طلاق

طلاق

در این مقاله آشنا میشوید با: طلاق، طلاق اجتماعی، فرق طلاق با بطلان ازدواج، آثار و انواع آن، طلاق از طرف مرد، از طرف زن، طلاق توافقی، تقسیم بندی طلاق، در صورت ترک اعتیاد، زن می تواند طلاق بگیرد؟ برای درخواست طلاق کجا بریم، اگر زوج صغیر باشد طلاق همسر او توسط وکیل یا قیم چه حکمی دارد، وکالت بلاعزل در طلاق در قبال بخشش مهریه، زن ناشزه چگونه می تواند طلاق بگیرد، بلا تکلیفی زن در طلاق، بیماری صرع و طلاق و مدارک لازم برای. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

معنی طلاق

طلاق به معنی پایان شرعی و قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می‌رود.

معمولا وقتی اتفاق می‌افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می‌رود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد.

طلاق اجتماعی

تغییرات در دوستی‌ها و سایر روابط اجتماعی است که مرد یا زن جدا شده با آن‌ها سر و کار دارد. طلاق روانی، موقعیتی است که از طریق آن فرد پیوندهای وابستگی عاطفی به همسرش را قطع کند و به تنها زیستن تن دردهد.

فرق طلاق با بطلان ازدواج

بطلان ازدواج به معنای این است که ازدواج صورت گرفته از ابتدا باطل و بی‌ اعتبار بوده‌ است. شیوهٔ انجام آن در قوانین کشورهای مختلف بسیار متفاوت است اما در اغلب کشورها نیاز به تایید یک دادگاه یا مرجع رسمی حقوقی وجود دارد. مذاهب مختلف نیز رویکردهای متفاوتی به جدایی دارند.

طلاق در اسلام به اختیار شوهر انجام می‌شود اما زن نیز در شرایط خاصی ممکن است حق جدایی را به دست بیاورد.

طلاق

واژه طلق از ریشه عربی و به معنی «گشودن گره» و «رها کردن» است و در فقه اسلامی «زائل کردن قید ازدواج با لفظ مخصوص» تعریف می‌شود.

آثار طلاق

نبود ناگهانی همسر ممکن است احساس اضطراب یا هراس ایجاد کند، هر چند برخی نیز ممکن است پس از طلاق احساس خوشحالی داشته باشند.

معمولا زنان از طلاق بیش از مردان از نظر اقتصادی زیان می‌بینند، اما فرایندهای سازگاری روانی و اجتماعی برای مردان و زنان تفاوت چندانی ندارد. بعضی از مردان و زنان ممکن است پس از جدایی به ازدواج مجدد تن دهند. برای مشاوره حقوقی طلاق، می توانید با وکیل طلاق در تماس باشید.

انواع طلاق

هر چند در کل حق جدایی معمولا با مرد می باشد و لیکن گاهی زن هم می تواند با دلایل موجه درخواست جدایی بدهد یا گاهی زوجین به صورت تفاهمی به یک نتیجه مشترکی برای جدایی برسند که به آن طلاق توافقی می گویند.حال ما هر سه مورد آن را توضیحی اجمالی می دهیم.

وکالت بلاعزل در طلاق در قبال بخشش مهریه

در موارد بسیاری مشاهده شده که زوجین با بخشش مهریه در ازای حق طلاق تصمیم به جدایی می گیرند. این روش از جهاتی مطمئن ترین روش برای طلاق توافقی است تا طرفین نسبت به حقوق مالی خود اطمینان داشته باشند.

در این روش باید زوجین همزمان با مدارک شناسایی به یکی از دفاتر ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند و به صورت همزمان آقا به خانم وکالت در طلاق بدهد و خانم هم مهریه اش را ببخشد.

وکالت بلاعزل در طلاق معمولا توسط یکی از زوجین به دیگری از طریق دفاتر اسناد رسمی داده می شود که راجع به طلاق خلعی، رجعی، بائن، مبالات، حق حضانت اطفال، راجع به مهریه، نفقه، اجرت المثل و هر نوع مورد دیگری دارند یکی از طرفین بدون نیاز به حضور دیگری مبادرت به جدایی از طریق محاکم نماید و این گونه وکالتنامه های بلاعزل قابلیت اجرائی در تمام مراحل را دارند.

