارائه آن حتی با صدور اجرائیه خودداری می کند.

تبصره 1 و 2 ماده 120 اصلاحی آیین نامه قانون ثبت املاک به شرح زیر است:

درمواردی که سند مالکیت تازه صادر می شود باید سند مالکیت اولی باطل شده و در پرونده مربوطه بایگانی شود.

روش تنظیم سند در اداره ثبت

اداره ثبت مکلف است هنگام صدور المثنی سند مالکیت مراتب را به دفاتر حوزه خود کتبا اعلام و متذکر شود. که هر موقع نسبت به پلاک موضوع المثنی سند مالکیت بخواهند هرگونه سند معامله ای تنظیم نمایند (اعم از این که به استناد اصل سند مالکیت باشد یا المثنی) جریان ثبتی ملک را استعلام و سپس در صورت نبودن مانع اقدام به تنظیم و ثبت معامله کنند.

موارد صدور سند مالکیت المثنی

هر یک از دفتر خانه ها مکلفند دفتری برای ثبت شماره پلاک این قبیل املاک داشته باشند که در موقع تنظیم اسناد به آن مراجعه نموده در صورتی که مورد معامله از املاکی باشد که نسبت به آن سند مالکیت المثنی صادر شده باید قبلا جریان ثبتی ملک را استعلام و در صورت نبودن مانعی اقدام به تنظیم سند بنمایند و در محل هائی که از رایانه استفاده می شود نیاز به اعلام موضوع به دفاتر اسناد رسمی نمی باشد.

ولی دفاتر با توجه به سند مالکیت المثنی در موقع انجام معامله باید جریان ثبتی را استعلام و سپس در صورت نبودن مانع اقدام به تنظیم و ثبت معامله نمایند.
تخلف از رعایت دستور فوق مستلزم کیفر درجه سه به بالا مقرر در ماده ۳۸ قانون دفاتر اسناد رسمی است.

اقدام برای گرفتن سند المثنی

فرد مالک، پس از وصول تقاضانامه و برگه استشهادیه اداره ثبت در ابتدا آن را ثبت می کند. و در دفتر املاک منعکس می کند. و به دفاتر اسناد رسمی اعلام می کند. بعد از ظرف یک هفته به هزینه شخصی درخواست کننده مراتب را یک نوبت در در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار یا یکی از روزنامه های رسمی که آگهی های ثبتی در آن درج می شود، آگهی می کند. در صورتی که تا ده روز از تاریخ انتشار آگهی اعتراضی واصل نشد یا در صورت اعتراض اصل سند مالکیت یا سند معامله ارائه نشد. اداره ثبت اقدام به صدور المثنی سند مالکیت می کند. در مواردی هم که مندرجات صفحه اول یا صفحات سند مالکیت مفقود بشود باید المثنی صادر گردد.

تصرف سند در ید شخص ثالث

در مواردی که سند مالکیت در ید ثالث بوده و دادگاه حکم به استرداد آن می دهد و با صدور اجرائیه نیز استرداد سند مالکیت مقدور نمی شود مالک می تواند با اخذ گواهی از دادگاه صادر کننده حکم و تسلیم آن به اداره ثبت مربوطه تقاضای صدور سند مالکیت المثنی بنماید. در این مورد ارائه فرم استشهاد و انتشار آگهی فقدان سند مالکیت ضرورت نداشته اداره ثبت باید با رعایت تبصره یک طبق گواهی دادگاه مبادرت به صدور المثنی بنماید.

مورد دیگر این که سند مالکیت در تصرف شخص ثالثی باشد و دادگاه حکم به استرداد آن را داده و حتی با صدور اجرائیه استرداد سند ممکن نباشد. در این صورت دادگاه می تواند با اخذ گواهی از دادگاه صادرکننده حکم و تسلیم آن به اداره ثبت مربوطه تقاضای المثنی را بنماید. در این موارد تحقیق از شهود و انتشار آگهی ضرورتی ندارد و اداره ثبت باید طبق گواهی دادگاه مبادرت به صدور سند المثنی کند.

مواردی که در روزنامه منتشر می گردد

  • نام و نام خانوادگی مالک.
  • محل وقوع ملک و شماره پلاک ثبتی.
  • خلاصه ای از ادعای از بین رفتن یا گم شدن سند مالکیت.
  • معاملاتی که حکایت از سند ثبتی و اظهار مالک در سند مالکیت نوشته شده است.

تذکر به این موضوع که هر شخص نسبت به ملک مذکور در آگهی قراردادی منعقد نموده که در خلاصه سند ذکر نشده است و یا اینکه سند مالکیت نزد او می باشد، می تواند ظرف 100 روز از تاریخ نشر آگهی به اداره ثبت محل مراجعه نماید و ضمن ارائه اصل سند مالکیت، اعتراض خود را نیز تقدیم نماید.

نکته: همان گونه که پیش تر نیز اشاره گردید چنان چه در مهلت مقرر اعتراضی واصل نگردد و یا این که اعتراض واصله بدون ارائه سند مالکیت باشد، اعتراض فاقد اثر بوده و سند مالکیت المثنی طبق مقررات برای متقاضی صادر می گردد.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.

بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *