کارگر و کارفرما

کارگر و کارفرما

در این مقاله آشنا میشوید با: کارگر و کارفرما، تعهدات کارگر و کارفرما در قبال هم، اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی، مراجع حل اختلاف کار، تسویه حساب کارفرما با کارگر، انواع شکایت کارگر از کارفرما، شرایط استفاده از بیمه بیکاری، اخذ سفته از کارگر. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

برای مشاوره حقوقی اداره کار، می توانید با وکیل اداره کار در ارتباط باشید.

نمایش ویدیو درباره کارگر و کارفرما

قسمت سی و چهارم رادیو حقوقی دادپویان کارگر و کارفرما

سلام به رادیو دادپویان خوش آمدید.

رادیو حقوقی دادپویان قصد داره در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند.

با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف رادیو حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل دارید، با وکیل آنلاین تماس بگیرید.

سایت حقوقی دادپویان

سایت حقوقی دادپویان علاوه بر موضوعات و روایت های جذاب حقوقی به عنوان یکی از فوق تخصصی ترین سایت های مشاوره در زمینه های کیفری ثبتی خانواده نفت و گاز داوری بیمه و تنظیم قراردادها میتونه به شما کمک کنه تا توی دادگاه ها و دادسرا و مراجع قضائی دچار سردرگمی نشید و پرونده های حقوقی تون رو با خیال راحت و در سریعترین زمان و باکیفیت ترین شرایط پیش ببرید.

حالا بریم سراغ موضوع امروز رادیو دادپویان.

جهت مشاوره حقوقی کلاهبرداری اینترنتی میتوانید به وکیل کلاهبرداری اینترنتی مراجعه کنید.

کارگر و کارفرما از دیدگاه قانون کار چه افرادی هستند؟

از منظر قانون کار، کارگر فردی است که از طرف کارفرما برای کار استخدام شده است و در مقابل کار و تلاش خود، حقوقی از کارفرما دریافت می نماید.

بر اساس قانون، کارگر به فرد شناخته شده ای که دارای تکلیف و حق است، اطلاق می گردد و نمی توان از این عنوان فقط برای شرکت و موسسات استفاده کرد.

تمام امور یدی و حتی ذهنی و فکری جز فعالیت های کارگری شمرده می شود و جزء قانون کار محسوب می گردد. هنگامی که هر فردی فعالیتی را به عنوان شغل یا کار انجام می دهد باید در قبال آن از کارفرما حقوق و دستمزدی را دریافت کند.

اما از نظر قانون، کارفرما فردی حقوقی یا حقیقی است که کارگر مطابق نیاز و به درخواست او در مقابل کاری که انجام می دهد دستمزد می گیرد.

برای مشاوره روابط کارگر و کارفرما، می توانید با وکیل اداره کار در تماس باشید.

کارگر و کارفرما

در صورتی که کارگر قادر نباشد کار خود را به درستی به انجام رساند، کارفرما می تواند از حقوق خود دفاع کند. کارفرمایان باید در هنگام انتخاب کارگران حساسیت به خرج دهند تا بعدها در روابط کاری میان آن دو مشکلاتی ایجاد نشود.

کارگر و کارفرما چه تعهداتی در مقابل یکدیگر دارند؟

عرفا و قانونا کارفرمایان و کارگران تعهداتی در مقابل هم دارند که باید در روابط کاری به شکل مطلوبی این تعهدات رعایت گردد. آشنایی کامل هر دو طرف نسبت به تعهدات و روابط با یک دیگر، به آن ها کمک خواهد کرد که ضمن قبول و رعایت تعهدات، روابط خوبی نیز با هم داشته باشند.

در این بخش شما را به برخی از تعهدات مهم کارگر نسبت به کارفرما و در مقابل تعهدات کارفرما نسبت به کارگر آشنا خواهیم کرد:

تعهدات کارگران نسبت به کارفرمایان 

  • انجام وظایف طبق دستور کار. 
  • اجرای دقیق کار و وظایف. 
  • دقت و حساسیت بالا در انجام کار. 
  • توجه به امانت داری در زمان انجام کار. 
  • توجه و رعایت مقررات انضباطی در فضای کاری.

تعهدات کارفرمایان نسبت به کارگران   

  • بیمه کارگر. 
  • پرداخت حقوق و دستمزد کارگر در موعد مقرر. 
  • رعایت شرایط مناسب کاری از جمله ایمنی، حفاظت، بهداشت و غیره. 

اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی 

به موجب ماده (87) آیین نامه دادرسی کار، ارائه دلایل و مدارک دال بر وجود رابطه کار فی ما بین طرفین و میزان مزد و مزایای بالاتر از حداقل قانونی و میزان سابقه کار در کارگاه به عهده کارگر و ارائه دلایل و مدارک بر تادیه حقوق مذکور و یا عدم شمول مقررات قانون کار، به رابطه کارگری و کارفرمایی به عهده کارفرما است. به موجب ماده (82) مزبور دلایل به ترتیب شامل اقرار، اسناد و امارات می باشد. هرچند آیین نامه شهادت را در حد اماره پذیرفته است اما رویه عملی مراجع اداره کار، شهادت را در همین حد هم نپذیرفته و قابل استناد نمی‌دانند.

  • پرداخت حق بیمه موضوع ماده (148) قانون کار. 
  • قرارداد کار. 
  • اقرار کارفرما‌. 
  • واریز حقوق. 
  • تحقیق محلی یا بازرسی کارگر مطابق با ماده 89 آیین نامه دادرسی کار می‌تواند از مرجع رسیدگی درخواست تحقیق محلی نماید. 
  • سایر: می‌توان از امارات دیگری نیز می توان بهره جست، هرچند از قدرت اثباتی کمتری برخوردارند. از جمله وجود کارت ورود و خروج‌، نامه‌های درخواست مرخصی و توافق کارفرما، نامه‌های نمایندگی کارگر از طرف شرکت. 

کارکنان دولت در صورتی که مشمول قوانین استخدامی عمومی مانند «قانون استخدام کشوری و قانون مدیریت خدمات کشوری» و یا تابع قوانین استخدامی اختصاصی نظیر «قانون استخدام نیروهای مسلح و یا مقررات استخدامی شرکت‌های دولتی» باشند، کارگر نبوده و از شمول قانون کار مستثنی خواهند بود و سایر کارکنان دولت که از نظر استخدامی، فاقد قانون یا مقررات خاص قانونی هستند، صرف‌نظر از عنوان شغلی و نوع وظایف و مسئولیت ‌های محوله «کارگر» قلمداد می‌شوند و از قوانین و مقررات کار تبعیت خواهند کرد.

صرف اشتغال به کار فرد در یک مؤسسه دولتی موجب خروج وی از شمول قانون کار نیست، بلکه ملاک آن است که مقررات خاص استخدامی آن دستگاه از نظر نوع قرارداد و اشغال پست مصوب سازمانی، دریافتی‌ها و احکام حقوقی و از این قبیل در مورد وی رعایت شده باشد.

به هنگام تردید در شمول یا عدم شمول قانون کار نسبت به شخصی که کار تبعیتی انجام می‌دهد، اصل بر شمول و حاکمیت مقررات قانون کار نسبت به وی خواهد بود.

مراجع حل‌ اختلاف کار

بر اساس قانون کار (مصوب سال 1369) رسیدگی به دعاوی مربوط به اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی بر عهده مراجع تخصصی تحت عنوان مراجع حل ‌اختلاف کار (هیأت تشخیص و حل ‌اختلاف) متشکل از نمایندگان کارگران، کارفرمایان و دولت قرار گرفته است و این مراجع بر اساس موازین قانونی، صلاحیت رسیدگی به دعاوی فردی و جمعی کارگران و کارفرمایان در حوزه روابط کار را دارا می‌باشند.