طلاق از طرف مرد

برای درخواست طلاق از طرف مرد، باید تشریفاتی طی شود، هرچند این امر در گذشته به عنوان یکی از حقوق مرد محسوب می شد اما امروزه رعایت این تشریفات الزامی می باشد. که در ماده 1133 قانون مدنی نیز بر این نکته تاکید شده است، مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای جدایی همسرش بعد از مراحل اداری و تشریفات قانونی را بنماید.

طلاق

مرد برای این که همسرش را بتواند طلاق بدهد باید به دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه رفته و برای دادگاه دادخواست گواهی عدم امکان سازش را ارسال کند. و پس از آن در صورتی که به دادگاه بتواند ثابت کند که امکان ادامه زندگی مشترک برای او وجود ندارد، این گواهی به او اعطا می شود. در این فاصله او باید در جلسات داوری شرکت کرده و همه حق و حقوق زن من جمله مهریه، نفقه نحله و از این قبیل را به او بپردازد.

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن به دو طریق امکان دارد، یکی از آن دو این می باشد که وکالت در طلاق، یا در اصطلاح عرفی، حق آن را داشته باشد و دیگری این که به استناد داشتن، شرایط عسر و حرج یا شرایط دیگر، از دادگاه حکم بگیرد. که در زیر هر کدام از این شرایط را توضیح می دهیم.

  • داشتن حق طلاق: مرد می تواند به همسر خود وکالت بدهد که از او جدا شود، هر چند داشتن این وکالت به این معنی نیست که زن هر زمان که بخواهد می تواند از شوهرش جدا شود، بلکه باید همچنان تشریفات قانونی آن را طی کند.
  • داشتن عسر و حرج یا شرایط دیگر: در قانون پیش بینی شده است که زن می تواند در شرایطی از دادگاه بخواهد تا حکم طلاق او را صادر کند . این شرایط عبارت است از این که مرد نفقه زن را نپردازد، شوهر بیش از چهار سال غایب باشد و این که موارد عسر و حرج وجود داشته باشد. و مواردی دیگر که در بندهای عقدنامه به آن ذکر شده است به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن برایش مشکل باشد.

طلاق توافقی

در این نوع طرفین باهم به توافق می رسند که از هم دیگر جدا شوند. و به زندگی مشترک خود خاتمه بدهند. با این حال طرفین باید تشریفات قانونی را طی کنند، و پس از آن می بایست از دادگاه، تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش یا همان به اصطلاح طلاق توافقی را نمایند.

بلا تکلیفی زن در طلاق

متاسفانه بسیار اتفاق می‌افتد که خانم‌ ها به دلایل بلاتکلیفی در زندگی مشترک، قصد طلاق از همسرشان را می کنند، اما زوج باز هم آن ها را بلاتکلیف می گذارد، در چنین شرایطی افراد می‌توانند نسبت به رفع بلاتکلیفی زن در طلاق اقدام کنند که این اقدامات باید به صورت تخصصی و قانونی صورت بگیرد، در غیر این صورت، نه تنها موثر واقع نخواهد شد، بلکه اثر سوء نیز خواهد گذاشت.

موارد زیر را می توان مصداق بلاتکلیفی زوجه در زندگی مشترک قلمداد کرد:

  • مشخص نکردن مسکن برای شروع زندگی زناشویی می تواند اولین موردی باشد که دادگاه آن را به ‌عنوان بلاتکلیفی زوجه در زندگی مشترک قلمداد نماید و نسبت به رفع بلاتکلیفی زن در طلاق در این خصوص اقدام نماید.
  • مورد دیگری که می تواند به عنوان بلاتکلیفی زندگی مشترک در دادگاه به آن استناد نمود، پرداخت نشدن نفقه زوجه به مدت ۶ ماه توسط مرد به همسرش است. در چنین حالتی دادگاه تصمیم می‌گیرد نسبت به رفع بلاتکلیفی زن در طلاق اقدام نماید.
  • از جمله موارد خاص دیگری که دادگاه قطعا به آن استناد خواهد کرد، متارکه طولانی مدت زن و مرد و زندگی جدا از هم آن ها برای یک مدت طولانی خواهد بود.
  • همچنین در صورتی که شوهر برای یک مدت طولانی به جهات مختلف از جمله بدلیل فرار از دستگیری توسط دادگاه در ارتکاب جرم، متواری باشد و همسر او هیچ گونه ارتباطی با او نداشته باشد، دادگاه قادر است نسبت به رفع بلاتکلیفی زن در طلاق اقدام نماید.

اگر زوج صغیر باشد طلاق همسر او توسط وکیل یا قیم چه حکمی دارد؟

از آن جایی که زوج صغیر هیچ گونه اختیاری در مواردی اعم از مالی و مواردی دیگر مانند نکاح ندارد و با توجه به این که زوج صغیر قیم یا وکیل داشته باشد و بخواهد همسر وی را طلاق بدهد دادگاه می آید می بیند که ایا این کار و عمل یعنی موافقت با طلاق وی به نفع زوج می باشد یا خیر.

یا به طور مثال قیم وی از این کار نفعی می برد یا خیر و در هر حالت منافع زوج برای این امر توسط دادگاه بررسی می شود و سپس رای صادر می شود و صرف درخواست وکیل یا قیم صغیر برای این کار ملاک نمی باشد و در نهایت رای دادگاه و نظر دادگاه ملاک ثبت طلاق می باشد.

در صورت ترک اعتیاد زن می تواند طلاق بگیرد؟

همان طور که می دانید در صورتی که مرد اعتیاد داشته باشد و به کمپ ترک اعتیاد هم چند بار رفته باشد و نتوانسته ترک کند و زن به عسر و حرج افتاده باشد می تواند و مقدمه ای برای شروع جدایی می باشد.

ولیکن زمانی که مرد از دام اعتیاد رها شد و ترک کرده باشد دلیل مستندی برای زن نمی تواند باشد برای جدایی و باید به مواردی دیگر که در عقد نامه ذکر شده به طور مثال ندادن نفقه یا موارد دیگر می تواند استناد نماید پس این فرضیه که در صورت ترک اعتیاد مرد و بعد از آن زن برود درخواست طلاق نماید رد شده است.

برای مشاوره حقوقی طلاق، می توانید با وکیل طلاق در تماس باشید.

تقسیم بندی طلاق

رجعی:

یکی دیگر از انواع آن، رجعی است که در آن شوهر در مدت ‌زمان عده می ‌تواند بدون نیاز به خواندن دوباره خطبه عقد دوباره به همسر خود مراجعه ‏کرده و زندگی مشترک و زندگی زناشویی را از سر گیرند.

بائن:

یکی دیگر از انواع آن، بائن است. در این نوع، بین زن و شوهر جدایی کامل اتفاق می‌ افتد و به خاطر همین در مدت عده اگر از جدایی منصرف شوند، باید با جاری کردن صیغه عقد ازدواج مجددا ازدواج نمایند. نفقه زن در مدت عده هم بر خلاف رجعی، به عهده‌ مرد نیست و اگر زن یا شوهر در مدت عده بمیرد، دیگری از او ارث نمی ‌برد. در بائن برای شوهر حق رجوع نیست.

ماده ۱۱۴۵: در موارد ذیل، بائن است:

  1. قبل از نزدیکی واقع شود.
  2. یائسه (اگر مسلم باشد، زوجه یائسه است، بائن میباشد، نه رجعی و در نامه جدایی باید یائسه بودن وی ذکر شود.)
  3. خلع (زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد، در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد، جدا شود، اعم از این که مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیش‌ تر و یا کم‌تر از مهر باشد) و مبارات (کراهت از طرفین باشد، ولی در این صورت عوض باید زائد بر میزان مهر نباشد) مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
  4. سومین نوع که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید، اعم از این که وصلت در نتیجه‌ رجوع باشد یا در نتیجه‌ نکاح جدید.
زن ناشزه چگونه می تواند طلاق بگیرد؟

در قانون مدنی، هنگامی که زنی وظایف خود را که در خانه عهده دار است، انجام ندهد و بدون اطلاع دادن به همسر خود خانه را ترک کند، طرح دعوی عدم تمکین می تواند از طرف مرد به اجرا نماید.

