گواهی فوت چیست؟
در این مقاله آشنا میشوید با: گواهی فوت چیست؟ صدرو گواهی فوت، صدور گواهی فوت توسط ثبت احوال، صدور گواهی فوت در منزل، افراد واجد شرایط برای اخذ گواهی فوت، مدارک مورد نیاز جهت ثبت وفات و عدم صدور گواهی فوت توسط پزشک. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
تعریف گواهی فوت
گواهی فوت یک سند است که پس از فوت یک انسان صادر شده و سبب ابطال شناسنامه شخص متوفی خواهد شد. از آن جایی که در صورت فوت یک شخص، باید کلیه مدارک هویتی وی باطل شود، دریافت این گواهی برای طی سایر مراحل قانونی دیگر، الزامی میباشد و وارثان متوفی، اجبارا در بازه زمانی مشخصی پس از فوت، باید به دنبال اخذ آن بروند.
در حقیقت پس از فوت برای انجام کارهای شخص متوفی، شناسنامه وی دیگر اعتباری ندارد و باید با داشتن این گواهی، اقدام شود. بنابراین کارهایی مانند انحصار وراثت و غیره مستلزم دریافت این گواهی میباشد. (گواهی فوت چیست؟)
صدرو گواهی فوت
بر طبق قانون ثبت احوال، ماده شماره ۲۲، هر انسانی که در ایران فوت کند و یا اطفالی که در ایران اما مرده به دنیا میآیند، اعم از ایرانی و خارجی، بایستی به مامور ثبت احوال اعلام شده و نسبت به اخذ گواهی فوت آنها اقدام شود. اگر شخصی که ایرانی باشد، در خارج از کشور فوت کند، این موضوع باید به کنسولگری محل اقامت، اعلام شود.
برای مشاوره حقوقی گواهی فوت، می توانید با وکیل انحصار وراثت در تماس باشید.
صدور گواهی فوت تنها با آماده سازی چند مدرک شناسایی از فرد مراجعه کننده و همچنین شخص متوفی، و ارائه آن به اداره ثبت احوال و نیز پرداخت هزینه های لازم، ممکن خواهد بود.
گواهی فوت صادر شده توسط پزشک
اگر شخص متوفی در منزل فوت کند، پزشک معالج می تواند بعد از بررسی کامل و تایید عدم احتمال قتل گواهی فوت صادر کند. درصورتی که در مراحل کفن و دفن شواهدی مبنی بر عدم مرگ طبیعی پیدا شود. جنازه به پزشکی قانونی ارجاع داده شده و این سازمان بعد از آن موظف به تعیین تکلیف و صدور اجازه دفن می باشد. کلیه مراحل ثبت وفات توسط اداره ثبت احوال تنظیم می گردند.
صدور گواهی فوت توسط ثبت احوال
اداره ثبت احوال گواهی فوت یا خلاصه رونوشت وفات را به تعداد درخواست شده تسلیم خواهد کرد. طبق قوانین برای صدور گواهی فوت اداره ثبت ملزم به دریافت وجهی طبق تعرفه از متقاضیان صدور این گواهی است.
و اما مراحل صدور گواهی فوت در اداره ثبت در ساعات و ایام اداری می توان به کلیه ادارات ثبت احوال در اقصی نقاط کشور مراجعه نمود. برای دریافت گواهی فوت باید مدارک فوت متوفی تکمیل باشد.
وجود اسناد و مدارک هویتی متوفی در هنگام فوت کاملا ضروری است و بدون آن گواهی فوت صادر نخواهد شد. (گواهی فوت چیست؟)
ثبت وفات برای صدور گواهی فوت ضروری است و اداره ثبت بدون بررسی مندرجات مدرک ثبت وفات، گواهی فوت صادر نمی کند.
صدور گواهی فوت در منزل
اگر شخصی در منزل فوت کند و پزشک اورژانس بخواهد برای وی گواهی فوت صادر نماید باید مدارک هویتی فرد را مشاهده کرده و کد پستی محل را نیز در برگه های مخصوص درج کند. پزشک بعد از اطمینان از عدم وجود علائم خفگی و جراحت گواهی فوت را صادر خواهد کرد.
برای مشاوره ارث، می توانید با وکیل ارث در تماس باشید.
دریافت گواهی فوت
نکاتی که باید در امر صدور گواهی فوت انجام گیرد:
- پزشک صدور گواهی فوت حتما باید مورد تایید سازمان پزشکی قانونی باشد و از طرف این سازمان دارای مجوز باشد.
- پزشک اورژانس در منزل تنها در صورتی که فرد متوفی 60 سال به بالا داشته باشد و علائم خفگی، ضرب و جرح، بریدگی، اصابت گلوله در بدن وی مشاهده نشود گواهی فوت صادر می کند.
- پزشک گواهی را تنها در برگه های مخصوص صدور گواهی فوت که توسط پزشکی قانونی صادر می گردند درج خواهد کرد.
نکته: درصورتی که طفل نوزادی مرده به دنیا بیاید، پزشک می تواند نسبت به صدور گواهی فوت نوزاد اقدام نماید.
افراد واجد شرایط برای اخذ گواهی فوت
- نزدیکترین خویشاوند متوفی یا هر شخصی که در موقع وفات حاضر بوده است با ارائه مدرک شناسایی.
- ماموران انتظامی متصدی یا صاحب مکانی که وفات در آن رخ داده است.
- متصدیان گورستانها.
- مقامات قضایی و نظامی.
- گروه های امدادی.
مدارک مورد نیاز جهت ثبت وفات
- شناسنامه متوفی و کارت شناسایی ملی (در صورت صدور کارت).
- گواهی پزشک یا بیمارستان یا مسئولین گورستان یا معرفی و حضور دو نفر گواه با ارائه مدرک شناسایی در اداره ثبت احوال مورد مراجعه.
مهلت اعلام واقعه وفات
بر اساس ماده ۲۵ (اصلاحی سال ۱۳۶۳): مهلت اعلام وفات ده روز از تاریخ وقوع یا وقوف بر آن است. اما از آن جایی که هیچ ضمانت اجرایی برای این ماده مقرر نشده باید بگوییم: بهتر است واقعه وفات در ظرف مهلت مذکور یعنی ۱۰ روز به اداره ثبت احوال اعلام شود و صدور گواهی فوت در مراحل بعدی نیز نیازمند ارائه شناسنامه متوفی یا اعلام شماره و تاریخ ثبت وفات است. (گواهی فوت چیست؟)
اگر گواهی فوت را گم کردیم، چه کنیم؟
در صورتی که به هر دلیلی، گواهی فوت صادر شده را گم کردید، امکان صدرو مجدد گواهی فوت وجود دارد. شما میتوانید به قبرستان شهر یا پزشکی قانونی مراجعه نموده و رونوشت گواهی فوت را از آن محل دریافت کنید. لازم به ذکر است که رونوشت گواهی فوت از اعتبار کافی برخوردار خواهد بود.
اهمیت اثبات تاریخ مرگ متوفی
تعیین لحظه مرگ از نظر تحقق ارث اهمیت بسیاری دارد. چرا که در این لحظه است که باید مشخص شود چه کسانی قابلیت ارث بردن را دارند. احراز و اثبات این لحظه معمولا با سند خلاصه مرگ و ثبت واقعه در اسناد سجلی و ابطال شناسنامه متوفی انجام می شود. اما در صورت لزوم با دیگر دلایل مانند شهادت شهود نیز ممکن است.
در این رابطه باید توجه داشت که مامور ثبت احوال هیچ گاه احراز کننده مرگ نمیباشد و وظیفه او محدود به ثبت اعلام واقعه مرگ است و به همین دلیل اثبات خلاف آنچه در اسناد سجلی درباره تاریخ فوت می آید نیازی به ادعای جعل ندارد. (گواهی فوت چیست؟)
عدم صدور گواهی فوت توسط پزشک
هر عاملی که بتواند این شبهه را ایجاد نماید که شخص متوفی به مرگ طبیعی فوت نکرده باشد، میتواند پزشک را از صدور گواهی فوت پزشکی منع نماید. هرگونه علایم مانند خفگی، ضرب و جرح و غیره بر روی جسد، میتواند از عوامل مشکوک باشد. همچنین در صورتی که شخص در خانه فوت کرده باشد، بنا به شرایط خاصی، این گواهی توسط اورژانس صادر میشود.
مراحل افرادی که به مرگ طبیعی فوت نشدهاند
اجسادی که احتمالا ناشی از فوت در منزل برای سنین زیر ۶۰ سال، قتل، خودکشی و مرگ و میرهای مشکوک و ناشی از حوادث هستند، باید ابتدا به پزشکی قانونی ارسال شوند. در پزشکی قانونی، علت فوت مشخص شده و سپس گواهی فوت پزشکی از آنجا صادر خواهد شد. سایر مراحل برای دریافت گواهی فوت با داشتن گواهی پزشکی، با مراحل ذکر شده برای اجساد عادی، یکسان خواهد بود.
در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.
ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.
طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.
دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.
به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.
در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.
مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.
بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.
بدون دیدگاه