با وجود این که رسیدگی به اختلاف بر عهده هیات تشخیص وزارت کار بوده است، در مواردی ممکن است اجرای رای به عهده دادگاه ها واگذار شود. محاکم دادگستری علاوه بر اجرای آرای صادره از دادگاه‌ های دادگستری، آرای صادره از هیات تشخیص و هیات حل اختلاف را نیز اجرا می‌کنند، بدین صورت که اگر رای قطعی به سود کارگر صادر شود، ولی کارفرما از آن تبعیت نکند، با درخواست کارگر، عین رای برای اجرا به دادگستری مربوطه ارسال خواهد شد.

همچنین به موجب بند 2 ماده 10 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال 1392 رسیدگی شکلی (فرجامی) نسبت به آرای قطعی این مراجع که مورد اعتراض قرار گرفته است، در صلاحیت دیوان عدالت اداری می‌باشد. 

تسویه حساب کارفرما با کارگر 

باید توجه داشت که رسیدها و اقرارنامه هایی که کارفرما از کارگر دریافت می‌کند تا وقتی رسید پرداخت آن وجود نداشته باشد باطل و بلا اثر است . این امر به این علت است که بعضی کارفرمایان،کارگران را مجبور می‌کنند اقرار نمایند تمام حق و حقوق خود را دریافت نموده اند و از آنها رسید اخذ می‌کنند.

و با بروز مشکلاتی از این قبیل صدور رای وحدت رویه شماره ۱۷-۲۰ مورخ فروردین ماه سال ۱۳۹۷با موضوع تسویه حساب کارگر با کارفرما و این که برگه تسویه حساب بدون بررسی اسناد مالی کارفرما و بدون ارائه سند پرداخت فاقد اعتبار قانونی است به تمام این مسائل پایان داد، زیرا قبل از صدور این رای، برخی معتقد بودند که اخذ رسید و یا اقرارنامه از کارگر مورد پذیرش اداره کار می‌باشد و برخی دیگر مخالف این امر بودند.

تحقیق محلی یا بازرسی هم از دیگر موارد اثبات رابطه کارگر و کارفرما می‌باشد که با درخواست کارگر بازرس به محل کار مورد ادعای وی رفته و اقدام به تهیه گزارش می‌نماید. استناد به دستگاه‌های ورود و خروج مجموعه و نامه‌های درخواست مرخصی و توافق کارفرما.

تذکر مهم: استشهاد محلی و شاهد برای اثبات رابطه کارگر و کارفرما به عنوان مدرک مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد و در صورت قبول ارائه برگه استشهادیه و یا شهادت شاهد از سوی مرجع رسیدگی کننده فقط به عنوان یک اماره مورد بررسی قرار می گیرد.

رسیدگی و تصمیم گیری در مورد دعاوی و اختلافات فردی میان کارگر و کارفرما در مرحله بدوی از طریق هیات های تشخیص و در مرحله تجدید نظر توسط هیات‌های حل اختلاف ماده ۱۵۷ قانون کار در اداره کار مربوط به آدرس محل کار صورت می‌گیرد.

انواع شکایت کارگر از کارفرما

پس از اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی مسایل مهم در این حوزه شکایاتی می باشند که توسط طرفین قرارداد کار از یک دیگر صورت می پذیرد که اغلب این شکایات با عناوین ذیل می باشد:

  • شکایت از کارفرما بابت پرداخت حقوق 

در اکثر قراردادها و یا روابط کاری، میزان حقوق بین طرفین قبل از شروع به همکاری تعیین می گردد. اما نکته مهم این است که آیا معیاری برای میزان حقوق وجود دارد؟

با توجه به قانون کار نمی توان پایه حقوق توافق شده بین طرفین قراردادهای کاری کمتر از حداقل مبلغی که هر ساله شورای عالی کار تصویب می نماید تعیین گردد.

با توجه به این موضوع که قانون کار، قانونی امری می باشد، توافق کمتر از مبلغ فوق باطل بوده و در صورت وجود چنین امری این توافق باطل می باشد و حداقل مبلغی که شورای عالی کار تصویب نموده است جایگزین این توافق می گردد.

کارگر و کارفرما

  • شکایت از کارفرما بابت مزایا و یا کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار (بن کارگری) و کمک هزینه مسکن  

شورای عالی کار هر ساله به جز حداقل حقوق، موارد دیگری را نیز در خصوص مزایای کارکه معروف به بن و مسکن می باشند تصویب می نماید.

پرداخت بن و مسکن هم چون پایه حقوق الزامی بوده و نمی توان با توافق طرفین کمتر از مبلغ مصوب توسط شورای عالی کار ملاک توافق طرفین قرار گیرد. میزان مشخص شده کمک هزینه اقلام مصرفی کار (بن کارگری) در سال ۱۴۰۰ ماهانه مبلغ شش میلیون ریال و میزان کمک هزینه مسکن ماهانه چهار میلیون و پانصد هزار ریال تعیین گردیده است.

  • شکایت از کارفرما بابت سنوات 

برای توضیح این بند لازم است اول بدانیم سنوات چیست؟ سنوات آخر خدمت یا حق سنوات یکی از بخش های اجباری پرداختی از سوی کارفرما است که باید به کارگران تعلق گیرد. نام دیگر حق سنوات مزایای پایان خدمت می باشد که مقدار سالانه آن معادل یک ماه پایه حقوق همان فرد در پایان قرارداد می باشد و اگر مدت کارکرد شخص کمتر از یک سال باشد پایه حقوق تقسیم بر ۱۲ و در مدت ماه کارکرد ضرب و مبلغ سنوات محاسبه می گردد.

  • شکایت از کارفرما بابت عیدی 

پرداخت عیدی یکی دیگر از مواردی می باشد که کارفرما هر ساله در پایان سال و یا پایان قرارداد می بایست بنا بر مدت کارکرد کارگر در همان سال به کارگر پرداخت نماید.

مبلغ قابل پرداخت عیدی در سال برابر است با مبلغ ۲ پایه حقوق کارگر در همان سال و در صورتی که پایه حقوق توافق شده بین طرفین قرارداد بیش از مبلغ حداقل پایه وزارت کار باشد، مبلغ عیدی نباید بیشتر از ۳ پایه حقوق محاسبه گردد بدین معنی که حداکثر عیدی در هر سال برای ۱۲ ماه کار، سه پایه حقوق حداقلی مقرر شده توسط شورای عالی کار می باشد.

  • شکایت از کارفرما بابت بیمه 

یکی از مهمترین حقوق کارگران واریز حق بیمه می باشد که کارفرما از روز اول کار کارگر باید ایشان را طبق قوانین سازمان تامین اجتماعی در شعبه محل کار کارگر بیمه نماید.

کارفرما نمی تواند به بهانه این که کارگر آزمایشی می باشد و یا بهانه های دیگر حتی با توافق کارگر ایشان را بیمه ننماید و یا این که حق بیمه را به کارگر پرداخت نماید و از بیمه کردن کارگر خودداری نماید. ضمنا کارفرما ملزم است با کد کارگاهی شرکت یا کارگاه یا کارخانه ای که کارگر در آنجا مشغول به کار است نسبت به بیمه کارگر اقدام نماید. در غیر این صورت کارفرما اجبار می شود یک بار دیگر با کد کارگاهی محل اشتغال کارگر طبق ماده ۱۴۸ قانون کار، کارگر را بیمه نماید.