به این منظور است که مرد این حق را دارد که به علت سرپیچی زن و ترک کرده خانه و نیز عدم انجام وظایف خود، با طلاق خود از همسر خود موافقت نکند اما مهریه زن را به طور کامل بپردازد ولی به دلیل آن که زن برای همیشه همسر قانونی او خواهد بود، هرگز حق ازدواج مجدد را در زندگی خود نخواهد داشت.

طلاق

چنانچه زن ناشزه حق طلاق خود را از همسر خود هنگام عقد گرفته باشد، می تواند از همسر خود جدا شود. در حالتی که زن هم چنان به مخالفت و ناسازگاری با همسر خود ادامه دهد، و قصد جدایی و طلاق را از همسر خود داشته باشد، در صورتی که همسر او تمایلی به جدایی نداشته باشد، مرد می تواند زن قانونی خود را ناشزه کند.

ناشزه کردن زن از سوی مرد بدین معناست که زن مجبور می شود به وظایف خود در رابطه عمل کند. حتی در صورتی زن خانه را ترک کرده باشد، هنوز راهی جهت بازگرداندن او به خانه وجود دارد.

با همه این اوصاف، چنان چه زن هم چنان تمایلی به ادامه زندگی با همسر خود را نداشته باشد و قصد او برای طلاق حتمی باشد، تقاضای طلاق از طرف زنی که ناشزه محسوب می شود هیچ مانعی ندارد و زن می تواند با اثبات شرایطی که در قانون برای او تعیین شده است تقاضای طلاق نماید، اما در صورتی که زن ناشزه محسوب شود و طلاق هم انجام شود دیگر به او در زمان عده طلاق، نفقه تعلق نخواهد گرفت.

همچنین مهریه زنی که در زمان طلاق ناشزه محسوب می شود قابل مطالبه است و ناشزه محسوب شدن زن ارتباطی به مطالبه مهریه او ندارد.

بیماری صرع و طلاق

مواردی که زن یا مرد می توانند عقد نکاح را فسخ کنند، در مواد 1122 و 1123 قانون مدنی مورد پیش بینی قرار گرفته اند و در موارد فسخ نکاح از جانب مرد یا زن، بیماری صرع یا همان غش کردن منجر به ایجاد حق فسخ نکاح برای زوجین نمی شود.

بنابراین، فسخ نکاح به دلیل بیماری صرع یا غش امکان پذیر نمی باشد. مگر این که عدم صرع داشتن یکی از زوجین در ضمن عقد نکاح شرط شده باشد که در این صورت، به دلیل فریب در ازدواج می توان عقد را فسخ نمود.

برای درخواست طلاق کجا بریم؟

برای درخواست طلاق اگر چنان چه به درخواست زوج باشد مسیر جدایی کمی هموار تر می باشد ولیکن اگر به د رخواست زوجه باشد، چون در قانون حق جدایی با مرد است.

این مسیر برای زوجه کمی دشوار می شود و یا این که زوجه باید با توجه و استناد به مواد مهم و مطرح شده در قانون حمایت خانواده استناد قوی و محکمه پسندی را زوجه ارائه نماید، ولیکن شروع درخواست طلاق در ابتدا از دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه می باشد که باید دادخواست را در این دفاتر تنظیم نمود و به دادگاه خانواده ارسال گردد و ادامه روند رسیدگی به دادخواست طلاق در دادگاه خانواده می باشد.

مدارک لازم برای طلاق
  • اصل کارت ملی
  • اصل شناسنامه
  • سند ازدواج (در صورت گم شدن و در دسترس نبودن سند ازدواج می توان به همان دفترخانه ای که عقد را ثبت نمودن مراجعه کنند و درخواست رونوشت سند ازدواج را کنند.

در صورت هرگونه مشاوره حقوقی راجع به دعاوی حقوقی و دعاوی کیفری می توانید با وکلای پایه یک دادگستری موسسه حقوقی دادپویان در سریعترین زمان ممکن، مشاوره حقوقی تلفنی یا مشاوره حقوقی حضوری داشته باشید.

ضمن مشورت با وکیل پایه یک دادگستری، سوال حل نشده ای برای شما باقی نمیماند. ضمن اینکه مشاوره با وکیل کارکشته دادپویان، با بیش از سیزده سال تجربه حرفه ای در تمام زمینه های حقوقی و کیفری، تمام راهکارهای لازم را به شما ارائه میدهند و اگر نیازی به تنظیم لایحه، تنظیم شکواییه، تنظیم دادخواست یا تنظیم اظهارنامه شد، میتوانند آنرا برای شما تنظیم نمایند و یا در صورت لزوم، میتوانید با اعطای وکالت نامه به ایشان، صفر تا صد پرونده را برای شما انجام دهند. مشاوره حقوقی آنلاین بهترین روش جهت مشاوره با وکیل پایه یک است.

طراحی سایت موسسه حقوقی دادپویان به گونه ای است که در سریعترین زمان ممکن و به راحتی بتوانید از مشاوره حقوقی با وکیل استفاده کنید.

دادپویان حامی شما عزیزان و بهترین موسسه حقوقی است که با بیش از سیزده سال تجربه فعالیت های حقوقی و با بیش از سی وکیل پایه یک، به صورت تخصصی مشاوره حقوقی میدهد و وکالت میکند.

به عنوان مثال، چهار وکیل ملکی دارد که صرفا فعالیت و تمرکز خود را در حوزه دعاوی ملکی گذاشته اند. پنج وکیل اداره کار در زمینه دارد که صرفا تمرکز آنها دعاوی اداره کار است و به همین منوال دعاوی دیگر.

در صورت تمایل میتوانید پادکست جنایی دادپویان را هم دنبال کنید. این پادکست روایت پرونده های جنایی ایرانی است که به موسسه حقوقی دادپویان ارجاع شده است.

بهترین موسسه حقوقی در تهران و ایران، مشاوره با وکیل های مجرب و با تجربه، بهترین وکیل پایه یک در تهران و شهرستان، مجرب ترین وکیل خاورمیانه، باهوش ترین وکیل پایه یک دادگستری، آدرس دفتر وکالت در تهران، مشاوره با وکیل پایه یک تهران و شهرستان، وکیل مجرب، بهترین وکیل آنلاین در تمام نقاط ایران، شماره وکیل با تجربه در تمام منطقه های تهران، شماره وکیل پایه یک دادگستری شهرری و شمیرانات، مشاوره حقوقی تلفنی با وکیل، عریضه نویسی آنلاین با با تجربه ترین وکلای ایران، وکیل دادگستری خوب، مشاوره با وکیل دادگستری تهران، وکیل تهران فوری، مشاوره حقوقی فوری و ارزان، فوری ترین و ارزان ترین تنظیم دادخواست، مشاوره حقوقی با وکیل، مشاوره حقوقی تصویری، مشاوره حقوقی رایگان، مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقی شبانه روزی، مشاوره حقوقی فوری، پادکست ایرانی، پادکست فارسی، پادکست واقعی، پادکست رایگان، پادکست جدید، پادکست کیفری، پادکست حقوقی، خفاش شب، فرید بغلانی، فیلم اعدام محمد بیجه در پاکدشت، عکس خفاش شب، لحظه اعدام محمد بیجه، پادکست های جنایی، پادکست جنایی رایگان، پادکست جنایی جدید را با دادپویان دنبال کنید.

تیم پشتیبانی دادپویانمشاهده نوشته ها

Avatar for تیم پشتیبانی دادپویان

تیم پشتیبانی موسسه حقوقی دادپویان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *