حکم جلب و شرایط آن
در این مقاله آشنا میشوید با: حکم جلب و شرایط آن، معنی حکم جلب، انواع حکم جلب، شرایط صدور حکم جلب، نحوه دریافت حکم جلب و موارد مهم حکم جلب. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
جلب متهم یا محکوم علیه
در پرونده های قضایی، در مواردی که نیاز به حضور شخص متهم یا محکوم علیه باشد و او از حضور امتناع کند، طبق شرایطی می توان حکم جلب او را صادر کرد و او را به حاضر شدن نزد قاضی مجبور کرد.
حکم جلب در دعاوی به دو نوع حقوقی و کیفری تقسیم می شود و صدور، دریافت و استعلام آن با کد ملی طبق شرایطی صورت می گیرد.
معنی حکم جلب
حکم جلب، دستور دستگیر کردن شخصی است که متهم است و یا در دعاوی حقوقی، محکوم شده است. البته در مواردی طبق قانون، شخص شاهد را نیز می توان جلب کرد.
طبق قانون آیین دادرسی کیفری، اگر متهم در وقت تعیین شده، نزد بازپرس یا دادیار حاضر نشود، می توان حکم جلب او را صادر کرد. حکم جلب همان قرار جلب است که به طور عامیانه به آن حکم گفته می شود.
انواع حکم جلب
حکم جلب، به دو نوع حقوقی و کیفری و هر کدام از این انواع، به دو نوع عادی و سیار تقسیم می شوند.
- در دعاوی حقوقی: دستور جلب به درخواست محکوم له، صادر می شود و در صورتی که مراحل دعوا به طور کامل طی شده و حکم، قطعی شده و دستور اجرای حکم صادر شده باشد، در صورت امتناع محکوم علیه از پرداخت، حکم جلب صادر می شود.
- در امور کیفری: حکم جلب توسط قاضی در دو مورد، صادر می شود: مورد اول، در حالتی است که حکم قطعی صادر شده است و برای اجبار متهم به اجرای حکم، قاضی دستور جلب او را می دهد. حالت بعدی، در جایی است که قاضی، به منظور تحقیقات و رسیدگی بیشتر پرونده، از متهم درخواست می کند که نزد او حاضر شود و چنانچه فرد از این درخواست امتناع کند، حکم جلب وی صادر می شود.
- در جلب عادی: مکانی که شخص باید در آن دستگیر شود، مشخص است و فقط در آن مکان، امکان دستگیری فرد وجود دارد، ولی در جلب سیار، مکانی را که شخص در آن جا حضور دارد، نمی دانیم بنابراین قاضی، دستور دستگیری او را در تمامی مراکز قضایی، صادر می کند.
برای حکم جلب، میتوانید با وکیل کیفری در تماس باشید.
شرایط صدور حکم جلب
در دعاوی حقوقی، محکوم علیه بعد از صدور اجرائیه، باید اموالی را که پرداخت محکوم به از طریق آن ها امکان پذیر است، معرفی کند و در صورت امتناع محکوم علیه از پرداخت، حکم جلب، صادر خواهد شد.
طبق ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، در صورت اثبات اعسار، محکوم علیه بازداشت نمی شود. اگر بعد از مهلت مشخصی، امکان دسترسی به محکوم علیه وجود نداشته باشد، دادگاه حکم جلب سیار، صادر می کند. جلب توسط مامور کلانتری صورت می پذیرد.
در دعاوی کیفری، شاکی ابتدا باید شکایت خود را ثبت کند. بعد از طی مراحل بازجویی از شاکی، از متهم نیز برای تکمیل اطلاعات، بازجویی می شود.
برای احضار متهم، لازم است به نشانی ای که توسط شاکی مشخص شده است، احضاریه فرستاده شود، سپس اگر به هر دلیلی متهم حاضر نشود، حکم جلب او صادر می شود.
نحوه دریافت حکم جلب
همانطور که پیش از این گفته شد، برای دریافت حکم جلب در پرونده های حقوقی، حتما باید حکم قطعی در رابطه با پرونده صادر شده باشد و پیش از آن، امکان دریافت حکم جلب وجود ندارد به عبارت دیگر، در حکم جلب، ما دادخواست نداریم و تنها امکان درخواست صدور آن وجود دارد.
بنابراین، برای دریافت حکم جلب در امور حقوقی باید صبر کرد تا پرونده به مرحله اجرای حکم رسیده باشد و پس از عدم اجرای حکم توسط محکوم علیه، می توان درخواست صدور حکم جلب کرد.
برای حکم جلب، میتوانید با وکیل جلب در تماس باشید.
درخواست صدور حکم جلب در تمامی پرونده های حقوقی برای امور مالی به یک صورت است و فقط نوع خواسته، متفاوت است.
در پرونده های کیفری نیز بعد از ثبت شکایت شاکی و بازجویی از وی، اظهاریه ای با هدف بازجویی از متهم برای او ابلاغ می شود و در صورتی که متهم حضور نیابد، حکم جلب وی را می توان دریافت کرد.
البته در امور کیفری حکم جلب را در مرحله اجرای حکم نیز می توان دریافت کرد. برگ جلب مانند احضاریه است و باعث می شود که به اطلاع شخص احضار شده برساند که به چه اتهامی دستگیر می شود.
موارد مهم حکم جلب
صدور حکم جلب در پرونده های حقوقی مبنی بر اثبات اتهام وارده به فرد و بازداشت و مجازات وی نیست. بلکه از این طریق فرد را مجبور به ادای دین خود می کنند. تنها در صورتی که فرد بدهکار از ادای دین خود سر باز زند، تا زمان پرداخت بدهی توسط وی، قانون مجبور به بازداشت و اعمال مجازات بر وی خواهد بود.
یادآوری این نکته نیز ضروری است که گاهی برخی از بدهکاران اموال خود را به نام افراد دیگری می زنند تا از توقیف اموال خود جلوگیری کنند. در این حالت اگر این اقدام وی بعد از طرح شکایت شاکی باشد، نقل و انتقالات انجام شده قابل قبول نبوده و فاقد اعتبار خواهند بود.
ولی اگر قبل از طرح شکایت باشد، اثبات مالکیت آن اموال به بدهکار دشوار بوده و مشورت با وکیل مجرب لازمه کار است. حتی در صورتی که نتوان عدم اعسار بدهکار را اثبات نمود، وی از ادای دین معاف نمی شود. بلکه بدهی او قسط بندی می شود.
در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.
ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.
طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.
دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.
به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.
در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.
مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.
بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.
بدون دیدگاه