بیمه شدن کارگر هم به نفع کارفرما و هم به نفع کارگر می باشد، زیرا در صورتی که کارفرما کارگر را بیمه ننماید فارغ از این که در صورت اثبات، کارفرما حق بیمه را با جریمه پرداخت می نماید، هم چنین در صورت بروز هر گونه حادثه کاری در محل کار کارفرما باید جبران تمام خسارت های وارده به کارگر را پرداخت نماید و سازمان تامین اجتماعی قبول پرداخت هزینه های پزشکی را نمی نماید.

و کارگران نیز در صورت عدم واریز بیمه نمی توانند از مزایای بیمه از قبیل هزینه درمان ،بیمه بیکاری و بازنشستگی و… استفاده نمایند.

شرایط استفاده از بیمه بیکاری 

بیمه‌ شده حداقل 6 ماه سابقه پرداخت بیمه را قبل از بیکاری خود داشته باشد. البته بیکاری ناشی از حوادث قهریه مانند شرایط کرونا مستثنی است. بیمه شده مکلف است ظرف 30 روز از تاریخ بیکاری با اعلام این رخداد به واحدهای کار و امور اجتماعی ذی ربط، آمادگی خود را جهت اشتغال به کار اطلاع دهد. اگر قرارداد همکاری کارگر از نوع قرارداد کار موقت یا معین باشد، در صورتی مشمول بیمه بیکاری خواهد بود که سابقه حداقل یک سال کار در آخرین کارگاه به همراه پرداخت حق بیمه را در این مدت دارا باشد.  

در محیط های کسب و کار، برخی افراد برای خودشان کار می‌کنند و خود صاحبان بنگاه‌های تجاری، تولیدی و یا خدماتی هستند این افراد در صورتی که به تنهایی و بدون کارگر مشغول به کار باشند مشمول قانون کار نیستند، در واقع در قانون کار بیشترین بحث در خصوص ۲ شخص می‌باشد: کارگر و کارفرما و با توجه به این که کارگر نسبت به کارفرما در جایگاه ضعیف‌ تری قرار گرفته است قانون کار از وی حمایت بیشتری می‌کند و سعی در احقاق حقوق کارگران در برابر کارفرمایان دارد. 

مطابق ماده ۲ قانون کار: کارگر کسی است که به امر دیگری، در مقابل دریافت مزد برای او کار می‌کند و فرقی هم نمی‌کند که این فرد چه فعالیتی را انجام می‌دهد، حتی یک پزشک یا یک مهندس یا استاد دانشگاه هم ممکن است تحت پوشش این قانون به عنوان کارگر قرار بگیرند.

نحوه‌ اثبات رابطه کارگر و کارفرما

واضح است که بیمه و قرارداد کار ۲ روش پر قدرت برای اثبات این رابطه هستند و همان طور که گفته شد، حتما یک نسخه از قرارداد باید به کارگر تحویل داده شود گرچه بسیاری از کارفرمایان از تحویل آن خودداری می‌نمایند.

اما نگران نباشید راه های دیگری نیز برای اثبات وجود دارد، در صورتی که کارفرما به وجود این رابطه اقرار نماید و مرجع رسیدگی کننده بنا بر شرایط از قبیل واریز پول یا ارائه مدارکی که نشانگر رابطه کاری باشد این اقرار مقرون به صحت بداند.
واریز حقوق ماهیانه به حساب بانکی کارگر از سوی کارفرما، بهتر است به این امر توجه داشته باشید که شماره حساب کارگر در قرارداد ذکر شود و حقوق وی به همان حساب واریز گردد، عدم پرداخت حقوق به صورت نقدی هم به نفع کارگر و هم کارفرما می‌باشد، چراکه کارگر می‌تواند با ارائه پرینت حساب واریز حقوق از طرف کارفرما رابطه کارگر و کارفرمایی را اثبات نماید و کارفرما هم در آینده محکوم به عدم پرداخت حقوق نمی‌شود.

