دعوای طاری

دعوای طاری

در این مقاله آشنا میشوید با: دعوای طاری، انواع دعوای طاری، شرایط دعوای طاری و هزینه دادرسی در دعوای طاری. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

تعریف دعوای طاری

طبق ماده ۱۷ قانون آیین دادرسی مدنی

هر دعوایی که در اثنای رسیدگی به دعوای دیگر از طرف خواهان یا خوانده یا شخص ثالث یا از طرف متداعیین اصلی بر ثالث اقامه شود دعوای طاری نامیده می شود. این دعوا اگر با دعوای اصلی مرتبط یا دارای یک منشاء باشد، در دادگاهی اقامه می شود که دعوای اصلی در انجا اقامه شده است.

دعوای طاری چیست؟

دعاوی طاری در حقوق به این صورت تعریف شده است که عارض شدن دعوایی در اثنای رسیدگی به دعوا اصلی. اما اگر بخواهیم تعریف دعوای طاری را ساده تر بیان کنیم باید بگوییم زمانی که دادگاه در حال رسیدگی به دعوای میان دو نفر رسیدگی می کند که به آن دعوای اصلی گفته می شود، ممکن است طرفین دعوا، یک دعوای جدید را علیه یکدیگر اقامه کنند.

دعوای طاری

و این در حالی است که این دعوای جدید منشا یکسانی با دعوای در حال رسیدگی دارد. همچنین این امکان وجود دارد که شخص ثالثی که ذی نفع است وارد دعوای اصلی شود و یا آن که یکی از طرفین دعوی یا هردو خواهان ورود شخص ثالثی در دعوی شوند. در چنین موقعیت‌هایی دعاوی طاری ایجاد می شود.

برای مشاوره حقوقی، می توانید با موسسه وکالت دادپویان در تماس باشید.

انواع دعاوی طاری

دعاوی طاری کلا در ۴ دسته تقسیم می شود:

دعوای اضافی

دعوایی است که خواهان دعوای اصلی بر علیه خوانده دعوای اصلی اقامه می کند. در برخی از دادرسی ها احتمال دارد خواهان بعد از مطالبه خواسته اصلی، خواسته دیگری را مطالبه نماید. بنابراین بهترین چاره آن است نسبت به افزایش خواسته اقدام نماید. ولی گاه ممکن است که خواسته دوم خواهان با خواسته اولیه دارای منشا واحدی نباشند، یا اینکه دارای منشا واحد بوده ولی ارتباط کاملی با یکدیگر نداشته باشند. در این شرایط خوانده می تواند با تقدیم دادخواست، نسبت به اقامه دعوای اضافی اقدام نماید.

برای اطلاع بیشتر در مورد دعوای اضافی به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

دعوای متقابل

دعوایی است که خوانده دعوای اصلی بر علیه خواهان دعوای اصلی اقامه میکند. در این دعوا خوانده دعوای اصلی خواهان دعوای تقابل نامیده می شود و خواهان دعوای اصلی، خوانده دعوای تقابل نامیده می شود.

دعوای ورود ثالث

دعوایی است که شخص ثالث بر علیه خواهان با خوانده دعوای اصلی، یا هر دوی آنها، اقامه می نماید.

دعوای ورود ثالث خود بر دو دسته تقسیم می شود:

الف) دعوای وارد ثالث اصلی: در این دعوا ثالث برای خود مستقلا حقی قائل است. برای مثال الف، دعوایی را به خواسته مطالبه یک دستگاه خودرو از بابت تحویل مبیع بر علیه ب اقامه کرده است، و ج، با اطلاع از جریان چنین دعوایی با اعتقاد بر اینکه خودرو مال اوست و به طور امانی در ید ب، بوده است، دعوای ورود ثالث با خواسته تحویل خودرو از بابت استرداد مال امانی را اقامه نموده و وارد دعوا می شود.

برای مشاوره با وکیل تهران، می توانید، با وکیل آنلاین در تماس باشید.

دعوای طاری

ب) دعوای وارد ثالث تبعی: در این نوع دعوا وارد ثالث برای خود مستقلا حقی قائل نیست. بلکه خود را در محق شدن یکی از اصحاب دعوا ذینفع می داند. مثال: شخص الف، حق ارتفاقی را از شخص ب، که موضوع آن حق عبور و مرور از ملک وی می باشد به موجب قرارداد دریافت کرده است.

(ارتفاق قراردادی) شخص ج، با اعتقاد بر مالکیت بر ملک متصرفی ب، (ارتفاق دهنده) دعوای خلع ید از ملک را بر علیه وی اقامه می نماید. الف، متوجه این مساله است که اگر ج، در این دعوی پیروز شود و ملک را از چنگ ب، در آورد، به تبع آن، حق ارتفاق وی نیز منتفی است. به همین دلیل برای قوی کردن کفه ترازو به نفع ب، به تبع او وارد دعوا می شود و ادله و دفاعیاتی را ارائه می دهد.

برای اطلاع بیشتر در مورد دعوای ورود ثالث به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

دعوای جلب ثالث

دعوایی است که خواهان با خوانده دعوای اصلی بر علیه شخص ثالث اقامه می نمایند. در دعوای جلب ثالث به خواهان دعوای جلب «جالب ثالث» و به خوانده دعوای جلب «مجلوب ثالث» گفته می شود. برای مثال: الف، با ادعای مالکیت بر ملکی، دعوایی به خواسته اعلام مالکیت و خلع ید از اعیانی، بر علیه ب، که متصرف ملک است اقامه می نماید. ب، نیز در اولین جلسه دادرسی دادخواستی با عنوان جلب ثالث تقدیم دادگاه نموده و ج، را که ملک را به او فروخته است به دادرسی جلب می نماید تا پاسخ دعوا را بدهد.

در این دعوا الف، «خواهان دعوای اصلی»، با خوانده دعوای اصلی و در عین حال خواهان دعوای جلب ثالث است و ج، نیز خوانده دعوای جلب ثالث، است.

برای اطلاع بیشتر در مورد دعوای جلب ثالث به لینک مربوطه مراجعه نمایید.

شرایط دعاوی طاری

شرایط ماهوی: برای این که بتوان به دعوای طرح شده همزمان با دعوای اصلی رسیدگی نمود و به عبارتی دقیق تر برای این که بتوان دعوای اقامه شده از سوی یکی از اصحاب دعوا یا ثالث را «طاری» دانست، باید یکی از شرایط ذیل وجود داشته باشد.

  • دعوای طاری با دعوای اصلی دارای منشا واحد باشد.
  • دعوای طاری با دعوای اصلی دارای ارتباط کامل باشد.

هزینه دادرسی در دعاوی طاری

هزینه دادرسی در دعاوی طاری بر حسب مالی یا غیر مالی بودن تابع دعوای اصلی می ­باشند. بنابراین هزینه­ دادرسی آن به میزان هزینه ­دادرسی دعوای اصلی (خواسته دعوا) مقرر خواهد شد.

بنابراین در دعوای ورود ثالث که از جمله دعاوی طاری محسوب می­ شود، شخص ثالث که خواهان آن دعوا محسوب می­ شود، معادل با هزینه­ هر مرحله­ ای که در آن وارد می­ شود، باید هزینه دادرسی پرداخت نماید. در صورتی که در دعوای متقابل که جهت دعوا از حقوقی به کیفری تغییر کند، خوانده باید براساس معیار آن دعوا در محاکم کیفری تمبر باطل نماید.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکیل آنلاین یا وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، وکیل میتواند آنرا برای شما تنظیم نماید و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به وکیل انلاین، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

مهم ترین مقالات حقوقی دادپویان شامل: طنز حقوقی، رادیو حقوقی، کلیپ حقوقی، پکیج حقوقی، بسته حقوقی، بیمه حقوقی، فیلم حقوقی است که میتوانید در سایت حقوقی دادپویان مطالعه نمایید.

بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید. ضمنا شما میتوانید از طنز حقوقی، کلیپ حقوقی، کلیپ کیفری، کلیپ جنایی، کلیپ قانونی، کلیپ قانون، رادیو حقوقی هم در قسمت رادیو استفاده کنید. امیر هاشمی مدیر سایت موسسه حقوقی دادپویان است. اینستاگرام حقوقی و اینستاگرام وکیل را هم دنبال کنید. استفاده از طنز هم موجب خوشحالی شما خواهد شد.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *