شایعات حقوقی
طنز حقوقی دادپویان شایعات حقوقی
سلام به طنز حقوقی دادپویان خوش آمدید.
طنز حقوقی دادپویان قصد دارد در هر قسمت یه موضوع یا داستان یا پرونده های جذاب حقوقی، خانوادگی، کیفری و جنایی رو برای شما روایت کند. (طنز)
با مراجعه به سایت حقوقی دادپویان یا دادپویان دات کام می تونید قسمت های مختلف طنز حقوقی دادپویان رو دنبال کنید و چنانچه نیاز به مشاوره با وکیل متخصص و پایه یک دادگستری دارید، با وکیل آنلاین دادپویان تماس بگیرید.
شایعات حقوقی
هژیر خان دادپویان میخواد با آقای وکیل در خصوص شایعات حقوقی صحبت کند.
اگر میخواین از این موضوع مطلع شوید، حتما این ویدئو رو ببینید و از مشاوره رایگان با وکیل هم استفاده کنید.
باورهای غلط حقوقی
در حال حاضر با توجه به گستردگی جامعه بشری و با توجه به کسب و کار های و معاملات و آداب معاشرت و فراوانی و تنوع در سبک زندگی و آداب رسوم هر قشری از جامعه طبیعتا اختلاف نظر و سلیقه در تمامی زمینه های فرهنگی اجتماعی و اقتصادی به وجود خواهد آمد.
و در راستای نظم بخشیدن به این مشکلات جوامع در راستای آن، مواد و بندهایی تحت عنوان قانون به تصویب قانون دانان رسیده است و در مجموع به علت گستردگی مواد قانون و بعضا اطلاع نداشتن افراد از این علم خود نیاز به مطالعه و فراگیری دانشی بسیار عمیق در سطح دانشگاهی دارد عموما مردم و در جامعه باورهای حقوقی را غلط به علت کسرت استعمال آن که به وجود آمده است، آن مشکل و باور غلط تبدیل به یک رویه و باور درست شده است که عامه مردم همان حرف را باور می کنند.
لذا پیشنهاد می شود با مطالعه و مشاوره در زمینه های حقوقی به درستی موضوع برسید تا در سردرگمی موضوعات حقوقی حقتان تضییع نشود.
رزرو آنلاین وقت مشاوره
شایعات حقوقی یک: زن خیانت کند مهریه تعلق نمی گیرد.
در جواب به این شایعه حقوقی باید گفت که زمانی که عقد نکاح بین زوجین برقرار شده باشد، زن مالک مهریه است و حق مهریه به او تعلق میگیرد. بنابراین اگر حتی زن خیانت کرده باشد و رابطه نامشروع داشته باشد، مرد میتواند از زن خود در این مورد شکایت کیفری کند. اما حق مهریه زن خیانتکار هم چنان سر جایش است و اگر زن مهریهاش را مطالبه کند، مرد وظیفه دارد که مهریه را پرداخت کند.
بنابراین برقراری رابطه نامشروع و خیانت زن باعث از بین رفتن حق مهریه زن نمیشود، چون حق مهریه برای زن در زمان عقد نکاح واقع شده است و در همان زمان مرد موظف به پرداخت آن شده است.
البته اگر مرد متوجه خیانت زن شود و بخواهد از زن شکایت کند، زوجین میتوانند با طلاق توافقی شرط کنند که در صورت شکایت نکردن مرد از زن خیانتکار، زن نیز مهریه خود را به صورت تمام و کمال به مرد ببخشد.
در جمع بندی کلی در مورد این موضوع باید گفت مهریه حق قطعی و مسلم زن می باشد و هر وقت و زمانی مطالبه نماید باید پرداخت شود. و این شایعه هم که زن خیانت کند مهریه به او تعلق نمی گیرد رد می شود.
شایعات حقوقی دو: زن حامله باشد نمی تواند طلاق بگیرد.
دادخواست طلاق توافقی از سوی زن حامله و غیر حامله تفاوتی نمیکند و شرایطی که درباره درخواست طلاق این دو وجود دارد کاملا یکسان میباشد.
طرفین میتوانند درخواست طلاق توافقی را به دادگاه ارائه بدهند تنها موضوعی که باید تکلیف آن در این میان مشخص شود، شیوه وضع حمل و هزینه های زن حامله و هم چنین فرزند میباشد.
بنابراین در طلاق توافقی طریقه وضع حمل و هزینههای زن حامله و هزینههای زایمان باید مشخص شود. عده مدت زمانی است که زن بعد از انحلال ازدواج حق ازدواج دوباره را ندارد و با توجه به این که شوهرش فوت کرده باشد یا طلاق بگیرد و… مدت آن متفاوت است.
در ازدواج دائم و موقت، عده زن باردار زمان وضع حمل او میباشد و در این میان فرقی نمیکند که جنین، زنده یا مرده به دنیا آمده باشد و تفاوتی نمیکند که از زمان طلاق مدت کوتاهی گذشته باشد یا مدت طولانی.
ذکر این نکته در اینجا ضروری به نظر میرسد که در صورتی عده زن حامله با وضع حمل پایان پیدا میکند که حاملگی از طریق ازدواج صحیح یا شبهه باشد.
یعنی اگر زنی از طریق زنا حامله شده باشد، حکم متفاوت است و زمان پایان عده او زمان وضع حمل نمی باشد بلکه گذشتن مدت سه ماه میباشد زیرا بنابر عقیده فقها نطفهای که از زنا ایجاد شده باشد احترامی ندارد.
پس این موضوع که زن حامله نمی تواند طلاق بگیرد را به طور کلی فراموش کنید همچین موردی با توجه به این که در ذهن عامه مردم نقش بسته است غلط می باشد.
شایعات حقوقی سه: بعد از طلاق حضانت با پدر است.
زن و مردی که از هم طلاق می گیرند، ممکن است فرزند یا فرزندانی داشته باشند که باید از آن ها مواظبت کنند. حضانت هم حق و هم تکلیف هر دوی والدین است و هیچ کدام از آن ها نمی توانند از این تکلیف خود سر باز بزنند و در صورتی که از انجام این تکلیف شانه خالی کنند، دادگاه می تواند آن ها را ملزم کند.
حضانت فرزند بعد از طلاق با توجه به سن او مشخص می شود طبق قانون مدنی : برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است. بعد از هفت سالگی در صورت حدوث اختلاف، حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه می باشد.
بنابراین همان گونه که ملاحظه می شود، بعد از طلاق والدین، حق حضانت فرزند تا پایان هفت سالگی با مادر خواهد بود و پس از آن، تا سن بلوغ حضانت به عهده پدر قرار خواهد گرفت. بعد از این که بچه بالغ، و از سنین طفولیت خارج شد، تصمیم این که با چه کسی زندگی کند با خود او است که این سن بلوغ برای دختران نه سال و پسران پانزده سال قمری است.
و در این جا باید مجدد گوش زد کرد که این باور که بعد از طلاق دحضانت با پدر می باشد غلط است و قانون حق نگهداری از فرزندان را مساوی می داند و والدین هرد در این امر سهیم می باشند.
شایعات حقوقی چهار: اگر طلاق از طرف زن باشد مهریه تعلق نمی گیرد.
مهریه حق زن است و اگر درخواست طلاق از طرف زن و مهریه در دادگاه مطرح شود، دلایل نپرداختن این حق باید به اثبات برسد. قانون حتی در شرایطی که زن مرتکب خیانت و روابط نامشروع شده، مجرم شناخته شود و یا حتی در مواردی که ناشزه است و از شوهر تمکین نمی کند، او را مستحق دریافت مهریه می داند.
به طور کلی در دو حالت صداق تعلق نمی گیرد بر اساس ماده 1089 قانون مدنی در صورتی که عقد باطل بوده و نزدیکی صورت نگرفته باشد، و هم چنین در موردی که عقد فسخ شود و نزدیکی هم انجام نشده باشد، مهریه ای در بین نخواهد بود مگر آن که مرد دچار بیماری عنن باشد، که نوعی بیماری ناتوانی جنسی است، در این صورت نصف صداق به او تعلق می گیرد.
با مطرح شدن درخواست طلاق از طرف زن و مهریه، موضوع پرداخت طلب زن در دادگاه مورد توجه قرار می گیرد، حتی اگر هنوز زندگی مشترک را شروع نکرده باشند. اگر زن بتواند دلایلی ارائه دهد که مورد قبول دادگاه باشد، نصف مهریه به زن پرداخت می شود، البته به شرطی که زن باکره باشد، وگرنه در صورت نزدیکی در دوران عقد تمام صداق تعلق خواهد گرفت.
پس همچین باوری که اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد به او مهریه تعلق نمی گیرد غلط می باشد و در هر حالتی مهریه حق زن می باشد و به او تعلق خواهد گرفت.
پیشنهاد ما به شما در خصوص انواع مشکلات مربوط به خانواده و کیفری و تنظیم دادخواست حقوقی مشاوره با وکلای متخصص موسسه حقوقی دادپویان می باشد.
موسسه حقوقی دادپویان با وکلای متخصص در زمینه حقوقی و کیفری می تواند شما رو توی این مسیر همراهی کند.
شما میتوانید جدیدترین مقالات و قوانین حقوقی را در قسمت وبلاگ مطالعه کنید.
خیلی ازتون ممنونیم که همراه ما بودید.
بدون دیدگاه