قوانین حقوقی رابطه کارگر و کارفرما

سنوات، عیدی و مزایای شغلی کارگران و کارکنان سنوات تحت عناوین مزایای اتمام کار، مزایای اتمام خدمت و حق سنوات نیز به کار می رود که با ختم یا فسخ قرارداد به کارگر تعلق می گیرد و کارفرما ملزم به پرداخت آن می باشد. کارفرما می تواند در پایان هر سال به همراه عیدی و پاداش کارگران و کارمندان خود، حق سنوات آنان را نیز پرداخت کند یا این که سنوات کارمندان را نزد خود نگه داشته و هنگام بازنشستگی یا قطع همکاری آن را بپردازد.

میزان سنوات برای یک سال برابر با آخرین حقوق دریافتی فرد می باشد و اگر به هر دلیل حقوق فرد بر اساس قانون کار پرداخت نشده باشد، سنوات بر اساس قانون کار محاسبه و در صورتی که شخص کمتر از یک سال کار کرده باشد نیز به اندازه میزان کارکردش سنوات محاسبه می شود. مثلا حق سنوات در سال ۱۳۹۸ به صورت روزانه مبلغ ۲٫۳۳۳ تومان تعیین گردیده است.

از مزایای شغلی که قانون کار برای کارگران و کارکنان در نظر گرفته است می توان به اضافه کاری، پاداش انجام کار، حق اولاد، حق مسکن، حق بن نقدی یا حق خوار و بار، حق ایاب و ذهاب، نوبت کاری و مزایای ارزی اشاره نمود که این موارد به صورت نقدی با کارگر حساب می شوند. مطابق با جدول حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۰ محاسبه عیدی کارگران بر اساس ماده واحده قانون مربوط به تعیین عیدی و پاداش سالانه کارگران شاغل در کارگاه های مشمول قانون کار این گونه تعیین تکلیف شده است که کلیه کارفرمایان کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد،‌ به عنوان عیدی و پاداش بپردازند.

مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نباید از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند و بر اساس قانون هرگونه پرداخت از این بابت در طول سال می تواند صرفا علی الحساب عیدی و پاداش آخر سال محسوب شود. معمولا پرداخت عیدی در پایان سال جاری (بهمن ماه) صورت می گیرد و دلیل آن، این است که بار تورمی ناشی از پرداخت عیدی ها ایجاد نشود زیرا با پرداخت یک جای حقوق و عیدی در روزهای پایان سال مردم را مجبور به خرج کردن بودجه خود می نماید و با افزایش تقاضا، قیمت اجناس و کالاها در عرض چند روز به شدت بالا می رود.

میزان سنوات برای یک سال برابر با آخرین حقوق دریافتی فرد می باشد و اگر به هر دلیل حقوق فرد بر اساس قانون کار پرداخت نشده باشد، سنوات بر اساس قانون کار محاسبه و در صورتی که شخص کمتر از یک سال کار کرده باشد نیز به اندازه میزان کارکردش سنوات محاسبه می شود. حق سنوات در سال ۱۴۰۰ به صورت سالانه مبلغ ۴۹۵/۶۵۵/۲ تومان تعیین گردیده است.

از مزایای شغلی که قانون کار برای کارگران و کارکنان در نظر گرفته است می توان به اضافه کاری، پاداش انجام کار، حق اولاد، حق مسکن، حق بن نقدی یا حق خوار و بار، حق ایاب و ذهاب، نوبت کاری و مزایای ارزی اشاره نمود که این موارد به صورت نقدی با کارگر حساب می شوند. مطابق با جدول حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۰ ، حق مسکن ماهیانه ۰۰۰/۴۵۰ تومان ، حق اولاد برای یک فرزند ۵۴۹/۲۶۵ تومان و حق خوار و بار ماهیانه ۰۰۰/۶۰۰ تومان می باشد.

سنوات کارگران در سال 1401 

نتایج شورای عالی کار برای تعیین دستمزد 1401 مشخص شد، به گفته اعضای کارگری شورا، با افزایش 57.4 درصدی حداقل مزد، حداقل دستمزد روزانه، 1.393.250 و پایه مزد ماهانه کارگران به 41.797.500 ریال رسید. 

  • پایه سنوات کارگری در سال 1401 به میزان 50 درصد افزایش یافت. 
  • پایه سنوات کارگری روزانه 7.000 تومان 
  • پایه سنوات کارگری ماهانه 210.000 تومان (به شرط داشتن یک سال سابقه کار)

اخذ سفته از کارگر 

آیا کارفرما می‌تواند از کارگر سفته بگیرد؟ اخذ سفته به چه منظور است؟

قرارداد میان کارگر و کارفرما با توافق طرفین منعقد می‌شود، بنابراین کارفرما حق این را دارد که از کارگر با توافق سفته دریافت کند، عموما کارفرمایان به دلیل این که کارگر در انجام امور، حسن انجام کار داشته باشد و باعث ایجاد خسارت به تجهیزات و یا اعتماد مشتریان نگردد از آنها سفته اخذ می‌کنند. اما بهتر است که مشخصات مربوط به سفته در قرارداد قید گردد و هم چنین دلیل اخذ سفته ذکر شود تا امکان سوء استفاده از آن وجود نداشته باشد. در جهت جلوگیری از سو استفاده احتمالی کارفرما از سفته بهتر است کارگر در سفته قید نماید این سفته بابت ضمانت و حسن انجام تعهدات می باشد و هم چنین این سفته غیر قابل نقل و انتقال می باشد. در این صورت کارفرما حق انتقال سفته به دیگران را نخواهد داشت و برای وصول آن باید شخصا اقدام نموده و تخلف کارگر و زیان وارده را در مراجع قضایی به اثبات برساند. در صورتی که کارگر موارد مذکور را قید نماید ولی کارفرما بر خلاف توافقات سفته را به دیگری انتقال دهد در صورت شکایت کارگر ممکن است کارفرما از لحاظ کیفری مسئول و محکوم به تحمل مجازات خیانت در امانت گردد.

شروط باطل در قرارداد کارگر و کارفرما 

از آنجا كه قانون كار يک قانون آمره است، تراضی و توافق طرفين قرارداد كار بر خلاف آن باطل و بلا اثر است از جمله این توافقات می توان به موارد زیر اشاره نمود: 

  • ساعات كاری مازاد بر ساعت قانونی كه 44 ساعت در هفته است، تعيين شود و بابت آن به كارگر اضافه كاری پرداخت نشود. 
  • اخراج كارگر و فسخ قرارداد با تصميم كارفرما باشد.
  • پرداخت نقدی حق بيمه به كارگر. 
  • كارگر حق استفاده از مرخصی استحقاقی را نداشته باشد. 
  • منع كارگر از استفاده  تعطيلی هفتگی. 
  • حقوق تعيين شده در برابر ٧:٢٠ دقيقه در روز كمتر از حداقل مصوب شورای عالی كار باشد. 

وکیل روابط کارگر و کارفرما در تهران

روابط بین کارگر و کارفرما جزو مسائل مهم و پرکاربرد به شمار می‌رود که در قانون کار شرایط معینی برای آن در نظر گرفته شده است. وکیل اداره کار شخصی است که توانایی و اطلاعت کافی درباره قوانین اداره کار، بیمه و تمامی بخشنامه ها دارد و به تمامی شعب اداره کار دسترسی و آشنایی دارد.
و این که باید حق کارگر را از کارفرما و بلعکس حق کارفرما را از کارگر در صورتی که حق با آن ها باشد را بگیرد و بتواند اختلافات را حل و فصل نماید. و از آن جایی که در کلانشهری مانند تهران خیلی از این نوع دعاوی بین کارگر و کارفرما دیده می شود پیشنهاد می شود اگر شما هم با این مسائل مواجه هستید از وکیل روابط کارگر و کارفرما در تهران بهره بجویید.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *