حضانت فرزندان
در این مقاله آشنا میشوید با: حضانت فرزندان، سن حضانت کودک، حضانت دائم فرزند، سلب حضانت فرزند از والدین، ازدواج مجدد مادر، نفقه فرزند، حضانت فرزند بعد از فوت والدین. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
معنی حضانت
معنی حضانت یعنی پرورش و نگهداری و سرپرستی فرزند و از آنجایی که کودکان بی دفاع ترین و بی تجربه ترین و معصوم ترین اقشار جامعه می باشند لذا نیازمند می باشند که شخصی آن ها را مدیریت و سرپرستی کند و آن شخص نمی تواند هیچ کسی دلسوز تر از والدین خود کودک باشد و در کنار والدین به رشد عقلی و احساسی و عاطفی و شخصیتی اجتماعی خود می رسد.
اما حضانت فرزند تا سنی ادامه می یابد که فرزند به سن بلوغ قانونی و شرعی برسد، به همین دلیل پس از اینکه فرزند به سن بلوغ رسید، حضانت وی نیز پایان یافته و خودش مختار و قادر است که انتخاب کند با کدامیک از والدین خود نیز زندگی کند.
سن حضانت کودک
طبق قانون مدنی حضانت کودک با پدر و مادر می باشد ولیکن زمانی که توافقی بین پدر و مادر حاصل نمی شود قانون چاره ای اندیشیده است و قانونی را وضع کرده است و آن از طریق زیر می باشد.
کودک چه پسر باشد و یا دختر باشد تا سن 7 سالگی حضانت و نگهداری اش با مادر می باشد و بعد از این سنین دختر تا سن 9 سالگی و پسر تا سن 15 سالگی با پدرشان زندگی می کنند و بعد از گذراندن این سنین فرزندان خودشان تصمیم می گیرند که بخواهند با پدر یا مادرشان زندگی کنند.
حضانت دائم فرزند
ملاک دادگاه برای سپردن دائم حضانت به یکی از والدین در قانون تعریف شده است و آن این می باشد که یکی از والدین تمکن کامل مالی داشته باشد و یا تعهد به تامین کلی منافع کودک بدهد.
با این حساب در طلاق توافقی والدین می توانند برای برعهده گرفتن حضانت فرزند خود به توافق برسند و به یکی از والدین بسپارند و گاهی اوقات مادر کودک با بخشیدن مهریه خود حضانت دائم را طلب می کند و برعهده می گیرد و گاهی هم تمکن و استطاعت مالی پدر باعث می شود که حضانت را برعهده بگیرد.
این حضانت دائم تا همان سنینی می باشد که طفل از سن حضانت خارج می شود. دختر تا سن 9 سال و پسر تا سن 15 سالگی.
سلب حضانت فرزند از والدین
حق حضانت و نگهداری که برعهده یکی از والدین می باشد تحت شرایطی خاص وبا پیگیری و شکایت یکی از والدین سلب شده از حضانت و یا خویشان و بستگان قیم یا رئیس حوزه قضایی به علت عدم نگهداری و تربیت و به خطر افتادن مسائل جسمی و تربیتی و اخلاقی کودک در دادگاه طرح دعوا نمایند و حق حضانت را از والده ای که تخطی کرده سلب نمایند. برای مشاوره حقوقی حضانت، می توانید با وکیل حضانت در تماس باشید.
و موارد تخطی که باعث سلب حضانت می شود عبارتند از:
- عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادر
- اعتیاد زیاد به الکل، مواد مخدر و قمار
- معروفیت و سرشناس بودن در فساد اخلاقی و فحشا
- ابتلا به بیماری روانی به تشخیص پزشکی قانونی
- تکرار ضرب و جرح خارج از عرف
- سوء استفاده از فرزند یا اجبار او به ورود به مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد، فحشاء، تکدی گری، قاچاق
- جنون مادر
- ازدواج مجدد مادر
ازدواج مجدد مادر
پس موردی در این جا می باشد که اگر حضانت با مادر باشد به محض ازدواج مجدد مادر حضانت فرزند سلب می شود و حضانت به پدر بر می گردد. و اگر پدر فرزند فوت شود ازدواج مجدد مادر باعث ضایع و باطل شدن حضانت مادر نمی شود.
و در خصوص این که چنانچه حضانت مادر به علت فساد یا اعتیاد سلب شده باشد دلیلی بر سلب ملاقات با فرزند خویش نیست زیرا ملاقات کودک و فرزند حق طبیعی و فطری هردو می باشد.
نفقه فرزند
تحت هر شرایطی حضانت فرزند با پدر باشد یا مادر هیچ فرقی نمی کند نفقه فرزند با پدر است که عبارتند از خورد و خوراک البسه و پوشاک مسکن هزینه زندگی و خرج تحصیل و تمامی ما یحتاج فرزند با پدر می باشد.و در این مورد بر روی مبلغ نفقه فرزند که حضانت با مادر است شاید با پدر فرزند به توافقی نرسند.
که در این موارد با مراجعه به کارشناس از دادگاه مبلغی را مشخص می کند ولیکن با توجه به تورم و عدم ثبات مالی شاید کمی بعدها این مبلغ تعیین شده کفاف امورات فرزند را ندهد که در این موارد باید با دلایل و استنادی قوی مادر فرزند به دادگاه مراجعه و دادخواست افزایش نفقه را دهد.
حضانت فرزند بعد از فوت والدین
طبق قانون در صورت فوت یکی از والدین حضانت کودک با والده زنده می باشد به طور مثال اگر پدر کودک فوت نماید حضانت کودک با مادر می باشد و اما طبق بند شرایط عدم حضانت ولی قهری کودک اگر مادر را صالح نگهداری کودک نداند با ثبت و ارسال دادخواست به دادگاه می تواند حضانت کودک را از مادر بگیرد.
اما در صورتی که هر دو والدین کودک از دنیا رفته باشند مسئولیت و نگهداری و حضانت کودک با جد پدری می باشد و اگر جد پدری هم در قید حیات نباشد نزدیکترین خویشان کودک بر طبق ارث مسئولیت نگهداری و حضانت کودک را برعهده می گیرند. برای مشاوره حقوقی حضانت، میتوانید با وکیل حضانت در تماس باشید.
مدارک برای حضانت
- اصل و کپی شناسنامه
- اصل و کپی کارت ملی
- اصل و کپی سند طلاق
- در صورت طلاق توافقی دادنامه و کپی توافقات بین زوجین
در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.
ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، میتوانند آنرا برای شما تنظیم نمایند و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به ایشان، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.
طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.
دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.
به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار در زمینه دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.
در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.
بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید.
سلام من کاشت ابرو انجام دادم اما پشت سر من برش خیلی زیادی خورده و اون قسمت دچار اسکار شده و موهای سرم دیگه درنمیاد و ابروهام هم درنیامده ، به چندتا دکتر نشان دادم گفتن قصور پزشکی انجام شده به شما دیه تعلق می گیره و چون خانم هستید برای زیبایی هم دیه تعلق می گیره .می خواستم بدونم چه مقدار دیه به من تعلق می گیره ممنون