تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال نا مشروع

تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع

در این مقاله آشنا میشوید با: تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع، کلاهبرداری چیست، تحصیل مال از طریق نامشروع چیست، تفاوت کلاهبرداری و جرم تحصیل مال نامشروع، مجازات کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع و آیا تحصیل مال نامشروع همان کلاهبرداری. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

کلاهبرداری چیست؟

به طور کلی کلاهبرداری به معنای بردن مال شخص دیگری از طریق توسل به وسایل متقلبانه همراه با سو نیت است و کسی که به این کار اقدام نماید کلاهبردار محسوب می شود. بنابراین، هر اقدامی که با سو نیت و به طور متقلبانه صورت گیرد و موجب فریب افراد شود و از این طریق مرتکب بتواند مال دیگری را ببرد، مشمول عنوان کلاهبرداری است. ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری به تعریف، ارکان و شرایط قانونی این جرم پرداخته است.

تحصیل مال از طریق نامشروع چیست؟

عبارت تحصیل مال نامشروع از لحاظ لغوی در واقع متشکل شده از دو کلمه تحصیل و مال نامشروع که هر یک معنای خاص خود را دارد.
تحصیل به طور کلی یعنی به دست آوردن و نامشروع هم یعنی خلاف قوانین شرع، البته نکته قابل توجه که در تعریف این عبارت وجود دارد، این است که منظور از نامشروع غیر شرعی نیست، بلکه منظور غیر قانونی بودن است یا به عبارتی بهتر یعنی فاقد مشروعیت قانونی باشد.

تفاوت کلاهبرداری و تحصیل مال نا مشروع

با توجه به معنی عبارت تحصیل مال از طریق نامشروع یعنی این که مالی را از طریق نامشروع و غیر قانونی به دست بیاوریم که این عمل بر حسب قانون جرم محسوب می شود و مرتکب مجازات خواهد شد.

تفاوت کلاهبرداری و جرم تحصیل مال نامشروع

جرم تحصیل مال نامشروع به هر عمل مثبتی (فعل) گفته می‌شود، که شخص مال، وجه، امتیاز یا توزیع کالاهایی را از روشی نامشروع و غیر قانونی به دست آورد.

برای مشاوره کلاهبرداری، می توانید با وکیل کلاهبرداری در تماس باشید.

اما براساس ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری، کلاهبرداری زمانی است که شخصی از راه حیله و تقلب، مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارت خانه‌ها یا کارخانه‌ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار کند.

یا از حوادث و پیش‌ آمدهای غیر واقع بترساند یا اسم یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر، وجوه یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آن‌ها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد.

بنابراین، در کلاهبرداری وسیله ارتکاب جرم اهمیت دارد. و کلاهبرداری زمانی محقق می‌شود که کلاهبردار شخصی را با حیله و تقلب فریب بدهد و مالی را به دست آورد. به طوری که اگر فریب نباشد جرم انجام شده نیز کلاهبرداری نیست. اما در جرم تحصیل مال نامشروع، لازم نیست متهم شخصی را فریب بدهد، همین که مال کسب شده را از روشی غیر قانونی به دست آورد، جرم انجام می‌شود.

مجازات کلاهبرداری و تحصیل مال نامشروع

این دو جرم با یکدیگر در میزان مجازات هم تفاوت دارند. مجازات جرم تحصیل مال نامشروع، علاوه بر رد اصل مال، مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی معادل دو برابر مال به دست آمده. اما مجازات کلاهبرداری، علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است، می‌باشد.

آیا تحصیل مال نامشروع همان کلاهبرداری است؟

هرچند تحصیل مال نامشروع و کلاهبرداری هر دو مصداق سو استفاده است و جرم محسوب می شوند. اما دارای تفاوت هستند و نباید با یک دیگر مختلط شوند.

در کلاهبرداری شخص کلاهبردار با توسل به وسایل و عملیات متقلبانه، شخص یا اشخاصی را به منظور بردن مال او فریب می دهد. همچون اشخاصی که شرکتی صوری با آرم و علائم غیر واقعی تشکیل می دهند، بی آنکه پشتوانه ای در دنیای واقعی داشته باشد و از این طریق به عنوان شرکت رسمی، به فروش سهام و یا تجارت می پردازند.

مطابق با ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشا و کلاهبرداری، شخص کلاهبردار علاوه بر رد اصل مال به صاحبش به حبس از دو تا ده سال و انفصال ابد از خدمت دولتی و پرداخت جـزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود.

برای تحصیل مال نامشروع، می توانید با وکیل کیفری در تماس باشید.

اما در تحصیل مال نامشروع شخص تمام امتیازات و شرایط انجام یک فعالیت قانونی را با یارانه دولت دارد، اما از موقعیت خود سو استفاده کرده و به اقتصاد جامعه لطمه وارد می کند. و با او مطابق با ماده دو قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشا و کلاهبرداری رفتار می شود.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.

بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *